czasem tak jest-wersja z wystawy,wymacana,albo zgubili ladowarke,albo ktos porysowal lcdka i skresla 2200€ na 1600€ piszac grubym,czerwonym flamastrem...
czasem tak jest-wersja z wystawy,wymacana,albo zgubili ladowarke,albo ktos porysowal lcdka i skresla 2200€ na 1600€ piszac grubym,czerwonym flamastrem...
CANON
grzanka wez ty idz sie utop w żurku najlepiej![]()
Na ebayu najtaniej z wysyłką chodzą po ca 1700-1750euro. Miesiąc temu były o ponad 100euro droższe także nowe puszki jakiś wpływ na cenę miały. Cena może jeszcze trochę spadnie, ale przed dostępnością d300 w sklepach za dużych spadków bym nie przewidywał.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Na skąpcu cena systematycznie schodzi w dół ale za to bardzo niewiele jesli chodzi o 5d.Być może jeśli jakiś sklep zdecyduje się na dopływ nowych puszek - co jest raczej wątpliwe cena raptownie zejdzie w dół - kto wie![]()
p.s link do fajnego testu http://wyofoto.com/40D_Image%20quali..._shootout.html
...40d i 5d wypadły bardzo podobnieBiorąc pod uwage obecna cene obu puszek i to co maja do zaoferowania 40-ka przedstawia się nad wyraz interesująco
![]()
Nie chcę się narażać posiadaczom 5D, ale po oglądnięciu tych zdjęć naprawdę nie widać takiej kolosalnej różnicy w jakości pomiędzy 5D i 40DPraktycznie poza minimalnie większym rozmyciem tła niczym się nie różnią.
Jak dla mnie ten aparat ma tylko dwie zalety wyróżniające go od APS-C: fajniejszy wizjer oraz brak przeliczników ogniskowej (przyzwyczaiłem się do kątów widzenia na 35mm). Przyznam się, że sam kiedyś uznawałem go za ósmy cud świata![]()
zostawmy ten watek Canikowi _ niech on juz sobie sam tutaj pisze te swoje rozmyslania _ choc z gory wiadomo _ po co przeplacac lepiej kupic 40D _ bo 5D to taka lipa canona _ i canon robi w konia kazdego klienta kupujacego to body