Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: HDR-i z jednego RAW-a ???

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A DRI to nie bylo laczenie ekspozycji na warstwach (moge sie mylic, ale tak mi sie do tej pory wydawalo)?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    A DRI to nie bylo laczenie ekspozycji na warstwach (moge sie mylic, ale tak mi sie do tej pory wydawalo)?
    no bo na tym to polega, a myslisz ze program co robi? wylicza srednia dla kazdego z zakresow a ty tylko ustalasz w jakim procencie ma sie to zgadzac z jego obliczeniami
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

wildchilld13
    Guest

Domyślnie

ludzie ja z tego nic niewiem ! mam photomatixa pro 2.2.4 ale nie obadałem opcji do zrobienia HDR-a z 1 RAW-a ??? możę nie wyjasniłem dokonca w pytaniu i niektórzy nierozumią ? potrzebuje cyknąć RAW-a a później z tego zrobić 3 albo więcej fotek potrzebnych do zrobienia HDR-a ! THX all za odp.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    no bo na tym to polega, a myslisz ze program co robi? wylicza srednia dla kazdego z zakresow a ty tylko ustalasz w jakim procencie ma sie to zgadzac z jego obliczeniami
    A nie jest tak, ze kazde naswietlenie daje na inna warstwe i sie bawie maskowaniem? Bo wtedy program nic nie liczy, sam wszystko robisz recznie.

Cytat Zamieszczone przez wildchilld13 Zobacz posta
    ludzie ja z tego nic niewiem ! mam photomatixa pro 2.2.4 ale nie obadałem opcji do zrobienia HDR-a z 1 RAW-a ??? możę nie wyjasniłem dokonca w pytaniu i niektórzy nierozumią ? potrzebuje cyknąć RAW-a a później z tego zrobić 3 albo więcej fotek potrzebnych do zrobienia HDR-a ! THX all za odp.
    Robisz 1 rawa, ktory jest zapisany (jako ze masz zapewne canona) jako plik *.CR2, kopiujesz na dysk wlaczasz photomatixa i dajesz open (*.cr2), potem o ile dobrze pamietam wyskakuje komunikat, ze stworzono pseudo HDR i mozesz wejsc w opcje tone-mapping. Nie jestem pewien czy tak to dokladnie wyglada, bo z photomatixem ostatni kontakt mialem dosc dawno temu
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uprawnienia umieszczania postów