Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: [Wile] Ptaki

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    To robiles ta 100 czy 50? a czy robiles zdjecia seryjne czy poprostu ryzyk fizyk jak trafie to bedzie?
    Większość robiłem setką, choć czasem było tak ciasno że nie dawałem rady utrzymywać samochodu w kadrze, albo po prostu się nie mieścił w kadrze, a odejść się nie dało. Nie pamiętam dokładnie co tu czym było robione. Zdjęcia oczywiście seryjne.
    Moja galeria na CB
    30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Cytat Zamieszczone przez Wile Zobacz posta
    Większość robiłem setką, choć czasem było tak ciasno że nie dawałem rady utrzymywać samochodu w kadrze, albo po prostu się nie mieścił w kadrze, a odejść się nie dało. Nie pamiętam dokładnie co tu czym było robione. Zdjęcia oczywiście seryjne.
    Planuje sobie kupic 100/2.8 macro i raczej nie bardzo bedzie on przydatny do takich zdjec a powiedz mi jak sprawuje sie ten Twoj tamron? warto w niego zainwestowac? czytalem juz wiele ale im wiecej czytam to wiekszy mam metlik w glowie
    Ostatnio edytowane przez titit ; 01-08-2007 o 13:55
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    Planuje sobie kupic 100/2.8 macro i raczej nie bardzo bedzie on przydatny do takich zdjec a powiedz mi jak sprawuje sie ten Twoj tamron? warto w niego zainwestowac? czytalem juz wiele ale im wiecej czytam to wiekszy mam metlik w glowie
    Setka macro pewno będzie równie dobra jak i ta którą mam - światło nieistotne, autofocus na dobrą sprawę ostrzyć w punkt nie musi bo i tak dość mocno się przymyka przysłonę. Chyba że ma inne minusy o których nie wiem.

Tamrona mogę opisać w jednym zdaniu - szkło świetnej jakości, tyle że autofocus tragiczny. Jak Ci nie przeszkadza robienie tego samego kadru po kilka razy, "dla pewności", to będziesz zadowolony

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Bdb paning. Pierwsze próby są najtrudniejsze ale warto dobrze opanowac tą technikę Widac że Ty ją już opanowałeś 30 i 31 są super.
    P.S. Ze swojej strony mogę polecic 70-200 na wyścigi. Robiłem tym szkłem i wyścigi torowe i terenowe, idealnie się nadaje
    Do 70-200 2.8 już się przymierzam od jakiegoś czasu, ale się to odkłada ze względu na cenę. A podczas tych zawodów o tym samym pomyślałem - 70-200 byłoby idealne 31 to pełny kadr, po ułożeniu toru widać że samochód był trochę na pewno ode mnie. Gdy był na przeciwko, to w kadrze się już nie mieścił i dobrych kilka zdjęć przez to poszło do kosza.
    Z tym opanowaniem to bym nie przesadzał, pewno się domyślasz jaki był odsetek zdjęć udanych, które tu wystawiłem, a nieudanych

Zastanawiam się czy zdjęcia typu 34 czy 36 w ogóle są interesujące w przypadku reportażu z takich zawodów? Mnie szczerze mówiąc nie ruszają, zamieściłem je tylko po to by pokazać te imprezę z innego kąta, ale z drugiej strony same zdjęcia z panningiem byłyby chyba trochę monotonne...
    Ostatnio edytowane przez Wile ; 01-08-2007 o 14:36 Powód: Automerged Doublepost
    Moja galeria na CB
    30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Tamrona mogę opisać w jednym zdaniu - szkło świetnej jakości, tyle że autofocus tragiczny. Jak Ci nie przeszkadza robienie tego samego kadru po kilka razy, "dla pewności", to będziesz zadowolony
    No to juz nie wiem co zrobic to jaki szeroki kat mozna kupic aby byc zadowolonym tak zeby byl ostry jak zyleta a nie mydlo? cholera dlaczego nie ma jednego obiektywu na calym swiecie tylko 1000-ce!

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Do 70-200 2.8 już się przymierzam od jakiegoś czasu, ale się to odkłada ze względu na cenę. A podczas tych zawodów o tym samym pomyślałem - 70-200 byłoby idealne 31 to pełny kadr, po ułożeniu toru widać że samochód był trochę na pewno ode mnie. Gdy był na przeciwko, to w kadrze się już nie mieścił i dobrych kilka zdjęć przez to poszło do kosza.
    Z tym opanowaniem to bym nie przesadzał, pewno się domyślasz jaki był odsetek zdjęć udanych, które tu wystawiłem, a nieudanych
    Ja tam się wyrabiam 70-200/4, zwykle i tak przysłony mam rzędu 8, 11 lub wyżej, w zależności od czasu migawki, więc mi tam styka 70-200/4. Jeśli potrzebujeszcze do innych zadań w trudniejszych warunkach to 2,8 jak najbardziej wskazane.
    Dobra nie będę już chwalił że opanowałeś paning itp.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Hi!! moze ktos zrobil jakies nowe foty z koncertu, chetnie zobacze i podyskutuje pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów