Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Canon 30d,kłopoty Początkującego

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Chyba wiem o co chodzi: pewnie o to że ustawiając w Tv 1/60 s doatanie np f4, a jak ustawi w Av f4 to dostanie 1/60 - i co to za róznica. Odpowiadam: żadna. Tryby fotografowania służą dla poprawy wygody i szybkości. Jak zalezy ci żeby była mała głębia ostości możesz uzyć Tv i tak ustawić czas żeby poprawne naświetlenie było np. przy f2.0, ale wygodniej jest ustawic po prostu f2.0. I tyle.

Aha i jeszcze inaczej pracuje lampa: http://canon-board.info/showthread.php?t=3785
    Ostatnio edytowane przez nor ; 03-08-2007 o 12:12

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olgierdjedlina69 Zobacz posta
    dzięki za wszystkie posty,paradoksalnie, najcenniejsze okazały się te od początkujących,chociaż uwagi forumowych mądrali oczywiście wywarły na mnie duże wrażenie,dzięki ich wskazówkom zdałem sobie sprawę z istnienia małej książeczki zwanej instrukcją
    Cholera muszę nabić jeszcze ze 120 postów...

No i wydaje mi się że nor trafił w sedno, jak prosto to wytłumaczyć ;]
    350D

Uzależniony

Domyślnie

warto czytać te małe książeczki.

olgierdjedlina69
    Guest

Domyślnie

dzięki nor, nadzieja umiera ostatnia,pozdrówka

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Co do drabinki to czasem wskazanie światłomierza nie jest poprawnie mimo ze pokazuje "0" i czasem trzeba wprowadzić korektę na + lub - w zależności od potrzeby tak by to co miało być białe było białe a nie szare i podobnie z czarnym. Ale to przychodzi z doświadczenie maj sie ciągle tego uczę :P. Warto poczytać jak aparat naprawdę mierzy światło i jak to działa.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Domyślnie

Zrób w przeciągu tygodnia po 1000 zdjęć na każdym z ustawień, usiądz z kawą przed kompem, pooglądaj swoje dokonania, porównaj i będziesz ekspertem w temacie bez czytania instrukcji.
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Rozumiem że liczyłeś na to że kupując aparat za 4000zł on nie będzie miał pomiaru światła?

Jeśli chcesz losowość i dreszczyk emocji to polecam:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pinhole_camera

[---wredny tryb on ;]--]

albo nikona

[---wredny tryb off ;]---]
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Witam, nie zakladam nowego watka ale chcialbym sie podpiac i prosic kogos coz to takiego moze byc jak w 30D podczas robienia zdjec seryjnych w pewnym momencie zaczala mi migac ilosc zdjec np. -> [56] ?? czy ktos cos takiego mial ?? bo to ani blad czyli error 99 lub inne tylko od takie sobie miganie.
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    Witam, nie zakladam nowego watka ale chcialbym sie podpiac i prosic kogos coz to takiego moze byc jak w 30D podczas robienia zdjec seryjnych w pewnym momencie zaczala mi migac ilosc zdjec np. -> [56] ?? czy ktos cos takiego mial ?? bo to ani blad czyli error 99 lub inne tylko od takie sobie miganie.
    z tego co pamietam oznacza to ze podana liczba w danym momencie jest szacunkowa bo aparat wlasnie zrzuca zdjecia z bufora na karte

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    A ty czytałeś instrukcję?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów