Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 88

Wątek: canon 24-70 L ostrosć przy f 2,8 oceńcie

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

ostatnio bawilem sie 24-70/2,8 i musze powiedziec na 2,8@70mm bylo duuuuzo ostrzej niz u ciebie. niestety mial ogromny BF na szerokim ktory uniemozliwial uzywanie tego obiektywu ponizej 35mm - ale tam gdzie ostrosc byla, byla pierwszej jakosci.. juz wiem ze to bedzie moje podstatowe szklo pod FF.

2,8@70mm Kadr 100% pomniejszony w PS i zapisany For WEB na 100%
    Crop 100% tak samo zapisany

Chociaz musze przyznac ze moja sigma 70-200 na 2,8 i 200 jest podobnie ostra jak nie ostrzejsza
    2,8@200mm iso100 crop 100% save for web 100%
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 06-05-2007 o 12:26
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Coś już napisał
    Miasto
    Łańcut, podkarpackie

Domyślnie

@Janusz

Czy mozeszmi powiedziec gdzie jest ten smoothing w ACDsee? Mam wersje 8.0
    Canon stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...

hertzline
    Guest

Domyślnie

decyzja zapadła szkło idzie na żytnią razem z body mimo że body jest ok. Niech ustawią szkło pod body ostrością też się zajmą nazywa się to "JUSTOWANIE" obiektywu. Facet zagwarantował mi ze będzie dorównywał ostrością najostrzejszym sztukom. I tyle w temacie, napisze potem jaki rezultat tego wszystkiego.Zamieszcze fotki. Dzięki za pomoc wszystkim!

Domyślnie

No i jak?
    Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
    Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX

hertzline
    Guest

Domyślnie

tak wiec opisuje rezultaty! szklo było razem z body na żytniej ustawili skalibrowali jednoi drugie i d.... było pewniejsze przed regulacjami, po powrocie juz wogole 24mm nie nadawało się do użytku. wywaliłem 400zł i mam kompletną kupe. Sprzedalem 24-70, sprzedałem body i kupiłem nowe. Takze zakupiłem 24-105 nowe i teraz mamzestaw nieomylny pod wzgledem AF az a szoku jestem ze canon tak potrafi strzelac celnie w sam punkt i to za kazdym razem. na 2400 fotek ktore już zrobiłem na imprezach nie doszukałem sie takiej na ktorej można by dostrzec FF lub BF. Co prawda ostrość mogłaby byc lepsza na tym 24-105 bo poprzedni 24-70 jak juz trafił to byl znacznie ostrzejszy ale pomysle nad noowym 24-70 za jakiiś miesiać i tez tak samo wybiiorę go z kilku nowych szt. Dziekuje wszystkim za uwage i pomoc, pozdrawiam Darek!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    aha, nie polecam kalibracjii i regulacji, jeśli jakis sprzęt nie radzi sobie lub nie jest oostry to tylko do zyda z nim, jesli się myli to będzie się mylił, troche sprzętu canona w zyciu juz miałem i taka jest moja opinia, za tą kwotę 400zl miałbym na dokładkę do nowego szkła.
    Ostatnio edytowane przez hertzline ; 16-06-2007 o 17:01 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Witam!

Czy mógłbym prosić o ocenę ostrości szkiełka, tutaj kilka fotek

http://www.kiwus.pl/canon2.html

Niechcący zamieściłem osobny wątek, ale stamtąd nie ma pomocy...

Pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

MZ bardzo ladnie ostrzy :-) no tylko w psa Ci przestrzelil ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    MZ bardzo ladnie ostrzy :-) no tylko w psa Ci przestrzelil ;-)
    Powoli sie przekonuję do focusa canona, chociaż nie jest tak dobry jak w nikonie (niestety...), już nie tak często przestrzela, tak jak z tym kundlem
    Choć ciągle nie mogę się przemóc do 2.8, przymykam do 4, żeby było ostrzej, a widząc sample ma dpreview z nowego C 40D i 24-70, to wydaje mi się, że mój jednak jest mydlany

hertzline
    Guest

Domyślnie

Tak więc, witajcie. Czytam wasze wątki chce dać Wam porównanie mojego 24-105 do tych Fotek w linku wyzej. Popatrzcie i oceńcie sami, co prawda lampka trochę się odbiła za mocno od sufitu co widać na twarzy i kolor ścian nadał dziwnej kolorystyki aczkolwiek ciekawej, to oceńcie rozdzielczosć. f5,6

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Witam , miałem do czynienia z 24-105/4 i obecnie z 24-70/2.8 i powiem uczciwie ,że przy testowaniu dopiero trzeciego egzemplarza 24-70/2.8 ten ostatni okazał się lepszy od 24-105 ( porównywałem na 5d) .Moim zdaniem porównywanie jednego i drugiego obiektywu ma sens tylko i wyłącznie dla konkretnych puszek z wybranymi egzemplarzami szkieł.
    A fotka nie powiem ostra dla 24-105 .

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów