Pokaż wyniki od 1 do 10 z 100

Wątek: zablokowali sprzedaż 1d mark III ???

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Co do tego wymarzonego cropa przez fotoreporterów... sprawa dotyczy Formuły 1...w zasadzie chyba wszyscy panowie robiący profesjonalne zdjęcia w tym sporcie mają Canony (może dwóch ma Nikony), chyba wszyscy mają cyfrę (bodaj jeden czy dwóch robi jeszcze na analogu) i... w przypadku cyfry Canona jest to CANON 1 Ds Mark II ! Używają tam szkieł od fisha 14/2.8 poprzez16-35 L po 600/4 IS.
    Ja potrzebuję wielkiej ilości strzałów na sekundę, ale nie ukrywam, że w zasadzie jest mi to potrzebne tylko na pokazy lotnicze i chodzi w większości o tzw. "mijanki". Do 3/4 zadań reporterskich 5 kl/s jest ilością aż nazbyt wystarczającą, jakość pełnej klatki przdatna tak samo jak zakres ogniskowych. Taki 70-200 zaczyna być idealnym obiektywem właśnie na FF i moim zdaniem pełna klatka dla reporterów to bardzo dobry pomysł i ja bym go promował.
    Sam się czasami param "reporterką" i w 5D brakuje mi najbardziej lepszego AF i pomiaru światła z D200, potem tych 5 kl/s a na końcu uszczelnień. Gdyby to miał to byłby moim zdaniem świetnym aparatem dla fotoreporterów.
    Ostatnio edytowane przez MARANTZ ; 30-08-2007 o 03:22
    FOTOINKWIZYTOR

Uprawnienia umieszczania postów