Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Mieszany widok

Domyślnie

Coż....dla ciebie to tylko 2 osoby ...ciesz sie,że nie ciebie to dotknęło.wtedy byłyby AŻ 2....
    Ale masz racje,dyskusja nie ma sensu.Średniowiecze było takie fajne.Błotniste drogi i koleiny, pijani rycerze,zdezelowane powozy,obs...ne drogi.Przyświecały stosy (ludzi,pewnie nieważnych),bydlątka żyły sobie,muchi latali i sr...li.
    Ale jedno było wtedy do d....
    NIE ZNANO CANONA I FOTOGRAFII !!!!Chociaż kanoników pewnie było sporo
    I TOBIE SIE TO PODOBA?
    NA TYM FORUM???
    F O T O G R A F I C Z N Y M ?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaj666 Zobacz posta
    Coż....dla ciebie to tylko 2 osoby ...ciesz sie,że nie ciebie to dotknęło.wtedy byłyby AŻ 2....
    Ludzie gina na drogach nie tylko w Augustowie. Tak samo jak nie tylko tam jezdza TIRy.

Coś już napisał Awatar sp4xkp
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Ludzie gina na drogach nie tylko w Augustowie. Tak samo jak nie tylko tam jezdza TIRy.
    Oczywiście się z Tobą zgodzę. Niemniej zechciej zauważyć jedną istotną kwestię. Otóż załóżmy, że na południe Polski jedzie 2000 tirów dziennie. Na południowy zachód, drugie 2000 i na zachód następne 2000. Tak się składa, że przez Augustów, przejeżdża właśnie te 6000 tirów. Tu jest pies pogrzebany. Nam tak naprawdę zależy tylko na tym, żeby jak najszybciej te 6000 tirów dziennie, wyprowadzić z Augustowa.
    Jeżeli ktoś jakąś czarodziejską różdżką sprawi, że tiry zaczną omijać Augustów, to obwodnica wcale nie jest nam potrzebna. A już tym bardziej przez Dolinę Rospudy.

"Kubaman"
    a Ostrołęka od Białegostoku? Takie zadanie: połącz trzy punkty: Warszawa, Łomża Suwałki, oraz drugi wariant Warszawa Białystok Suwałki. Uprzedzam że w dwóch miejscach trasy są oddalone o 0km Polecam - narysuj to sobie [/QUOTE]

Akurat nie mam przy sobie mapy. Ale jadąc z Augustowa do Warszawy przez Białystok, to jeżeli dobrze pamiętam, nadkładam sobie bodajże ok. 30km w stosunku do trasy przez Łomżę i Ostrołękę. Dalej nie wiem, czego dotyczy odległość 100 km.

Kuba, tamten post skasowałem, bo był nie na temat, a pisany pod wpływem wzburzenia, jakie mnie ogarnęło po zasłyszanej dyskusji właśnie przez przyjezdnych małolatów. Dlatego, wszystkich, których uraziłem na forum - przepraszam. Mam tylko nadzieję, że niewielu go przeczytało w całości, bo się spalę.
    Co do mojego wieku, więcej od Ciebie, ale uwież mi, nie napawa mnie to optymizmem.
    Ostatnio edytowane przez sp4xkp ; 04-08-2007 o 22:18 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS 30D / Sigma 2,8-4,5/24-135 / Sigma 4,5-5,6/135-400.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sp4xkp Zobacz posta
    Jeżeli ktoś jakąś czarodziejską różdżką sprawi, że tiry zaczną omijać Augustów, to obwodnica wcale nie jest nam potrzebna. A już tym bardziej przez Dolinę Rospudy.
    ale serio: czy czytałeś podlinkowaną przeze mnie wypowiedź burmistrza? To co tu piszesz jest racjonalne. Ale nie o to biega.. Chodzi o to aby ta droga szła przez Augustów i żeby burmistrz i ci którzy mają ziemię wzdłuż planowanej trasy (same politykiery i cwaniacy - mogę się założyć) zbijali kasę. TIRy i ofiary śmiertelne to narzędzie do zrobienia kapuchy w Augustowie, przecież to oczywiste. Zrozum kogo tu manipulują..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sp4xkp Zobacz posta
    Kuba, tamten post skasowałem, bo był nie na temat, a pisany pod wpływem wzburzenia, jakie mnie ogarnęło po zasłyszanej dyskusji właśnie przez przyjezdnych małolatów. Dlatego, wszystkich, których uraziłem na forum - przepraszam. Mam tylko nadzieję, że niewielu go przeczytało w całości, bo się spalę.
    spokojnie, emocje rzecz ludzka, ja nie walczę przeciwko tobie, ja po prostu chcę konsensusu, a w tej sprawie polityka odwraca kota do góry ogonem od piętnastu lat i wszyscy się gubią..
    Pozdro
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 04-08-2007 o 22:17 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar sp4xkp
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ale serio: czy czytałeś podlinkowaną przeze mnie wypowiedź burmistrza? To co tu piszesz jest racjonalne. Ale nie o to biega.. Chodzi o to aby ta droga szła przez Augustów i żeby burmistrz i ci którzy mają ziemię wzdłuż planowanej trasy (same politykiery i cwaniacy - mogę się założyć) zbijali kasę. TIRy i ofiary śmiertelne to narzędzie do zrobienia kapuchy w Augustowie, przecież to oczywiste. Zrozum kogo tu manipulują..
    Tak, czytałem. I wiem, że ci, o których w części piszesz, akurat nie inwestowali w tamte ziemie, a właśnie bardziej w centrum miasta. Zresztą, żebym posiadał odpowiednie środki, też bym tak postąpił. Bo turyści przyjeżdżają do miasta i na plaże, a nie na pola i do lasu.

