Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 101

Wątek: Canon 400D czy warto?

Coś już napisał Awatar Delorian77
    Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Dzisiaj na Alledrogo Canon 400D z kitem i karta (podobno nowka igla) poszedl za........... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=227142497

Supriseeeee.

pewnie kupujacy ktory wygrał apaprat dogadał się ze sprzedajcym i ten zakonczył aukcje przed czasem! Znam to z autopsji.
    300d+BG-E1 | A2E | C 50/1,8 | C 70-200/4L| C 18-55 | C arl zeiss sonnar 135 |

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

tez tak sprzedawałem, ale odwołałem wszystkie oferty
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi Zobacz posta
    heh przesiądziesz się na coś lepszego to podsumujesz ze fotki z 400D były mniej śliczne. fakty są takie ze tak samo jak 350D, 400D jest wykonany z tandetnego plastiku (jak koreańskie samochody). Miałem 350D i trzymało się go dziwnie...... była to moja pierwsza lustrzanka cyfrowa i jak ją kupiłem to się podniecałem. Po przesiadce uznałem ze nie było czym. Teraz szykuję się na kolejną przesiadkę na 40D (NO OFFENCE)
    Ale to nie jest pierwsza lustranka cyfrowa jaką miałam okazję robic foty.
    Ja moja decyzję przemyślałam i wiem że wolę zainwestować w obiektywy niż w body a za jakis czas pewnie body wymienie ale nie z powodu "kiepskich " zdjęć a poprostu zurzycia materiału.
    Cały czas się dowiaduje że zakup 400d to był błąd tylko dlaczego wszędzie jest porównywany z d80? to chyba coś znaczy ?

Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

tez nie rozumie dlaczego porwnywany jest z d80.
    jakbym teraz miał kuować body to poszukałbym uzywanego 20d zamaist aldowac kase w 400d

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A ja niestety mam pecha co do psucia sie elektroniki i musze miec zawsze nowy z gwarancją, uzywane odpadają.
    Chiałam wydac jeszcze mniej niz wydałam i kupić pentaxa ale zdecydowałam sie na canona ponieważ nie ma problemu z obiekltywami jak w pentaxie
    Drugi raz kupiłabym też 400d tylko poczekałabym 3 tygodnie bo staniał o 200zł

Miasto
    Gotham CITY

Domyślnie

no to jesli masz pecha co do elektroniki, to po serwisie i tak body 20d byłoby w cenie zestawu (nowego) 400d

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

nie przeszkadza CI jego plastikowość?? jedyne 3fps?? rażący w nocy wyświetlacz??
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

moze to dziwne ale ja tez z premedytacja kupilem (o zgrozo ) 350d

jest plastikowy, niewygodny ale to dla mnie drugorzedne sprawy.. jesli ktos ma szkla z analoga - mozna sie zastanowic nad wyzszym modelem.. ja tworzylem system od zera i dlatego wybralem 350d (z pelna swiadomoscia jego wad i zalet) i od razu dobre szkla.. wolalem ta droge, nic kupic lepsze body i na pewien czas zostac tylko z kitem ;-)

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

wiecie co, nie ma sensu jechac po 400D tylko dlatego ze jest maly platikowy. To byl aparat projektowany z mysla o niedzielnych pstrykaczach, ale to co potrafi jest naprawde imponujace, ma wszystko co potrzeba, dlatego jest tani bo jest zrobiony z tanszych materialow i jest mniejszy. Wyposazenie jest w porzadku. Ja ostatnio mialem mozliwosc to sie przesiadlem na 20tke. 30tka to to samo prawie wiec zdecydowalem sie jednak na 20D (kasa az tak nie grala roli a 2.5 telewizora nie potrzebuje)
    W kazdym razie nie ma sensu tak najezdzac na 400D bo platik itp. Kazdy wybiera to co lubi i tyle.
    A swoja droga przesiadka z 30D na 40D w tym momencie to chyba tez jakies nieporozumienie
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    moze to dziwne ale ja tez z premedytacja kupilem (o zgrozo ) 350d

jest plastikowy, niewygodny ale to dla mnie drugorzedne sprawy.. jesli ktos ma szkla z analoga - mozna sie zastanowic nad wyzszym modelem.. ja tworzylem system od zera i dlatego wybralem 350d (z pelna swiadomoscia jego wad i zalet) i od razu dobre szkla.. wolalem ta droge, nic kupic lepsze body i na pewien czas zostac tylko z kitem ;-)
    Dokładnie. ja narazie mam tylko kita i 50mm ale wiem że szybciej kupie jakieś dobre szkło niz jakbym kupiła droższe body

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów