tez tak sprzedawałem, ale odwołałem wszystkie oferty
[SIGPIC][/SIGPIC]
Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX
Ale to nie jest pierwsza lustranka cyfrowa jaką miałam okazję robic foty.
Ja moja decyzję przemyślałam i wiem że wolę zainwestować w obiektywy niż w body a za jakis czas pewnie body wymienie ale nie z powodu "kiepskich " zdjęć a poprostu zurzycia materiału.
Cały czas się dowiaduje że zakup 400d to był błąd tylko dlaczego wszędzie jest porównywany z d80? to chyba coś znaczy ?
tez nie rozumie dlaczego porwnywany jest z d80.
jakbym teraz miał kuować body to poszukałbym uzywanego 20d zamaist aldowac kase w 400d
300d+BG-E1 | A2E | C 50/1,8 | C 70-200/4L| C 18-55 | C arl zeiss sonnar 135 |
A ja niestety mam pecha co do psucia sie elektroniki i musze miec zawsze nowy z gwarancją, uzywane odpadają.
Chiałam wydac jeszcze mniej niz wydałam i kupić pentaxa ale zdecydowałam sie na canona ponieważ nie ma problemu z obiekltywami jak w pentaxie
Drugi raz kupiłabym też 400d tylko poczekałabym 3 tygodnie bo staniał o 200zł
no to jesli masz pecha co do elektroniki, to po serwisie i tak body 20d byłoby w cenie zestawu (nowego) 400d
300d+BG-E1 | A2E | C 50/1,8 | C 70-200/4L| C 18-55 | C arl zeiss sonnar 135 |
nie przeszkadza CI jego plastikowość?? jedyne 3fps?? rażący w nocy wyświetlacz??
[SIGPIC][/SIGPIC]
Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX
moze to dziwne ale ja tez z premedytacja kupilem (o zgrozo) 350d
![]()
jest plastikowy, niewygodny ale to dla mnie drugorzedne sprawy.. jesli ktos ma szkla z analoga - mozna sie zastanowic nad wyzszym modelem.. ja tworzylem system od zera i dlatego wybralem 350d (z pelna swiadomoscia jego wad i zalet) i od razu dobre szkla.. wolalem ta droge, nic kupic lepsze body i na pewien czas zostac tylko z kitem ;-)
wiecie co, nie ma sensu jechac po 400D tylko dlatego ze jest maly platikowy. To byl aparat projektowany z mysla o niedzielnych pstrykaczach, ale to co potrafi jest naprawde imponujace, ma wszystko co potrzeba, dlatego jest tani bo jest zrobiony z tanszych materialow i jest mniejszy. Wyposazenie jest w porzadku. Ja ostatnio mialem mozliwosc to sie przesiadlem na 20tke. 30tka to to samo prawie wiec zdecydowalem sie jednak na 20D (kasa az tak nie grala roli a 2.5 telewizora nie potrzebuje)
W kazdym razie nie ma sensu tak najezdzac na 400D bo platik itp. Kazdy wybiera to co lubi i tyle.
A swoja droga przesiadka z 30D na 40D w tym momencie to chyba tez jakies nieporozumienie![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User