Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
(....)Takie funkcje to jest kilka linijek kodu dla przecietnego programisty. Dzieki drobnej roznicy puszka dobra zamienia sie w puszke bardzo dobra. Nikon, pomimo ze szumi i takie tam , potrafi zadbac o tego typu istotne z punktu widzenia dostosowania sprzetu pod siebie detale. Canon ciagle udowadnia, ze mozna cos dac robiac duzo zamieszania w ulotkach tak, aby w praktyce nadal bylo to malo uzywalne dla wiekszosci.
KuchateK zapewniam Cię, że Nikon też potrafi nieźle wycinać. W wychwalanym wszędzie pod niebiosa D80 jest wycięta np. niezwykle - dla mnie - przydatna funkja jak MLU. Zostawili jakąś karykaturę. W najnowszym D300 - jak chodzą słuchy - 14 bit będzie ale w trybie wolno ale dobrze. Jak chcesz szybciej to już nie będzie tak dobrze - 12 bit. Kilka innych rzeczy też by się znalazło.
I od razu dla tych lubiących wojenki systemowe - nie jest to mój zarzut wobec Nikona. Gdyby kilku rzeczy nie wycięli w D300 to D3 mógłby się w ogóle nie sprzedawać. Wiemy przecież, że jest możliwe zrobienie puszki za 1000 dolców, która niewiele by odstawała funkcjonalnie od jedynki. Tyle że wtedy jedynki by nikt nie kupił. I tu jest pies pogrzebany.
A i proszę uprzejmie nie atakować mnie, że bronię czegokolwiek. Tak po prostu jest i najprawdopodobniej będzie. Chyba że wprowadzą komunizm i będzie "każdemu według jego potrzeb" .