Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: 40d - fajne porównanie do 20d z samplami

Domyślnie 40d - fajne porównanie do 20d z samplami

Super porownanie do 20d, toche juz czytalem ale w sumie z tego dowiedzialem sie najwiecej, niestety wychodzi na to ze mimo mniej czulych iso w dodatku szum jest sporo wiekszy co pokazuja sample na dole strony

Nie ma cudow, canon chyba wyciagnal wszystko co sie da z cropo-CMOSa decydujac sie na krecenie z iso...

http://rolandlim.wordpress.com/2007/...os-40d-review/

Nie wiem czy nowy post byl potrzebny czy nie, jezeli jakis admin uzna ze nie niech przeniesie, ale tak chyba bedzie latwiej do tego dotrzec niz przedzierac sie przez tony glupot w 2 innych watkach...

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

cudownie
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Super porownanie do 20d, toche juz czytalem ale w sumie z tego dowiedzialem sie najwiecej, niestety wychodzi na to ze mimo mniej czulych iso w dodatku szum jest sporo wiekszy co pokazuja sample na dole strony

Nie ma cudow, canon chyba wyciagnal wszystko co sie da z cropo-CMOSa decydujac sie na krecenie z iso...

http://rolandlim.wordpress.com/2007/...os-40d-review/

Nie wiem czy nowy post byl potrzebny czy nie, jezeli jakis admin uzna ze nie niech przeniesie, ale tak chyba bedzie latwiej do tego dotrzec niz przedzierac sie przez tony glupot w 2 innych watkach...
    ja odnioslem wrecz przeciwne wrazenie szum jest nizszy a co tego obraz zawiera wiecej szczegolow i nawet lekkie odszumienie duzo nie zabierze
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    ja odnioslem wrecz przeciwne wrazenie szum jest nizszy a co tego obraz zawiera wiecej szczegolow i nawet lekkie odszumienie duzo nie zabierze
    Hmm no to ja nie wiem ale NA MOJE OKO to jest duza roznica na + dla 20d(po lewej):

iso 800

iso 1600

iso 3200

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

niechcem twierdzic ale cos czuje ze tu smierdzi spojrz na ok wydaje mi sie ze z 20d byly przepuszcozne przez odszumiarke chcociaz lekko tak mi cos chodzi po glowce

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Porównanie szumów w trybie Av, normalnie szkoda słów..., każda klatka z innym czasem naświetlona.
    Z cropów na wysokim ISO to widać że 40D szumi bardziej ale ja bym wogóle na taki test nie patrzył.

Domyślnie

trudno powiedziec ale nie wydaje mi sie zeby ktos kto kupil wlasnie 40-ke probowal wmawiac innym ze 20d jest lepsze, bo i jaki w tym cel (no moze chce zeby nikt nie kupil takiego oprocz niego ? Mysle ze nie ma tu zadnego "UKŁADU" ale kto to wie, trzeba by miec oba aparaty zeby na 100% to stwierdzic.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Porównanie szumów w trybie Av, normalnie szkoda słów..., każda klatka z innym czasem naświetlona.
    Z cropów na wysokim ISO to widać że 40D szumi bardziej ale ja bym wogóle na taki test nie patrzył.
    Blad w procedurze testowej, lub proba osiagniecia takiego samego naswietlenia bo 40d zaklamuje wartosci iso, tzn 20d zanizal wyswietlana wartosc, ale jednak jak widac na powyzych zdjeciach taka sama ekspozycje dla 20d daje 1/25, a dla 40d 1/15
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 05-09-2007 o 21:18 Powód: Automerged Doublepost

JOHNNY
    Guest

Domyślnie

Taa, a podrugie zdjecia robine są dwoma aparatami obok siebie(widać to po nie co różnych kątach stołu jak i czegoś białego z tyłu w tle) a po trzecie NAJWAŻNIEJSZE ten test ukazał zaraz po premierze 40D gdyż widziałem już go jakiś czas temu. Poczekajmy jeszcze trochę na w miarę wiarygodne testy 40D i wtedy będziemy mogli podzielić się wrażeniami.

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No to mieszajmy dalej:

http://raquib.smugmug.com/gallery/34...2026#190642321

Cóż, domorosłe testy trzeba brać z odpowiednim zapasem i niezbyt dosłownie. Pozostaje kupić i zrobić testy samemu... No jakby nie patrzeć na te misie przy 100% cropach to lewe mniej zaszumione i tyle. Pytanie na ile to wszystko wiarygodne.
    Ostatnio edytowane przez DigiFoto ; 05-09-2007 o 21:29

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DigiFoto Zobacz posta
    No to mieszajmy dalej:

http://raquib.smugmug.com/gallery/34...2026#190642321

Cóż, domorosłe testy trzeba brać z odpowiednim zapasem i niezbyt dosłownie. Pozostaje kupić i zrobić testy samemu... No jakby nie patrzeć na te misie w 100% cropach to lewe mniej zaszumione i tyle. Pytanie na ile to wszystko wiarygodne.
    to juz my widizeli , sam stwierdzilem ze jest tak jest to jest zajefajnie

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów