Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth Zobacz posta
    mój zapał studzi dość mocno obawa granicząca z pewnością, że te 10 MPix vs. 8 MPix w 20/30D "owocuje" proporcjonalnie większym szumem. Cudów bowiem w fizyce najczęściej nie ma.
    Ale Canon ma najwyraźniej podpisany cyrograf, który pozwala im niektóre prawa (dotyczące gęstości pikseli vs. ich "jakości") omijać ;-) 20D vs. 10D, 1Dmk3 vs 1Dmk2...

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Ale Canon ma najwyraźniej podpisany cyrograf, który pozwala im niektóre prawa (dotyczące gęstości pikseli vs. ich "jakości") omijać ;-) 20D vs. 10D, ...
    Daniel, właśnie porównywałem sobie swoje stare fotki koncertowe z 10D i mam jednak wrażenie, że przy wysokich ISO te z 30D są bardziej zaszumione. Dość, że na 100% 30D nie jest lepszy pod tym względem

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth Zobacz posta
    Daniel, właśnie porównywałem sobie swoje stare fotki koncertowe z 10D i mam jednak wrażenie, że przy wysokich ISO te z 30D są bardziej zaszumione. Dość, że na 100% 30D nie jest lepszy pod tym względem
    Pamiętam, że swego czasu przerabialiśmy w dość mocno onanistyczny sposób ;-) ten temat na przykładzie moich fotek z salonu samochodowego w Genewie - 2004(10D) vs. 2005(20D). Używałem równolegle obu przez jakiś rok i jestem na 100% pewny, że 20D lepszy był - przynajmniej w zakresie ISO800-1600 (zbyt dużo przykładów na 3200 z 10D nie miałem z tej prostej przyczyny, że było nieużywalne ;-)).

Inna sprawa, że Ty chyba robisz/robiłeś sporo B/W? (przynajmniej takie zdjęcia mi zapadły w pamięć). Tam jest jednak trochę inaczej z szumami...

Zresztą, podchodząc do tematu w nieco inny sposób: przy tych samych gęstościach matryc jednak ciągle różni producenci otrzymują różną "jakość pikseli" - czyli pole do poprawy ciągle jest, to "tylko" kwestia technologii.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Pamiętam, że swego czasu przerabialiśmy w dość mocno onanistyczny sposób ;-) ten temat na przykładzie moich fotek z salonu samochodowego w Genewie - 2004(10D) vs. 2005(20D). Używałem równolegle obu przez jakiś rok i jestem na 100% pewny, że 20D lepszy był - przynajmniej w zakresie ISO800-1600 (zbyt dużo przykładów na 3200 z 10D nie miałem z tej prostej przyczyny, że było nieużywalne ;-)).
    Te wszystkie testy "w światłach" to o kant tyłka se możesz rozbić Prawda bowiem cała jeno w cieniach wychodzi.
    Inna sprawa, że Ty chyba robisz/robiłeś sporo B/W?
    Najczęściej to nie preferencje, a smutna konieczność, bo tego czerwonego śrutu od punktowych reflektorów nijak pozbyć się nie można i pozostaje tylko konwersja do B/W

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ale Canon ma najwyraźniej podpisany cyrograf, który pozwala im niektóre prawa (dotyczące gęstości pikseli vs. ich "jakości") omijać ;-) 20D vs. 10D, 1Dmk3 vs 1Dmk2...
    no właśnie taka mam nadzieję, podsycaną tym co Vitez przyniósł z prezentacji. Być może to tylko marketingowe frazesy, mam jednak nadzieję, że okaże się inaczej. W Ko}cu nowa 1DsMk3 ma 21MPx a nie sądzę aby Canon pozwolił sobie na pogorszenie szumów vs poprzednik.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Widac ze Canon sie postaral Troche jest tych postow

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Co do 5D MkII to nasza wlasna teoria spiskowa podpowiada nam ze Canon ma juz go gotowego (bo niby skad mieli na dzisiejszej premierze gotowy, produkcyjny a nie testowy egzemplarz 1DsMkIII?) ale czeka... czeka az Sony czy Nikon pokaza cos z cropem 1.1 by w ostatniej chwili cos do 5tki dorzucic i ich wygryzc (chyba glownie cena).
    Tego to mozna byc pewnym. Smiem twierdzic, ze maja nawet wiecej modeli na gotowo.

No nic. Pozostaje czekac do wiosny Pewnie zanim rozladuja kolejki na 1Ds3 i tak bedzie trzeba czekac tyle
    ...

Uprawnienia umieszczania postów