Co do manipulacji, to następuje tam, gdzie są dwa przeciwstawne obozy. I oba te obozy, chcą pozyskać dla swoich idei jak najwięcej zwolenników. To w/g mnie jest sprawą oczywistą. Niemniej pomijając tę kwestię.
    Jaką my zwykli mieszkańcy mamy gwarancję, że np. Ełk nie zacznie protestować, jeżeli tranzyt tirów ma odbywać się przez ich miasto lub obok. Przecież mając krajową ósemkę dosłownie dwanaście kroków od swojego bloku, gdzie nie mogę normalnie otworzyć okna, gdzie szklanki na półkach drżą, gdzie żeby normalnie słyszeć głos w telewizorni, muszę ustawiać prawie na maxa głośność, to jak uważasz, ile jeszcze mogę czekać na jakieś sensowne rozwiązanie tego problemu. Dla mnie i nie tylko, następne X lat, jest poprostu nie do zaakceptowania. Stąd nasze frustracje i blokowanie ulic. Choć rozumiemy też tych biednych kierowców, którym też zależałoby na tym, żeby jechać sobie trasą z dala od wąskiej ósemki, jaka występuje w Augustowie. Mieszkańcy Radzymina spacerowali sobie po przejściach dla pieszych i mają obwodnicę. A co my mamy robić, żeby ktoś raczył nam pomóc?
    Ostatnio edytowane przez sp4xkp ; 04-08-2007 o 23:22
    Canon EOS 30D / Sigma 2,8-4,5/24-135 / Sigma 4,5-5,6/135-400.

Bywalec

Domyślnie

To tak jest że w statystyce jest "tylko" zwłaszcza w porównaniu z ilościami wypadków ze skutkiem śmiertelnym np w Warszawie. Jasne jest że dla rodziny , bliskich jest to "aż".

Ale masz racje,dyskusja nie ma sensu.Średniowiecze było takie fajne.Błotniste drogi i koleiny, pijani rycerze,zdezelowane powozy,obs...ne drogi.Przyświecały stosy (ludzi,pewnie nieważnych),bydlątka żyły sobie,muchi latali i sr...li.
    Ale jedno było wtedy do d....
    NIE ZNANO CANONA I FOTOGRAFII !!!!Chociaż kanoników pewnie było sporo
    I TOBIE SIE TO PODOBA?
    NA TYM FORUM???
    F O T O G R A F I C Z N Y M ?
    Wiesz ja tak sobie sobie myślę jakby to było fajnie jgdyby można było się przenieść w przełość - np. Średniowiecze z aparatem. :-D
    No i oczywiście wrócić
    EOS 400D , EF 400/5.6 L USM

Uprawnienia umieszczania postów