Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: [Wile] Ptaki

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

To ktore numery byly robione szerokim katem i to chyba chodzi o tamrona, co? chyba 34, 36, 38?
    Dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia. Uwieczniaj to na zdjęciach !!

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Panoramowanie w Twoim wydaniu zdecydowanie mi sie podoba. Świetne zdjęcia.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szkocja

Domyślnie

Dzięki! To były pierwsze moje próby z tą techniką i troche tak na czuja to wszystko robiłem, trochę też mnie ograniczał stałoogniskowy obiektyw, ale sam jestem zadowolony. Chyba się jeszcze wybiore na tego typu imprezy.

Co do zdjęć robionych szerokim kątem, to oczywiście tylko 35 z tych tu pokazanych. Na tego typu zawodach nie ma szans podejść bliżej toru z wiadomych przyczyn.
    Moja galeria na CB
    30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

Coś już napisał Awatar orzeh
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

jak na pierwszy raz to super! bardzo mi się podobają.
    pozdrawiam
    orzeh

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Cytat Zamieszczone przez Wile Zobacz posta
    Trochę też mnie ograniczał stałoogniskowy obiektyw
    To robiles ta 100 czy 50? a czy robiles zdjecia seryjne czy poprostu ryzyk fizyk jak trafie to bedzie?
    ale sam jestem zadowolony. Na tego typu zawodach nie ma szans podejść bliżej toru z wiadomych przyczyn.
    To jest najwazniejsze zeby fotograf byl zadowolony wkoncu to nasze hobby a na takich zawodach to zrozumiale ze nie puszcza luda pod sam asfalt no chyba ze ta sa jakies zawody terenowe to wowczas ludzi nie upilnuja

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    To robiles ta 100 czy 50? a czy robiles zdjecia seryjne czy poprostu ryzyk fizyk jak trafie to bedzie?
    Większość robiłem setką, choć czasem było tak ciasno że nie dawałem rady utrzymywać samochodu w kadrze, albo po prostu się nie mieścił w kadrze, a odejść się nie dało. Nie pamiętam dokładnie co tu czym było robione. Zdjęcia oczywiście seryjne.
    Moja galeria na CB
    30D + 40D + Tamron 17-50mm 2.8 + Canon 100mm 2.0 + Canon 50mm 1.4 + Canon 70-200mm 2.8 + 430EX + drobiazgi

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Większość robiłem setką, choć czasem było tak ciasno że nie dawałem rady utrzymywać samochodu w kadrze, albo po prostu się nie mieścił w kadrze, a odejść się nie dało. Nie pamiętam dokładnie co tu czym było robione. Zdjęcia oczywiście seryjne.
    Planuje sobie kupic 100/2.8 macro i raczej nie bardzo bedzie on przydatny do takich zdjec a powiedz mi jak sprawuje sie ten Twoj tamron? warto w niego zainwestowac? czytalem juz wiele ale im wiecej czytam to wiekszy mam metlik w glowie
    Ostatnio edytowane przez titit ; 01-08-2007 o 13:55

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Bdb paning. Pierwsze próby są najtrudniejsze ale warto dobrze opanowac tą technikę Widac że Ty ją już opanowałeś 30 i 31 są super.
    P.S. Ze swojej strony mogę polecic 70-200 na wyścigi. Robiłem tym szkłem i wyścigi torowe i terenowe, idealnie się nadaje
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Question

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Ze swojej strony mogę polecic 70-200 na wyścigi. Robiłem tym szkłem i wyścigi torowe i terenowe, idealnie się nadaje
    A jak z ustawianiem ostrosci przy takich tubach? nie ma zadnego problemu?

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titit Zobacz posta
    A jak z ustawianiem ostrosci przy takich tubach? nie ma zadnego problemu?
    AF jest na tyle szybki że to szkło podpięte do 350D wyrabia się nawet przy Porschawkach które latają ostro ponad 100km/h przez zakręty
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów