Pokaż wyniki od 1 do 10 z 442

Wątek: Ładowarka akumulatorów NIMH

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez info Zobacz posta
    Witam, jak zachowuje się ładowarka bc700 czy 900 jeżeli po naładowaniu ponownie włożę akumulatory i uruchomię normalne ładowanie.
    Czy z nią jest wszystko w porządku skoro producent , przyjął tak wysoką dopuszczalną temperaturę nagrzania.A może takie nagrzanie nie szkodzi akumulatorowi.
    Jeżeli włozysz do ładowarki naładowane AKU będzie ona ładowała je podtrzymująco b.małym prądem . O przegrzanie się nie martw , gdyż jak będzie za gorąco , to ładowara zrobi przerwę w ładowaniu .

info
    Guest

Domyślnie

To nie jest numer ,jak napisał kolega mor_feusz ,wydaje mi się że to jest ważne,w przypadku pomyłki.Mam małą ładowarkę nikona i w przypadku pomyłki ładowarka po około 1 min testowania wskazuje że jest naładowany.Muszę jeszcze sprawdzić czy ma funkcję podtrzymywania.Najwyższą temperaturę uzyskałem na akumulatorze to 49 stopni ,z tym że akumulator już był przechodzony.Zastanawiam się nad kupnem bc700 ale trochę przeraża mnie widok wnętrzności ,wygląda na produkcję tandeciarza,nie chodzi mi że wykonały ja chiny ,ale o zleceniodawcę.Rozebrałem swoją normalne lutowane układy scalone dławiki itd pełen profesjonalizm - malina w porównaniu z bc700 .Ciekaw jestem jak wygląda w środku ,ładowarka MH-C9000 , w pewnym stopniu przyznaję racje panu Swebodzinski ,w dalszym ciągu nie jestem przekonany do bc700 nie wszyscy piszą że sprawuje się ok.Poczekam jak cena spadnie bo nawet 90 zł wydaje mi się za dużo.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Jeżeli włozysz do ładowarki naładowane AKU będzie ona ładowała je podtrzymująco b.małym prądem . O przegrzanie się nie martw , gdyż jak będzie za gorąco , to ładowara zrobi przerwę w ładowaniu .
    I Tu sie z Tomaszem zgadzam - spacjalnie zrobielm ten test. Niemartw sie.
    Cytat Zamieszczone przez peter176 Zobacz posta
    Czy ktoś już miał podobny problem - czy to ładowarka czy aku Sanyo? Może te aku są lipne, czy Energizery są może lepsze?
    Dzięki
    A ja zakupilem Sanyo Eneloop i jestem strasznie zadowolony (BC-900). Laduja sie jak firmowe nalepki wskazuja nawet o ok 7 - 10 wiecej. Strzelaja na 580 idealnie. Sam sie zastanawialem jakie akumulatroki kupic - przeczytalem gdzies w jakiejs gazecie o tych (podjaralem sie) kupilem i sie ciesze i moge polecic (z czystym sumieniem).

Uprawnienia umieszczania postów