Strona 66 z 103 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    wiesz różnice ~20zł jakos mnie nieruszają, a sprzęt i gwarancje mam w moim mieście, pod ręką.
    Gwarancja większości produktów jest realizowana w serwisie fabrycznym. Eizo np w W-wie, Nec w Bielsku-Białej, Iiyama we Wrocławiu, itd.

Nie chciałbym zostać źle zrozumiany, ale w dzisiejszych czasach zakupy elektroniczne pod względem praw klienta, są dużo ciekawsze. W kontekście tego i szybkiego rozwoju handlu internetowego, sklep "na miejscu", konsekwentnie traci na atrakcyjności.

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Technologia az tak do przodu ruszyla przez ostatnie x lat ze juz starenkich crt pod uwage nie bierze? Przy ograniczonym budzecie to chyba optymalny wybor.
    CRT nie bierze się pod uwagę dlatego, że są "stareńkie". Kilkuletni, zużyty kineskop to nieporozumienie, a nie wybór. Oczywiście co jakiś czas, odzywa się urażony takim postawieniem sprawy użytkownik CRT, ale nie czarujmy się. To są pojedyncze rodzynki, jeszcze jako-tako sprawne. Używane, nawet profesjonalne, CRT po 5 tys zł sztuka z lat 2000-2003 nie wytrzymują konkurencji z nowymi LCD z przedziału 2/3 tej ceny.

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Lcd az tak do przodu skoczyly ze do grafiki tylko je bierze sie pod uwage?
    Może nie tyle skoczyły, co cały czas udoskonala się tą technikę.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 10-09-2007 o 09:29 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Tom1 to ! sprzedawca ! i rozmowa z nim mija się z celem jeśli nie kupuje sie tego co ON poleca lub w kwocie w którj ON sie obraca ze swoimi towarami ... próbowałem dyskutować kiedyś ale facet poprostu jest na tyle arogancki żeby wymyślać mi od amatorów i niedouczonych bo śmiem twierdzić że np. płyty główne intela są dość przeciętne a słabe w poorównaniu do Abita czy Asusa .... (pewnie także oprócz EIZO ... /pozdrów alstor ode mnie/ jest INTEL PRODUCT IONTEGRATOR) ...

za to poleciał u mnie do ignore bo bez zaważania na obiektywne warunki do upadłego wciska to SWOJE najlepsze .... handlowałem kompami przez 12-14 lat i miałem nieco inne podejście to tematu ... jak ktoś chcał chłam kupić to kupił ale był uczciwie o tym powiadomiony .....

Uwaga TOM01 to handlowiec i nic poza tym !

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Z całym szacunkiem popmart, ale Tomka uważam za fachowca siedzącego w monitorach - udziela fachowych i sprawdzonych praktycznie rad zarówno o samych monitorach, kalibracji itp.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Kolego popmart, udowodnij gdzie wciskam ciemnotę, lub w jakikolwiek inny sposób piszę nieprawdę. To że pracuję w branży nie przeszkadza mi być obiektywnym. W innym wątku dałeś niechlubny popis swojej wiedzy i kultury wypowiedzi, za co dostałeś reprymendę ode mnie i ostrzeżenie od moderatora.

PS. Jeśli masz mnie w ignorowanych, to po co odpowiadasz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz Zobacz posta
    Z całym szacunkiem popmart, ale Tomka uważam za fachowca siedzącego w monitorach - udziela fachowych i sprawdzonych praktycznie rad zarówno o samych monitorach, kalibracji itp.
    Owszem ale TYLKO dotyczące tego co ON uważa za dobre i profesjonalne ... dla innych propozycji odnosi sie z pogardą i lekceważeniem, jakoś tak się składa że te które są OK znajdują sie w jego ofercie. a inne są nie OK ...

Ja nie stwierdziłem że Tom01 to nie fachowiec czy coś podobnego , ja stwierdziłem że to sprzedawca. Oraz nie zabroniłem nikomu kontaktów z nim, jedynie wyraziłem zdanie o typie handlu którego ja nie znoszę .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Nie tylko ON. Rozmawiałem z pracownikami System Perfekt - również potwiedzają klase monitorów Eizo, Nec.
    Wydaje mi się, że w kwestii monitorów powinny wypowiadać się osoby, które posiadają/testują monitory i mają naprawdę dużą wiedzę merytoryczną, a nie na zasadzie "wydaje mi się". Bo tego na oko nie da się dokładnie stwierdzić - i to szczególnie w sklepie na półce.
    Ja na temat monitorów autorytatywnie nie będę się wypowiadał, mimo że "liznąłem" co nie co tematu
    Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 10-09-2007 o 10:59

