Strona 11 z 31 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 304

Wątek: 70-200 f/4L jakosc optyczna

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

ja mam juz dluzszy czas, robie z nim czesto na koncertach, nie zauwazylem zeby spadla jakosc. Nadal jest to sprzet za ktory nie zaluje ani jednej wydanej zlotowki
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Coś już napisał

Domyślnie

problem w tym, że przynajmniej 3 osoby, które znam, skarżą się na dokładnie taki sam efekt. co nie zmienia faktu, że pozostała część kadru żyleta, piękne kolory itd.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jagodziński Zobacz posta
    spoko, jak ktoś chce złą opinię, to służę. fotki już publikowałem. oczywiście zostały skwitowane stwierdzeniem, że skoro to jest dobry obiektyw (a z definicji jest dobry, bo wszyscy mówią, że dobry), to jest to jakieś złudzenie optyczne (totalna nieostrość lewej strony kadru).

http://airnews.pl/other/blur.jpg (z prawej strony jest trawa. z lewej jakaś bezkształtna masa -- obecnie wydaje mi się, że (d)efekt jest jeszcze bardziej widoczny).
    Cytat Zamieszczone przez Marcin Jagodziński Zobacz posta
    problem w tym, że przynajmniej 3 osoby, które znam, skarżą się na dokładnie taki sam efekt. co nie zmienia faktu, że pozostała część kadru żyleta, piękne kolory itd.
    Głupie pytanie, ale czy kłopoty macie tylko na lotniskach? Na tym konkretnym zdjęciu za kadrem po lewej może znajdował się grzejący silniki inny odrzutowy...
    Jak to wygląda z http://www.graphics.cornell.edu/~wes...3-reschart.pdf ?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna Awatar BlackMan23
    Miasto
    Wawa...

Domyślnie

Witam! Mialem taki sam dylemat co do tego obiektywu,czytalem mase recenzji,przegladalem fora i zdjecia.Co prawda przez dluzszy czas chodzil mi po glowie 70-300mm IS ale ostatecznie zdecydowalem sie na 70-200mm F/4 i nie zaluje!!! Kupilem nowiutkiego za 1900zl,jest to moja pierwsza L-ka i jesli ktokolwiek zastanawia sie nad jego kupnem,niech go po prostu kupi!!! Doskonale szklo! Swietna jakosc! Po nieudanych przygodach z Sigma jestem wreszcie zadowolony z obiektywu i z jakosci zdjec! POLECAM!!!

Zablokowany

Domyślnie

Ja kupiłem za 2450 na firmę zwrot vat i wychodzi 2 k z roczną gwarancją
    Wcześniej miałem to szkło za 2050 z USA od Toversivy

To świetne szkło - sam fakt, że po sprzedazy do niego wracam. Po 2 tygodniach ze służbową sigmą 70-300 odechciało mi się półśrodków. Zwłaszcza, że spaprała mi kilka ujęć na robocie. Pare razy dała tez radę, żeby nie było. Absolutnie nie jest ona (sigma) jednak nawet namiastką szkła reporterskiego. Co innego L4. Aj, gdybym tylko miał kesz na L4IS....

Domyślnie

Witam, ja kupowałem w USA za 600$ , jestem naprawde zadowolony.
    sklep:
    http://www.bhphotovideo.com/c/produc...Autofocus.html

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Ja też polecam !
    co prawda mam tego z IS ale optycznie są podobne. Naciąłem się na ten niby lepszy zamiennik do "kita" czyli EFS 17-85, który oprócz IS i zakresu nie ma nic dobrego, a teraz z luboscią oglądam zdjęcia z 70-200 !
    Oprócz ostrości, o której wszyscy piszą lepszy kontrast i nawet kolory ładniejsze !
    Każdy powinien mieć chociaż jedną eLkę !

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Ja też mam to szkło i jestem z niego bardzo zadowolony. Ostrością kolorami i kontrasrem bije wszystko z tego zakresu ogniskowych co miałem do tej pory czyli tamrona 70-300, canona 100-300. Nawet takie znakomitości jak sonnar 3,5/135, sonnar 2,8/200, a nawet LEICA VARIO-ELMAR 4/80-200 wg mnie ustępuja mu jak nie ostrością to kolorem lub kontrastem. Gdyby ktoś nie wierzył wrzucę dla porównania foty z Elamra i L-ki.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Coś już napisał Awatar adobija
    Miasto
    Kęty

Domyślnie

Witam, tak się składa że też się przymierzam do zakupu tego szkiełka (raczej jestem na niego zdecydowany i nie sądzę aby coś się zmieniło ), tylko muszę wytrzymac do listopada, ale moje pytanie do osób które go fizycznie posiadają, czy jeżeli chcemy go postawić na statywie razem z 400D to czy trzeba juz uchwyt i za obiektyw (nie ma w komplecie niestety chyba i ile taki bajer kosztuje?) czy można jeszcze za body?

dzięki z góry za odpowiedzi. Pozdrawiam

Arek

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

oryginalny kosztuje koło 400-500zł z tego co pamiętam .... ;/
    350D

Strona 11 z 31 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów