Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: glosna lustrzanka Canona

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubek Zobacz posta
    Kupić trzydziestkę analogową - najcichsze lustrzane ustrojstwo!

ps.:
    sorry, nie mogłem się powstrzymać przed zareklamowaniem tego kliszaka...
    ;-)
    Chyba 5-tka cichsza .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

A może podczas takich imprez owijać czymś aparat :-).
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

A ja bym się zainteresował dopiero wchodzącym 40D. Z tego co wyczytałem i ma mieć "tryb cichy" (w rameczce przy Live View). Na razie niestety nie wiadomo na ile cichy.

Stara metoda fotografów przyrody na wyciszenie polegała właśnie na owijaniu ale w takim teatrze to troszkę może kiszkowato wyglądać, chyba z3 z przyrodniczej zaczerpnąć jeszcze więcej i z ukrycia...
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Domyślnie

po 10D dopiero 1DMkIII jest naprawdę cichy, w opcji silent mode, albo przy live view. Ale do tego wszystkiego warto sobie dokupić specjalny futerał wyciszający albo pobawić się z materiałami stosowanymi do wyciszania silnika w samochodach. Albo wydmuszki od jajek
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Stara metoda fotografów przyrody na wyciszenie polegała właśnie na owijaniu ale w takim teatrze to troszkę może kiszkowato wyglądać, chyba z3 z przyrodniczej zaczerpnąć jeszcze więcej i z ukrycia...

...czyli zbudowac czatownie pod scena...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    A ja bym się zainteresował dopiero wchodzącym 40D. Z tego co wyczytałem i ma mieć "tryb cichy" (w rameczce przy Live View). Na razie niestety nie wiadomo na ile cichy.
    Ja tam juz wiem na ile cichy i nawet to opisalem . W skrocie - jesli westchniecia czy krotkie, tlumione kaszlniecia nie przeszkadzaja ludziom w teatrze to i 40D nie powinien przeszkadzac. Problem tylko ze ten tryb cichy dziala tylko przy LiveView a nie spytalem/nie sprawdzilem czy mozna jednak wtedy wylaczyc LCD by nie swiecic ludziom po oczach dosc duzym 3" LCD.

Uzależniony

Domyślnie

nikt nie wpadl na pomysl zeby sie odp... od ludzi pragnacych w ciszy i kulturze ogladnac przedstawienie poprzez nie pstrykanie NICZYM

Coś już napisał

Domyślnie

tak, emisiaczek, każdy by chciał, żeby zdjęcia same się robiły. Zwłaszcza, jeżeli są one przedmiotem umowy.

Co do tematu... ja ze swoim 400d aż boję się iść np. do kościoła

Uzależniony

Domyślnie

ech wiesz wystarczy isc na probe i porobic
    a autor watku nic nie napisal o zadnej umowie poprostu jest zwyklym przeszkadzaczem na fali tanich lustrzanek

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    Fotografowalem niedawno koncert w filharmonii i zupelnie nie zwrocilem uwagi na halas jaki robi klapiace lustro w mojej 20d. Za to pozniej zwrocono mi uwage... Wiec jaka jest na to rada - cyfrowy gluptaczek? nie ma innego sposobu wytlumiania?
    Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    Artysci sie zmieniali a umowa zobowiazala mnie do sfotografowania wszystkich. Mysle, ze w ekstremalnych pianissimo possibile i szczegolnie ciekawych czy kluczowych momentach warto miec jakis cichy apatat... Canon seria G?
    Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    ech wiesz wystarczy isc na probe i porobic
    a autor watku nic nie napisal o zadnej umowie poprostu jest zwyklym przeszkadzaczem na fali tanich lustrzanek
    Masz kłopoty ze zrozumieniem tego co jest napisane ;-) ??
    Tu jest tylko dwie strony wątku i nie tak trudno wrócić do poprzednich postów..
    Za to zgadzam sie w pełni z tym że zdjęcia można zrobić na próbie generalnej, najczęściej nawet stroje są juz takie jak potrzeba

Pozdr
    Artur
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 21-08-2007 o 21:31
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów