Strona 71 z 182 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

w tym tygodniu sprawdze dokladnie i wymacam jak juz bedzie, dam znac

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    w tym tygodniu sprawdze dokladnie i wymacam jak juz bedzie, dam znac
    "W tym tygodniu"?
    Ostatnio jak patrzyłem to tylko 2 sklepy na idealo.de miały datę dostawy na początku września...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Jak dla mnie to iso3200 wyglada podobnie (....)
    Z ocenami to jednak trzeba poczekać na finalne puszki. Jak trafią do sprzedaży to jest spora szansa na rzetelne porównanie. Mnie się w samplach z 40D bardzo podobają kolorki . Te matryce 10mln u Canona jednak ciut inaczej obrazują niż 8 mln. Mam wrażenie że kolory są bardziej ciepłe i troszkę bardziej nasycone. To mi się nasunęło po zrobieniu pewnej ilości zdjęć 400D. Być może z tandemem 40D - 30D będzie to samo.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z ocenami to jednak trzeba poczekać na finalne puszki...
    Racja - będą korpusy finalne to można się pokusić o porównania. Obejrzałem prawie wszystkie sample z dpreview (nie do końca jestem przekonany do umieszczania jako sampli przeróbek z dpp bo to diabli wiedzą co kto namieszał bawiąc się tymi rawami). No nie wiem - niby ostrość itd. ok, ale zajrzałem z ciekawości do starych sampli z 5d

http://web.canon.jp/imaging/eos5d/ht...sample_4e.html

szukając np. ujęć makro robionych taką samą setką makro f2.8 przy przysłonie f10. Trochę to karkołomne porównywanie, ale... sam już niewiem.. Zastanawiam się czy aby te samoczyszczące się wibrujące szybki w 400d i
    40d nie mają negatywnego wpływu na ostrość.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DigiFoto Zobacz posta
    Racja - będą korpusy finalne to można się pokusić o porównania. Obejrzałem prawie wszystkie sample z dpreview (nie do końca jestem przekonany do umieszczania jako sampli przeróbek z dpp bo to diabli wiedzą co kto namieszał bawiąc się tymi rawami). No nie wiem - niby ostrość itd. ok, ale zajrzałem z ciekawości do starych sampli z 5d

http://web.canon.jp/imaging/eos5d/ht...sample_4e.html

szukając np. ujęć makro robionych taką samą setką makro f2.8 przy przysłonie f10. Trochę to karkołomne porównywanie, ale... sam już niewiem.. Zastanawiam się czy aby te samoczyszczące się wibrujące szybki w 400d i
    40d nie mają negatywnego wpływu na ostrość.
    Tyle że porównywanie zdjęć z cropa i FF-a to już w ogóle karkołomna sprawa. Po za tym ostrość zdjęć z 5D jest wybitna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    "W tym tygodniu"?
    Ostatnio jak patrzyłem to tylko 2 sklepy na idealo.de miały datę dostawy na początku września...
    cena juz jest, przejde sie w tym tygodniu i dowiem sie kiedy beda mieli 40D. Marek III juz jest na wystawie 8)

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

cena juz jest, przejde sie w tym tygodniu i dowiem sie kiedy beda mieli 40D. Marek III juz jest na wystawie 8)
    Przejdź się . Niedługo jest szansa że pojawi się na półkach także może nawet jakieś pierwsze wrażenia ..........
    Kapitan Wagner

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Ale co z tego, że cena jest skoro raptem kilka sklepów podaje _orientacyjne_ daty dostawy w okolicach połowy września?
    Co chcesz tam oglądać w przyszłym tygodniu w sklepie? Cennik? :-)
    A co do Mark III - no to rychło w czas dostali ten aparat, kilka miesięcy po wprowadzeniu go do sprzedaży ("już jest" :-)
    Oczywiście zakładam, że mówisz o 1D mkIII, a nie 1Ds mkIII :-)

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Znajomy już się o cenę 40D w niemczech dowiadywał. Jak "dla mnie" bez żadnych faktur itd. może to wynieść... i tutaj mi pamięć padła bo albo 4400 albo około 4000 ...
    FOTOINKWIZYTOR

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Znajomy już się o cenę 40D w niemczech dowiadywał. Jak "dla mnie" bez żadnych faktur itd. może to wynieść... i tutaj mi pamięć padła bo albo 4400 albo około 4000 ...
    Skąd zdziwienie?
    Na www.idealo.de jest od 1130E, czyli ok. 4330zł według kursu średniego NBP.
    Ceny w Niemczech były zawsze niższe niż w Polsce.
    A w Szwajcarii jeszcze niższe

Strona 71 z 182 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów