Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 125

Wątek: [KATOWICE] Ustawki na wspólne robienie zdjęć !!!

theremin
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serbio Zobacz posta
    (...) Czy to jest te miejsce między ul. Katowicką a nową elektrocieplownią?
    te hale położone są obok ulicy Kasprowicza/Krakowskiej/Poznańskej (idąc od Chorzowa Starego), ale tam jest ogrodzenie i zamknięta brama.
    Od Chorzowa II można dojść ul. Nową, na zakręcie po prawej płot jest zwalony i wydeptana ścieżka - pewno przez meneli szabrujących wszystko co metalowe
    Chyba, że jest jeszcze inna możliwość. Ja tylko na szybko przejechałem się na rowerze...

plecki
    Guest

Domyślnie

Co do Kościuszko to już probowałam tam legalnie zadziałać (słyszałam o niejednym zakończeniu nielegalnego wejścia tj. oficjalne kasowanie zawartości karty i wyciąganiu klisz). Napisałam oficjalne pismo z prośba o możliwość wejścia na teren huty w celu wykonania fotografii na użytek prywatny i że na własne ryzyko i takie tam. Miły pan odpowiedział że owszem ale nie w weekend i ze trzeba najpierw pokazać palcem który konkretnie budynek, bo niektóre to już należą do Stalexportu i trzeba tam pisać ... wymiękłam ... wiec nie wiem co lepsze-użeranie sie z naszą kochaną biurokracją czy odrobina adrenaliny

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plecki Zobacz posta
    Co do Kościuszko to już probowałam tam legalnie zadziałać (słyszałam o niejednym zakończeniu nielegalnego wejścia tj. oficjalne kasowanie zawartości karty i wyciąganiu klisz). Napisałam oficjalne pismo z prośba o możliwość wejścia na teren huty w celu wykonania fotografii na użytek prywatny i że na własne ryzyko i takie tam. Miły pan odpowiedział że owszem ale nie w weekend i ze trzeba najpierw pokazać palcem który konkretnie budynek, bo niektóre to już należą do Stalexportu i trzeba tam pisać ... wymiękłam ... wiec nie wiem co lepsze-użeranie sie z naszą kochaną biurokracją czy odrobina adrenaliny
    Godny podziwu upor. W zeszlym roku bylismy z pazurkiem birezem i veniem na tzw. partyzanta Nikt nas nie gonil, a dreszcze mam do dzisiaj, ale tylko kiedy przypomne sobie bireza w czerwonym helmie Drodzy koledzy organizujecie sie dalej ? Dawno nie bylem na zlocie moze w ten weekend ktos ma ochote na jakies knajpiane portrety ?
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Cytat Zamieszczone przez plecki Zobacz posta
    Hmmm no to ciekawe dlaczego tak podeszli do sprawy, ja sprobuje tam mimo wszystko zadzwonic i pogadac z jakims prezesem bo przeciez nie bedziemy robic nie wiem czego na tym terenie a tylko uwieczniac historie Slaska !! zobaczymy co mi powiedza a co do kasowania kart to w takim wypadku trzeba by bylo miec jakas w zapasie aby troche posciemniac widze ze jest zainteresowanie tym wypadem wiec kto bylby chetny w razie czego na poranny sobotni industrial ??
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

sign me up

EDIT:

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    a tu nasza lotna szturmbrygada w pelnym skladzie 8)

Kubak, a to sie porobilo na tym forum, oprocz Ciebie nie znam prawie nikogo, moze tylko tego mile usmiechnietego uzytkownika po prawej stronie w zoltej koszulce, z widzenia z pracy
    Ostatnio edytowane przez thorin ; 06-08-2007 o 19:47
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Sobota 11-08-2007 godzina do ustalenia ale raczej poranna
    Lista:

1. thorin
    2. titit
    3. serbio
    4. Krzych
    5. theremin
    6. plecki
    7. pazurek

Lista zamknieta lecz na alternatywny industrial otwarta !!
    Ostatnio edytowane przez titit ; 08-08-2007 o 15:13

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Dla zainteresowanych, jestem po rozmowach telefonicznych z ludzmi, z huty kosciuszko i huty batory. Powiem w skrócie ze sa wielkie szanse aby uzyskac oficjalna zgode na fotografowanie starych budynkow zakladowych ale rowniez (co jest moim zdaniem zaskakujace) procesow technilogicznych typu spust surówki itp. mam wiec pytanie, czy jesli bedzie taka mozliwosc na wejscie na obiekty, bylby ktos chetny? musze wyslac do prezesa oficjalne pismo z nazwiskami i imionami uczestnikow "wycieczki fotografocznej" i poczekac na odpowiedz bo musza znalezc osobe ktora bedzie w pewnym sensie naszym przewodnikiem po terenie hut. i rozpatrzyc czy termin weekendowy jest do zaakceptowania przez prezesa, wiec osoby chetne proszone sa o wyslanie swoich nazwisk i imion do mnie na PW ... ?? jesli macie pytania to czekam, pozdr.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    sign me up
    Kubak, a to sie porobilo na tym forum, oprocz Ciebie nie znam prawie nikogo, moze tylko tego mile usmiechnietego uzytkownika po prawej stronie w zoltej koszulce, z widzenia z pracy
    tak to juz chyba jest ze co zlot to nowi ludzie :-) !! swoja droga Ty tez chyba ostatnio jakby rzadziej na forum zagladasz .. starzejemy sie czy co

w sobote chetnie bym sie do Was przylaczyl ale obiecalem juz malzowince wyjazd za miasto .. nast. razem bede juz na 100%

ps. Krzysiek, ten pomysl z powtorka Krakowskiego zlotu jest super :smile: .. tradycje trzeba kultywowac 8)

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Jeśli to ma być w tą sobote to jestem zainteresowany .
    Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar Krzych
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Ostatnim razem termin mi nie przypasował.Teraz sobotę mam wolną od 7,00 jestem do dyspozycji SZANOWNYCH organizatorów.
    Ernest Hemingway i Irvin Penn:
    Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
    Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów