w tym tygodniu sprawdze dokladnie i wymacam jak juz bedzie, dam znac
w tym tygodniu sprawdze dokladnie i wymacam jak juz bedzie, dam znac
Z ocenami to jednak trzeba poczekać na finalne puszki. Jak trafią do sprzedaży to jest spora szansa na rzetelne porównanie. Mnie się w samplach z 40D bardzo podobają kolorki. Te matryce 10mln u Canona jednak ciut inaczej obrazują niż 8 mln. Mam wrażenie że kolory są bardziej ciepłe i troszkę bardziej nasycone. To mi się nasunęło po zrobieniu pewnej ilości zdjęć 400D. Być może z tandemem 40D - 30D będzie to samo.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Racja - będą korpusy finalne to można się pokusić o porównania. Obejrzałem prawie wszystkie sample z dpreview (nie do końca jestem przekonany do umieszczania jako sampli przeróbek z dpp bo to diabli wiedzą co kto namieszał bawiąc się tymi rawami). No nie wiem - niby ostrość itd. ok, ale zajrzałem z ciekawości do starych sampli z 5d
http://web.canon.jp/imaging/eos5d/ht...sample_4e.html
szukając np. ujęć makro robionych taką samą setką makro f2.8 przy przysłonie f10. Trochę to karkołomne porównywanie, ale... sam już niewiem.. Zastanawiam się czy aby te samoczyszczące się wibrujące szybki w 400d i
40d nie mają negatywnego wpływu na ostrość.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kapitan Wagner
Ale co z tego, że cena jest skoro raptem kilka sklepów podaje _orientacyjne_ daty dostawy w okolicach połowy września?
Co chcesz tam oglądać w przyszłym tygodniu w sklepie? Cennik? :-)
A co do Mark III - no to rychło w czas dostali ten aparat, kilka miesięcy po wprowadzeniu go do sprzedaży ("już jest" :-)
Oczywiście zakładam, że mówisz o 1D mkIII, a nie 1Ds mkIII :-)
Znajomy już się o cenę 40D w niemczech dowiadywał. Jak "dla mnie" bez żadnych faktur itd. może to wynieść... i tutaj mi pamięć padła bo albo 4400 albo około 4000 ...![]()
FOTOINKWIZYTOR
Skąd zdziwienie?
Na www.idealo.de jest od 1130E, czyli ok. 4330zł według kursu średniego NBP.
Ceny w Niemczech były zawsze niższe niż w Polsce.
A w Szwajcarii jeszcze niższe![]()