Pokaż wyniki od 1 do 10 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    ta sprawa ogrywa u mnie w fotografii duze znaczenie. Bo czesto aparat jest na statywie powyzej glowy i nie mam mozliwosci zerknac na wyswietlac ani w wizjer. Czy istnieje opcja w 40D wyswietlenia live view z parometrami ?? czy istnieje mozliwosc wyswietlenia na tylnym LCD samych parometrow ustawien (bo podejrzewam ze live view ma znaczacy wplyw na zywotnosc baterii) ??
    Może się i grubo mylę i narażę się tu większości ale czy jest konieczność podnoszenia głowicy na statywie z aparatem tak aby był ponad głową? Wydaje mi się że kilka centymetrów w dół by nic nie zmieniło w większości przypadków i problem mamy z głowy. Nie to że uważam że nie jest to potrzebne ale to jest takie czepianie się.

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Może się i grubo mylę i narażę się tu większości ale czy jest konieczność podnoszenia głowicy na statywie z aparatem tak aby był ponad głową? Wydaje mi się że kilka centymetrów w dół by nic nie zmieniło w większości przypadków i problem mamy z głowy. Nie to że uważam że nie jest to potrzebne ale to jest takie czepianie się.
    robie zdjecia indoor, w pomieszczeniach gdzie jest 3,5 do 4m wysokosci, przydalo by sie strzelic zdjecie z ok 180cm wysokosci zeby klient mial poczucie wnetrza. I tym sposobem przy wzroscie 174cm wizjer wedroje powyzej poziomu glowy. Rozwiazaniem nie jest shift bo inaczej wygladaja zdjecia zrobione z wysokosci 140cm (perspektywy dzieciaka) a z 180cm. Tak ze uwierz wyswietlacz ustawien na tylnym LCD jest pomocny. Wczesniej robilem zdjecia d7d i tego problemu nie mialem.

Uprawnienia umieszczania postów