Strona 28 z 182 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 1811

Wątek: Nowości Canona!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zastanawiające, że nikt nie zachwyca się nowym kitem ani tym drugim super-tele-zoomem
    O ile zgodzę się na podstawie specyfikacji, że 40F zapowiada się jako całkiem udany aparat, to zwróćcie uwagę, że Canon dał w nim tylko tyle ile wymusiła na nim konkurencja. Więc za chwilę znowu będzie musiał ich gonić. Przyznacie, że rola goniącego nie zbyt licuje z pozycją lidera rynku. Podobnie jest w przypadku 400D. Oczywiście dotyczy to na razie niższych segmentów rynku DSLR.

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zdaje się, że coś zaczyna się dziać.
    Canon z 3 obiektywami... 2 puszkami... 1 kompaktem... (łącznie dużo opisywanych już nowości)
    Sony wyskakuje z nową matrycą...

a Nikon... Może jutro?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAH-EL Zobacz posta
    Sony kontratakuje z matrycą 12.5Mpix, 12bit...

http://www.dpreview.com/news/0708/07...ny12mpcmos.asp
    koledzy rozwodzą się nad tym od rana w wątku o nowościach Nikona http://www.canon-board.info/showthre...712#post352712. Cytowane tam były śmieszne marketingowe życzenia Sonolto-Nikona. Ale tutaj proszę rozmawiać o sprzęcie Canona.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Zastanawiające, że nikt nie zachwyca się nowym kitem ani tym drugim super-tele-zoomem
    Ten kit z IS'em to praktyczny przykład zwycięstwa marketingu nad zdrowym rozsądkiem

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Napisałem o Sony, bo to ma oczywisty wpływ na Canona.
    ...
    W tym przypadku miał jednak Canon na Sony...
    I przy okazji dużo osób siedzi tylko w tym wątku... No ale nie ważne. Tylko Canon.

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

a może wsłuchanie się w prośby ludu ??
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ten kit z IS'em to praktyczny przykład zwycięstwa marketingu nad zdrowym rozsądkiem
    popraw mnie jesli sie myle, ale zdaje sie, ze celem marketingu jest wlasnie zaprzeczanie zdrowemu rozsadkowi tzn. przekonywanie ludzi, ze chomik przemalowany na szaro to slon w wersji kompakt
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ale mirror lock up nie dali
    wsłuchali się ale wybiórczo. Na szczęście dali MLU z wielokrotną ekspozycją.
    (ja nie stosuję, ale akustyk na pewno pomarudzi )
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja chyba najpierw napisze a potem poczytam . Bym napisal wczesniej ale mialem emergency sytuacje.

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    na przykład AF w servo
    Specjalnie kazalismy hostessom biegac w ta i z powrotem by sprawdzic . A serio - nie bardzo jest jak to sprawdzic w warunkach chwilowego macania.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Mam nadzieję, że telepatycznie dotrze moja prośba - proszę sprawdzić grip z wi-fi (czy jest, czy działa, kiedy i za ile).
    Wyszło mi też - podobnie jak kolegom, że 40D + grip z wi-fi ~ 1D MkIII (jak dla mnie).
    Grip z wifi byl, ladnie uszczelniony. Gniazda lan i usb, miejsce na jedna baterie, jakis wyswietlacz LCD na nim tez byl. Niestety nie udalo sie podpiac - tak sobie ludzie 40D wyrywali z rak.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Czy ktoś jeszcze jest na konferencji?
    Byla ekipa optyczne.pl (Arek pewnie wlasnie szykuje artykul i przygotowuje zdjecia).

Co do sprzetow to bylo chyba wszystko - kilka urzadzen biurowo-domowych All-in-one, jakies Pixmy, skanery, chyba wszystkie nowe kompakty, wszystkie 3 nowe szkla byly:
    - w 18-55 i 55-200 moge powiedziec ze plastiki, takisobie AF a stabilizacja dziala
    - 14 2.8 L ma zarabiste pole widzenia na pelnej klatce a dystorsje podobno mniejsze (ludzie na konferencji porownywali ale nie przy mnie, tylko na glos sie dziwili) niz 16-35 2.8 L II

no i ... 1DsMkIII i 40D tez byly :> .

Co do 40D to coz... musialbym naprawde na sile wymyslac jakis jego slaby punkt. Cann dwie rzeczy podkreslil: zaczynaja mocno sluchac i uderzac w rynek zaawansowanych fotoamatorow (czyli kogos kto chce czegos lepszego od 400D), drugie to haslo 40D: "designed to be challenged" . Ja jestem ta puszka oczarowany. W jednej rzeczy nawet 1D MkIII przebija - ma mozliwosc wlaczenia AF w trybie LiveView (tu najwyrazniej jedynka sluzyla jako body do betatestow). Spytalem sie czy ta opcja moze byc dostepna jakims firmware do 1D MkIII - nie otrzymalem konkretnej odpowiedzi poza "na razie na pewno nic takiego nie jest planowane" .
    Co do uszczelnien - nie ma ich przy lampie i bagnecie, sa przy klapce kart CF i baterii.
    Live view i lapanie ostrosci dziala swietnie - bardzo wyrazny LCD nawet pod sporym katem.
    Wielkie wrazenie robi silent shooting w trybie live view - cichszy chyba nawet od krociutkiego bzyku komara.
    Matryca jest zmieniona - 10 megapikseli, gesciej ulozone mikrosoczewki, szybszy transfer rate (czterokanalowy/ dobrze zapamietalem?) w polaczeniu z DIGIC III pozwala na takie wlasnie osiagi co do fps i pojemnosci bufora. Ma osiagac nizsze szumy niz 30D i nieco wieksza rozpietosc tonalna (14bit), w czym ewentualnie moze pomoc highlight priority mode.

Moje plany ogolnie sie nie zmienily co do checi posiadania 1D MkIII ale chcialem zostawic 20d jako backup... cos czuje ze raczej 40D bedzie sporo lepszym backupem. Bezposrenie porownanie 20D z 40D... co najmniej klasa lepiej, co najmniej roznica pokolen.

1DsMkIII - krotko sie nim bawilem bo nie za bardzo znam i nie mialem czasu poznac klawiszologii jedynek. Wizjer, pelna klatka... no robi wrazenie. Potezna pucha, podobno dla wymagajacych najlepszej jakosci.

Ceny ... niestety w wiekszosci nieznane i kwitowane wzruszeniem ramion. Jedyna konkretniejsza kwota padla na 1DsMkIII - ok 8000 euro .

Porozmawialismy rowniez chwilke na temat dostepnosci 1DMkIII i plotek o wycofaniu z produkcji. Plotki niepotwierdzone, ktos (moze sam Canon?) wymyslil ew. taka plotke by zmniejszyc chwilowo zapotrzebowanie a jednoczesnie podtrzymac szum wokol puszki. Kolejka zamowien u dystrybutora glownego dla Canon Europe wynosi podobno ponad 10000 sztuk. Dystrybutor Canon Polska od czasu premiery rynkowej otrzymal kilkanascie-kilkadziesiat (max 30) sztuk.

Co do 5D MkII to nasza wlasna teoria spiskowa podpowiada nam ze Canon ma juz go gotowego (bo niby skad mieli na dzisiejszej premierze gotowy, produkcyjny a nie testowy egzemplarz 1DsMkIII?) ale czeka... czeka az Sony czy Nikon pokaza cos z cropem 1.1 by w ostatniej chwili cos do 5tki dorzucic i ich wygryzc (chyba glownie cena).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Celnie powiedziane I bardzo delikatnie

Strona 28 z 182 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów