Moja galeria na CB
30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi
Ostatnio edytowane przez titit ; 01-08-2007 o 13:55
Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!
Setka macro pewno będzie równie dobra jak i ta którą mam - światło nieistotne, autofocus na dobrą sprawę ostrzyć w punkt nie musi bo i tak dość mocno się przymyka przysłonę. Chyba że ma inne minusy o których nie wiem.
Tamrona mogę opisać w jednym zdaniu - szkło świetnej jakości, tyle że autofocus tragiczny. Jak Ci nie przeszkadza robienie tego samego kadru po kilka razy, "dla pewności", to będziesz zadowolony
Do 70-200 2.8 już się przymierzam od jakiegoś czasu, ale się to odkłada ze względu na cenę. A podczas tych zawodów o tym samym pomyślałem - 70-200 byłoby idealne31 to pełny kadr, po ułożeniu toru widać że samochód był trochę na pewno ode mnie. Gdy był na przeciwko, to w kadrze się już nie mieścił i dobrych kilka zdjęć przez to poszło do kosza.
Z tym opanowaniem to bym nie przesadzał, pewno się domyślasz jaki był odsetek zdjęć udanych, które tu wystawiłem, a nieudanych
Zastanawiam się czy zdjęcia typu 34 czy 36 w ogóle są interesujące w przypadku reportażu z takich zawodów? Mnie szczerze mówiąc nie ruszają, zamieściłem je tylko po to by pokazać te imprezę z innego kąta, ale z drugiej strony same zdjęcia z panningiem byłyby chyba trochę monotonne...
Ostatnio edytowane przez Wile ; 01-08-2007 o 14:36 Powód: Automerged Doublepost
Moja galeria na CB
30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi
Ja tam się wyrabiam 70-200/4, zwykle i tak przysłony mam rzędu 8, 11 lub wyżej, w zależności od czasu migawki, więc mi tam styka 70-200/4. Jeśli potrzebujeszcze do innych zadań w trudniejszych warunkach to 2,8 jak najbardziej wskazane.
Dobra nie będę już chwalił że opanowałeś paning itp.![]()
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Hi!! moze ktos zrobil jakies nowe foty z koncertu, chetnie zobacze i podyskutujepozdrawiam
Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!