Czy 5D robi bardziej ostre fotki od 20D?
Interesuje mnie rowniez jak jest z plastycznoscia?
Przy okazji. Dlaczego 20D robi fotki ktore trzeba doastrzac az tak bardzo?
Czy 5D robi bardziej ostre fotki od 20D?
Interesuje mnie rowniez jak jest z plastycznoscia?
Przy okazji. Dlaczego 20D robi fotki ktore trzeba doastrzac az tak bardzo?
tak robi bardziej ostre i platyka też jest
to zalezy co podepniesz do 5d a co do 20d
rozumiem ze chodzi o ostrosc z takimi samymi obiektywami tak samo domknietymi
to 5d zrobi lepsze zdjecia![]()
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
czyli roznica nie jest duza?![]()
Stary, sam zobacz...
Wtedy zrozumieszdlaczego 5D kosztuje.
5D to zupełnie inna puszka i zdjęcia mają inną plastykę, to potwierdzi każdy użytkownik. Pamiętaj jednak, że ta puszka wymaga dobrych szkieł...o dostrzaniu nie słyszałem. MOje 30D chodziło dobrze.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Robi ostrzejsze, bo ma większe pixele, więc ma mniejsze wymagania w stosunku do rozdzielczości obiektywów, za to problemy mogą pojawiać się na brzegu kadru. Dlatego niektóre obiektywy mydlące na cropie są ostre na FF. Ma mniejszą GO przy danej przysłonie i mniejsze szumy przy danej czułosci, co pewnie składa się na lepszą plastykę.
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
http://canon-board.info/showpost.php...0&postcount=23 :mozesz tak dokladniej z ta GO? crop vs. FF
Czyli jeśli zrobisz zdjęcie 50mm i wykropujesz do pola widzenia 200mm, to GO będzie jak ze 100mm. Czyli większa na mniejszej matrycy.
system EOS