Ja już zbaraniałem. Czy w tm wątku to mowa jest na poważnie czy a21031979 tylko się nabijasz? Bo te 2 pln to lepiej już dorzucić na piwo, waciki... czy co tam komu. Biorąc pod uwagę jak piszesz o dotychczasowych problemach, to regulacja takiego zestawu do każdego ujęcia to gotowa nerwica![]()
Jeśli sądzisz, że zabawka typu zigicośtam faktycznie może Ci pomóc, to kup sobie kamerkę internetową za XX pln i przyłóż do wizjera. Efekt? Np. TUTAJ.
To crop 100% ze stosunkowo prostej Logitech QuickCam communicate STX. Całosć kadru miała 640x480 ("tunnel vision", yeah...), pozwoliłem sobie skleić 2 identyczne zrzuty tak żeby było widać i wskaźniki AF i drabinkę.
Jeśli chcesz się bawić, możesz kupić coś jeszcze tańszego, rozebrać (to coś) i wykombinować odpowiednie mocowanie z czujnikiem głębiej w wizjerze - pewnie uda się wypełnić więcej kadru.
Czy efekt tych starań wniesie nową jakość do Twojej pracy? I czy będzie wart wysiłku jaki trzeba w to włożyć żeby uzyskać rzeczywiście funkcjonalne urządzenie? Nazwijcie mnie skończonym pesymistą, ale wątpię![]()