Domyślnie

Wiesz nie do końca o to mi chodzi bo to że Eizo i Nec to dobre monitory to akurat nie trzeba mnie przekonywać specjalnie i sam o tym wiem ...

chodzi mi bardziej o to :

"
    -Cześć mam 1000 pln na monix lcd i co mi radzicie ?
    - witam jestem znawcą i radzę Coś super za 3000 -4000 pln a jeśli cię nie stać to spadaj kmiocie i idź sie popłakać bo nie masz prawa mieć wogóle żadnego monitora , bo te za 1000 to wogóle właściwie LCD nieistnieją ...

(tak przez przypadak kolega handluje EIZO a założę się że za te ceny da sie powybierać inne może mniej znane ale dobre LCD na pęczki ....)

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Nie wiem czy mnie czytasz, ale ew dla potomości.

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    -Cześć mam 1000 pln na monix lcd i co mi radzicie ?
    - witam jestem znawcą i radzę Coś super za 3000 -4000 pln a jeśli cię nie stać to spadaj
    Częściej zdarzają się pytania w stylu: "Chce monitor który pokaże poprawnie światła, cienie, nie będzie miał dominanty, nie będzie raził w oczy, będzie duży i żeby się jeszcze pograć dało. Mam 1 tys zł". Takie rzeczy to tylko w Erze, drogi Panie.

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    kolega handluje EIZO a założę się że za te ceny da sie powybierać inne może mniej znane ale dobre LCD na pęczki ....
    Przyjmuję zakład. Proszę o konkretny model Eizo oraz pęczek innych takich samych.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    CRT nie bierze się pod uwagę dlatego, że są "stareńkie". Kilkuletni, zużyty kineskop to nieporozumienie, a nie wybór. Oczywiście co jakiś czas, odzywa się urażony takim postawieniem sprawy użytkownik CRT, ale nie czarujmy się. To są pojedyncze rodzynki, jeszcze jako-tako sprawne. Używane, nawet profesjonalne, CRT po 5 tys zł sztuka z lat 2000-2003 nie wytrzymują konkurencji z nowymi LCD z przedziału 2/3 tej ceny.
    To ja chyba jestem tym rodzynkiem bo jakos ciezko mi przyjac to co napisales.

Na poczatek sprawa jakosci. Faktycznie obecne monitory crt to w 99% uzywki. Jednak dyskwalifikacja ich w oparciu o to ze byly uzywane to juz mocna przesada. Zalezy to bowiem od czasu pracy monitora, warunkow w jakich pracowal transportu itd.
    Na tej zasadzie kupione dzisiaj Eizo za kupe kasy powinno sie wywalac po 3 latach bo sa "stareńkie"

Jakosciowo monitory crt nawet te uzywane sa duzo lepsze od wiekszosci LCD na rynku. Nie maja problemow z katami, odzorowaniem barw (mowie o monitorach oprofilowanych oczywiscie), nierownym podswietleniem, srebrzeniem itp. Maja za to oczywiscie inne wady w stylu bledow zbieznosci, gorsza ostrosc, mniej komfortowe warunki pracy (odswierzanie, gabaryty, wiekszy pobor mocy) ale nie sa to problemy kalibru tych ktore mozna obserwowac w wiekszosci LCD.

I teraz ciekawe spostrzezenie swiadczace o Twoim dobrym opanowaniu marketingowych chwytow. Piszesz ze obecne monitory crt za 5000 zl sa slabsze od monitorow LCD za 2/3 ceny. Absolutna racja.

Ale pokaz mi monitor LCD za 150-300 zl dorownujacy jakoscia uzywanym 22" monitorom crt (bo za tyle mniej wiecej mozna sobie cos obecnie wybrac).

Nie sztuka wymyslic sobie kwote 5k zl i znalezc do niej monitor. Jednak wiekszosc osob nie stac na taki wydatek i dla nich duzy crt za 200 zl to idealne rozwiazanie laczace niska cene z mozliwosciami i odwzorowaniem kolorow na poziomie monitorw LCD za duzo grubsza kase. Oczywiscie nie kazdy crt ale przy tak duzej ofercie i podejsciu sprzedawcow mozna wejsc sobie do sklepu i wybrac calkiem przyzwoita sztuke.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Ale zauważ, że tytuł wątku to "Monitor LCD - jaki ?"

Strona 66 z 103 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów