Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Wątek: canon 24-70 L ostrosć przy f 2,8 oceńcie

hertzline
    Guest

Domyślnie canon 24-70 L ostrosć przy f 2,8 oceńcie

Witajcie, proszę oceńcie fotki z mojego 24-70 L bo że AF mnie czasem wnerwia to inna sprawa ale jeśli macie dobre sztuki tego szkła to obejżyjcie fotki w zał. i porównajcie ze swoimi, i czekam na odpowiedzi i opinie. Wersja UTxxxx. Poradźcie co mam zrobić dalej, Żytnia czy Allegro w planach jeszcze motocykl na lato !!!! bo już nie mam słów na tę firmę "C" sample www.hertzline.pl/584CANON.ZIP moj gg4148715 chetnie nawiąze z kimś kontakt bądx mail bądź gg w celu porównania szkieł. Body C 20D z pozostałymi szkłami w tym 50mm f1,8 AF w 97% w punkcie.

Domyślnie

Trudno mi ocenić te wycinki. Jedne są ostre, inne nie. Pokazuję ci, jak wygląda mój (bez PSa, bez żadnego ostrzenia w RAWie)
    EDIT: ostrość typowa, założony filtr Heliopan UV

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

ostatnio moj tamron wraca do lask i patrzac na samle z C to chyba jednak nie bede go zmienial na elke... brakuje mi sampli ludzi bo wtedy jakos najlepiej mi ocenia sie szklo...

hertzline
    Guest

Domyślnie

dziś dołoze jeszcze sample C24-70 przez duuuze L i maleńki "kit". Pierwsze próby są szokujące, postaram się teraz zrobić te same kadry. Szkoda ze za róznice w cenie miałbym new 30D Mam juz doła po dzisiejszym dniu.

Domyślnie

Hertzline, 24-70 to najlepszy zoom Canona, nie ma co się denerwować. Mini CA przy 2.8 to norma. Być może twój wymaga korekcji, po twoich zdjęciach nic nie mogę powiedzieć. Nie ma co się przejmować, trzeba diagnozować, a potem działać. Nie wiem, skąd jesteś, ale może skontaktuj się z kimś, kto ma 24-70 i porównaj z nim osiągi. Na pewno 400d z 24-70 jest wiele więcej warte, niż 30-ka z kitem.
    PS. Coś z nim musi być, bo ja mam poniżej 1% błędów AF.

hertzline
    Guest

Domyślnie

testy kit kontra C24-70 www.hertzline.pl/test.zip Kto ma lub miał taką "L" niech się wypowie.
    PS: Miałem kiedyś tamrona 28-75, później 17-50, ale człowiek głupim jest i wciaż kąbinuje.Przed tym 24-70 miałem 24-105 L (z kita od 5d oczywiscie) i też trafiłem na mydło. Osochozi??????????????
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    slawi_3000 z Nowego Tomysla jestem przecie

aha, do testu wszystko jest w exif. Pragnę podkreslic ze przesłona dla L to max ostrosci f5,6 !!!!
    Ostatnio edytowane przez hertzline ; 04-05-2007 o 17:44 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

No to szkoda, że nie napisałeś tego tydzień temu, bo w sobotę byłem w NT :smile: .
    EDIT: w idealnych warunkach i przysłonie 10 + umiejętny, delikatny postprocessing ni ejesteś w stanie poznać, co jest z L, a co z kita
    Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 04-05-2007 o 18:06

hertzline
    Guest

Domyślnie

a powinna być tyci tyci rużnica chyba hahaha
    cena za tego kita to 2tyś zł :P żartuje oczywiscie
    Czasem jestem w poznaniu to się odezwę zostaw mi namiar jakis na gg 4148715. Być moze nawet jutro.
    No i będę w poznaniu jak pojadę po tamrona do Cichego

Przy tym 24-105L to choć kontrast był powalający a tu.....

Domyślnie

Nie przesadzaj, 24-70 jest debeściak:

EDIT:Sorry. od wczoraj i jakiś czas jeszcze nie będzie mnie w Poznaniu
    Zdjęcia :Kit na 400d i 24-70 na 30d
    Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 04-05-2007 o 18:34

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hertzline Zobacz posta
    testy kit kontra C24-70 www.hertzline.pl/test.zip Kto ma lub miał taką "L" niech się wypowie.
    ....
    aha, do testu wszystko jest w exif. Pragnę podkreslic ze przesłona dla L to max ostrosci f5,6 !!!!
    Z tego testu to NIC sie nie da powiedzieć. Obrabiałeś zdjęcia ACDSee ??!!! - to już zupełna klapa. Najlepiej połóż gdzieś RAWa. Inaczej, na małych jpegach to se można... a na jpegach obrabianych ACDSee (z włączonym smoothingiem) to se juz zupełnie można - pochlastać się

http://www.slrgear.com/reviews/showp...uct/143/cat/11

Jasno wynika jaka przysłona jest najostrzejsza.

EDIT: Jak będziesz robił zdjęcie to postaw aparat na statywie i zrób coś co się nie rusza na wietrze. Tuje czy cyprysiki ładne są ale do oceny ostrości zdjęcie nie bardzo....
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 04-05-2007 o 21:23

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów