Strona 18 z 182 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    Jakie mechaniczne? Tak samo napęd elektromagnetyczny jak w innych, tylko kostrukcja zawieszenia zespołu soczewek uproszczona, ale i ich masa mniejsza.
    To "mechaniczne" to była bardziej moja interpretacja tych rysunków, niż fakt z dpreview ;-)

18-55IS
    70-200IS

Zwróć uwagę, że na tym pierwszym obrazku nie widać nawet marnego kawałka drucika z prądem. Ani detektorów ruchu, ani nic. No po prostu coś jak resory w samochodzie ;-)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Zwróć uwagę, że na tym pierwszym obrazku nie widać nawet marnego kawałka drucika.
    Ale za to jakie ma fajne sprezynki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No jajca faktycznie, stabilizacja na sprężynki, spowalniana magnesikami i turlająca się na kuleczkach. Japuńce to mają pomysły Pytanie tylko, w jaki sposóbsię ją wyłącza ? Mechaniczna blokada kuleczek ?
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 20-08-2007 o 12:12
    O obiektywach wiem prawie wszystko

giwera
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich,
    To mój 1-y post na tym forum. Może trochę nie na temat, bo w tej chwili rządzą tu parametry i ogólna fascynacja nowościami.
    Fajny ten 40D. Naprawdę… Zastanawia mnie tylko jak ogromna jest siła marketingu i tej choroby zwanej onanizmem sprzętowym - obserwuje waszą grupę i grupę Nikona. Ludzie!!! piszecie tyle postów, kiedy Wy macie czas na zdjęcia…? Ale…Ale…
    Nie chce nikogo urazić, tym bardziej ze sam zachorowałem na tą puszkę (bo przecież mój D70s nie robi już fajnych zdjęć.:-)) Straszne to jest…!!! Tak jestem Nikoniarzem:-))
    I żeby było śmieszniej… 17.09 zaczynam robotę w Canon Europe w Logistyce jako material planner.:-)) Zobaczę jakość i proces Canona od podszewki. Zawsze pracowałem w dużych „wspaniałych” korporacjach i różnie bywało.
    Mam nadzieję, że będzie fajnie…Ciesze się na tą robotę. No i jako lojalny pracownik trzeba będzie łyknać tego 40D po jakiejś fajnej cenie.:-)))

Pozdrawiam i jako wciąż Nikoniarz (D70s nie sprzedam bo sentyment mam hehehe) gratuluje wam fajnej puszki!!!

Pozdr,
    Rafal

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Zwróć uwagę, że na tym pierwszym obrazku nie widać nawet marnego kawałka drucika z prądem. Ani detektorów ruchu, ani nic. No po prostu coś jak resory w samochodzie ;-)
    A "Coil" to co?? Elektronika jest po prostu nie rozrysowana.
    Jak wogóle wyobrażacie sobie czysto mechaniczną stabilizację? Tylko gyro o dużej masie wchodzi w grę i było takie rozwiązanie sprzedawane dla robiących foty ze śmigłowca...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No własnie 'coil' to chyba bardziej w znaczeniu prowadnica lub przegub, niż zwój. Jeśli byłaby jakaś elektronika, to chyba by narysowali...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    A "Coil" to co?? Elektronika jest po prostu nie rozrysowana.
    a to nie moze byc po prostu "cewka" do indukcji pola magnetycznego?
    jestli tak, to z pradem to owszem, ma to cos wspolnego, ale okreslenie "elektronika" juz by bylo naduzyciem semantycznym

EDIT: cewka, nie zwojnica
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 20-08-2007 o 12:21
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chyba Akustyk masz rację :

Tworzy to coś na zasadzie elektromagnesu, więc jakiś prądzik musi tam dochodzić.

Bywalec Awatar Rudi
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a to nie moze byc po prostu "zwojnica" do indukcji pola magnetycznego?
    jestli tak, to z pradem to owszem, ma to cos wspolnego, ale okreslenie "elektronika" juz by bylo naduzyciem semantycznym
    Albo cewka, albo uzwojenie, coil wiele znaczeń ma

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a to nie moze byc po prostu "cewka" do indukcji pola magnetycznego?

EDIT: cewka, nie zwojnica
    No właśnie to jest cewka tworząca z magnesem stałym układ napędowy zespołu soczewek. Na TEJ SAMEJ zasadzie, co w innych IS. A do zasilania tej cewki (prądem zmiennym) musi być odpowiedni układ elektroniczny. Koszt wytworzenia takiego układu jest znikomy, o ile został już wcześniej opracowany, a tak jest u Canona. Oszczędności poczynione są w precyzyjnym układzie machanicznym, bo on jest drogi. Odbije się to zapewne na trwałości i parametrach pracy. Pewnie nie uzyskają na tym 4EV.

Strona 18 z 182 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów