Strona 72 z 182 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

na dpreview pojawili się pierwsi posiadacze 40D. Ponoć sprzedaż rozpoczęto od Australii, w stanach chyba w tym tygodniu ma być w sklepach.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Przeciez pisalem dokladnie pare stron temu. Macalem 40D glownie pod tym wzgledem (zastanawiajac sie "a moze jednak zastapi mi jedynke?"). Uszczelki tylko w komorze baterii i pod klapka od CF, oraz w klapce gripa wifi.
    wiem, ale nie spodziewałem się, żebyś był w stanie stwierdzić obecność uszczelek pod przyciskami, a to mnie najbardziej interesowało, bo szkła mam już z uszczelką na bagnecie.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 26-08-2007 o 22:53 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No jeśli cena będzie rzeczywiście w okolicach tych 4000 to ja nie mam zastrzeżeń do tego co robi konkurencja . Teraz potrzeba jeszcze żeby Sony puściło coś tańszego niż D300. Co za piękne czasy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja nie jestem zdziwiony tylko skonfundowany tym, że dokładnie nie pamiętam. Skoro jednak w sklepie wyjdzie około 4300 czyli da się "załatwić" bez faktur za około 4000.
    Jedno jest pewne, już niedługo mój 20D pójdzie w obce ręce a jego miejsce zajmie grzmiąca czterdziestka :P
    FOTOINKWIZYTOR

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    (....)a jego miejsce zajmie grzmiąca czterdziestka :P
    A może rycząca czterdziestka .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar Fotomaniac
    Miasto
    Lublin, Kazimierz Dolny

Domyślnie

"zaufany" dostawca z niemiec, oznajmił mi, że w przyszłym tygodniu powinien mieć już na stanie pierwsze szt. 40D. Jak tylko dojdą wysyła mi natychmiast.
    Na Dpreview pokazane są sample z egzemplarza przedprodukcyjnego - moim skromnym zdaniem jest to normalny egzemplarz z seryjnej produkcji. Producent ogłaszając oficjalne rozpoczęcie sprzedaży na 20 września czyli za miesiąc ma już gotowe tysiące szt "40tek". Gdyby sample pojawiły się pół roku temu wtedy uwierzę że to egzemplarz przedprodukcyjny......
    fotografia & jazz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

1Ds MkIII white paper pojawil sie tu:

http://cpn.canon-europe.com/files/ne...Whitepaper.pdf

to chyba tyle jesli chodzi o jakiekolwiek zmiany z specyfikacjii...
    Trudno, jakos z tym okropnym LCD przyjdzie mi zyc

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Ale co z tego, że cena jest skoro raptem kilka sklepów podaje _orientacyjne_ daty dostawy w okolicach połowy września?
    Co chcesz tam oglądać w przyszłym tygodniu w sklepie? Cennik?
    dowiem sie kiedy sie spodziewaja. Jak by nie liczyc to cena wychodzi jakies 4900zl, a to troche sporo. Mysle ze bedzie 3ba troche odczekac, a tym bardziej czekac z utesknieniem na sonego

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    1Ds MkIII white paper pojawil sie tu:

http://cpn.canon-europe.com/files/ne...Whitepaper.pdf

to chyba tyle jesli chodzi o jakiekolwiek zmiany z specyfikacjii...
    Trudno, jakos z tym okropnym LCD przyjdzie mi zyc
    z tym da się żyć:-)
    mogliby zmienić tylko jeden parametr: cena na 6000$ i będzie ok.

Domyślnie

Czy ktoś z Was zna może oficjalne stanowisko Canona w sprawie nie produkowania "czyściarek matrycy" w modelach wyżej niż 40d?Chodzi mi między innymi o najnowsze propozycje Canona gdzie jest live view a nie ma systemu czyszczącego....powiem szczerze,że troche tego nie rozumiem....tym bardziej,że już od roku ten system funkcjonuje w 400d.Czyżby negatywnie wpływał na jakość zdjęć?

P.S - czy 2 dodatkowe matówki będą dostępnę od razu z 40d czy też trzeba będzie je dokupić?
    Ostatnio edytowane przez canik ; 27-08-2007 o 08:46

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ciekawe i w końcu porządne porównanie szumów 30D i 40D.

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=24543226

Wygląda bardzo dobrze

W sprzedaży już jest w HK, cena 1100$
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    Czy ktoś z Was zna może oficjalne stanowisko Canona w sprawie nie produkowania "czyściarek matrycy" w modelach wyżej niż 40d?Chodzi mi między innymi o najnowsze propozycje Canona gdzie jest live view a nie ma systemu czyszczącego....powiem szczerze,że troche tego nie rozumiem....tym bardziej,że już od roku ten system funkcjonuje w 400d.Czyżby negatywnie wpływał na jakość zdjęć?
    o czym ty piszesz? wszystkie nowe modele mają odkurzacz.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 27-08-2007 o 09:04 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 72 z 182 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów