Dzięki za uwagi.
Na ich podstawie zmienię chyba pierwotne założenie umieszczania na stronie chociaż kilku zdjęć każdej pary.
Rzeczywiście lepszym jest wybranie kilkudziesięciu porządnych fotek do każdej galerii.
Co do balansu bieli rzeczywiście problemowe jest dla mnie sensowne ustawienie go. Robienie w Raw-ach jest rozwiązaniem ale obróbka każdego zdjęcia z osobna jest dla mnie mało realna za względu na brak czasu.
Może istnieje jakiś patent na wykonanie dobrze zbalansowanych fotek bez rawów? Czy rawy i cały żmudny proces obróbki to jednak konieczność.
Tandetne fotomontaże z początkowych galerii to także moje początki z fotografią ślubną i obiecuję że już nigdy do nich nie wrócę (wylecą też definitywnie ze strony - niestety pozostaną w pierwszych albumach moich albumach dla młodych
Tak czy inaczej nieustanna nauka trwa.
Co do przypadkowości z reportażu to chyba inaczej się nie da - wykluczając oczywiście aspekty techniczne (kadr, balans bieli, ekspozycja) - ujęcie rzeczywiście można zawsze przemyśleć i zrobić lepsze ale przecież wszystko przychodzi z czasem.
Plener - nie wmówicie mi przecież że nie ustawiacie ujęć (które czasem wyjdą jak nieustawione a czasami - no niestety nie) - inna rzecz że nie powinny się znaleźć w prezentacji na stronie.
I to postaram się naprawić - dzięki za uwagi