Strona 29 z 182 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    1) teatr tańca. Głośna migawka powoduje, że robię zdjęcia tylko w wybranych momentach i przy odpowiednio głośnej muzyce, aby nie przeszkadzać widzom na spektaklu. Ile razy kląłem 20D za łomot lustra w chwili, gdy w wizjerze miałem ciekawe ujęcie, którego nie mogłem (nie wypadało mi) zrobić...
    Nikt Cię tak dobrze jak ja nie rozumie. Jednakże mój zapał studzi dość mocno obawa granicząca z pewnością, że te 10 MPix vs. 8 MPix w 20/30D "owocuje" proporcjonalnie większym szumem. Cudów bowiem w fizyce najczęściej nie ma.
    A jeśli tak się stanie, to będę się jeszcze mocno zastanawiał...

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

a to Canon namieszał...... mi w głowie
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ale mirror lock up nie dali
    wsłuchali się ale wybiórczo. Na szczęście dali MLU z wielokrotną ekspozycją.
    (ja nie stosuję, ale akustyk na pewno pomarudzi )
    chciales masz:

**** nie dali MLU! mozna mowic, pisac, blagac, plakac, skomlec, marudzic, brzeczec, piszczec, wyc, truc d*e... i jak grochem o sciane...

daje rade? :-D

tak w sumie, to czekam, az ujawnia te 24 cfn-y, bo moze tam zrobili do wyboru w tym durnym DirectPrincie opcje MLU. wskazania na panelu LSD nie ma tak czy siak (a cholernie przydatna rzecz by byla), ale w koncu to tylko 15 lat odkad Canon wycial logiczne rozwiazania MLU ze swoich puszek... za duzo nie mozna wymagac, nie?

tak bardziej serio: do tego co jest w 40D brakowaloby mi tylko 3 rzeczy: ww. rozsadnie rozwiazanego MLU, kurtynki odcinajacej swiatlo od muszli ocznej (zamiast tej durnej prezerwatywy na pasku aparatu) i mozliwosci zdalnego wyzwalania migawki bez koniecznosci zakupu pilota i sterownika za grube setki dolcow a poza tym, to jest dream camera no, moze ja bym prosil mkII z ekranem 2,5" ale wyzszej rozdzielczosci, a w odzyskane miejsce normalne, duze przyciski, w ktore mozna trafic w rekawiczkach. i jakas powloka ochronna na telewizorek, zeby wiecznie nie byl ufaflany glutami
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth Zobacz posta
    mój zapał studzi dość mocno obawa granicząca z pewnością, że te 10 MPix vs. 8 MPix w 20/30D "owocuje" proporcjonalnie większym szumem. Cudów bowiem w fizyce najczęściej nie ma.
    Ale Canon ma najwyraźniej podpisany cyrograf, który pozwala im niektóre prawa (dotyczące gęstości pikseli vs. ich "jakości") omijać ;-) 20D vs. 10D, 1Dmk3 vs 1Dmk2...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

właśnie sobie poczytałem forum Nikona. McKane stoczył nierówną walkę i oczywiście okazało się, że Nikon D200 jest najlepszy. Ech, a to podobno oni są bardziej rozgarnięci..

Vitez, dobry materiał dzięki (BTW - sam rozumiem, że w czasie macania hostess trudno skupić się na działaniu servo )
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

A wyczytal ktos moze kiedy 40-ka bedzie dostepna? Bo w sumie troche na sile ale sprawilbym se toto gdybym chociaz jesienia mogl troche pofocic... Ale juz tak w listopadzie wejdzie do sprzedazy to raczej czekalbym do wiosny.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Ale Canon ma najwyraźniej podpisany cyrograf, który pozwala im niektóre prawa (dotyczące gęstości pikseli vs. ich "jakości") omijać ;-) 20D vs. 10D, ...
    Daniel, właśnie porównywałem sobie swoje stare fotki koncertowe z 10D i mam jednak wrażenie, że przy wysokich ISO te z 30D są bardziej zaszumione. Dość, że na 100% 30D nie jest lepszy pod tym względem

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Ale Canon ma najwyraźniej podpisany cyrograf, który pozwala im niektóre prawa (dotyczące gęstości pikseli vs. ich "jakości") omijać ;-) 20D vs. 10D, 1Dmk3 vs 1Dmk2...
    no właśnie taka mam nadzieję, podsycaną tym co Vitez przyniósł z prezentacji. Być może to tylko marketingowe frazesy, mam jednak nadzieję, że okaże się inaczej. W Ko}cu nowa 1DsMk3 ma 21MPx a nie sądzę aby Canon pozwolił sobie na pogorszenie szumów vs poprzednik.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    A wyczytal ktos moze kiedy 40-ka bedzie dostepna? Bo w sumie troche na sile ale sprawilbym se toto gdybym chociaz jesienia mogl troche pofocic... Ale juz tak w listopadzie wejdzie do sprzedazy to raczej czekalbym do wiosny.
    Będzie lepiej! Pofocisz latem...
    20 wrzesień to przecież astronomiczne lato

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    bo niby skad mieli na dzisiejszej premierze gotowy, produkcyjny a nie testowy egzemplarz 1DsMkIII?
    No wlasnie, to jest dla mnie kompletna konsternacja...
    Bylem pewien, ze 1Ds MkIII na pewno do produkcji jeszcze nie wszedl,
    Canon sie trudzi nad rozwiazaniem problemu AF i ze 1Ds wyplynie
    czysciutko na sprawdzone wody...
    Jesli ty go dzis widziales w takim pipidowie jak Warszawa (bez urazy) to
    znaczy, ze na swiecie krazy ich juz wiele. Czy to jakas testowa partia,
    czy produkcja? Raczej to pierwsze bo jesli to by miala byc produkcja,
    to czemu "wchodzi w Listopadzie"?
    Moze go chca poteznie przetestowac zanim zaczna sprzedaz?

Strona 29 z 182 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów