Strona 61 z 254 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voith Zobacz posta
    Sluchajcie, mam pytanie - robie pierwszy raz w zyciu wiekszy reportaz ze studium tanecznego i mam dwa pytania - pierwsze czy zdjecia jakos zmiejszać jaśli chodzi o rozdzielczość jak nagrywam na płyte czy nie ? Po drugie ja robie zdjecia a szef tego studium podchodzi i mowi zebym mu dal plyte bo on potrzebuje zdjecia do archiwum - mam mu o tak o dac plyte czy jakos pobrac oplate za to ze bedzie wykorzystywane gdzies w jakis gablotach

Po pierwsze, to zależy od Ciebie. Jeśli nie chcesz aby ktoś je drukował (a np jedynie zamiescil na stronie klubu) mozesz je pomniejszyć. Ale chyba wtedy to wypada taką płytkę oddać za darmo.

Możesz je oddać za darmo, ale np. dodać sygnaturę z Twoimi danymi (copyright itp), lub adresem Twojej galerii internetowej.
    Nie widzę jednak przeszkód w pobraniu opłaty za zrobione zdjęcia.

Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

mam mały problem z fotolią .. ;/
    wrzuciłem foty .. dokładniej 5 fotek .. zaakcepotwali mi je, ale nie wiem jak dodac je do mojej galerii, bo chyba trzeba zrobić coś takiego.
    prosze .. pomóżcie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    mam mały problem z fotolią .. ;/
    wrzuciłem foty .. dokładniej 5 fotek .. zaakcepotwali mi je, ale nie wiem jak dodac je do mojej galerii, bo chyba trzeba zrobić coś takiego.
    prosze .. pomóżcie
    nie bardzo zrozumiałem o co chodzi. Jeśli źle się domyśliłem to popraw mnie. Jeśli masz zdjęcia zaakceptowane w fotolii to są one automatycznie dodawane do ich wyszukiwarki.

Jeśli chcesz zamieścić na swojej stronie domowej (jeśli masz) zdjęcia zaakceptowane na fotoli to zajrzyj do poniższego linka:

http://www.fotolia.com/Services/API/Introduction

powinno wystarczyć.
    Robert

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

hmmm .. u mnie przy fotach pojawiło sie zielone kółeczko co oznacza "Your file has been selected and added to the database."

dostałem jeszcze informacje "Fotolia has approved and selected your photo *******. The image is now available for sale. Please wait 24 hours before the search engine records your image by keyword.", bo w moim rozumieniu foty po 24h powinny być już dostępne do ściagania .. a tu ciagle nic :/

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    hmmm .. u mnie przy fotach pojawiło sie zielone kółeczko co oznacza "Your file has been selected and added to the database."

dostałem jeszcze informacje "Fotolia has approved and selected your photo *******. The image is now available for sale. Please wait 24 hours before the search engine records your image by keyword.", bo w moim rozumieniu foty po 24h powinny być już dostępne do ściagania .. a tu ciagle nic :/
    Spokojnie pojawią się, często maja wieksze poślizgi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

tak jak kolega powiedział kwestia kilku godzin na odświerzenie bazy danych - pewnie już w tym momencie możesz spokojnie znaleźć swoje zdjęcia w wyszukiwarce.

Pozdr.

Bywalec

Domyślnie

witam, jestem tu nowa i początkująca

czy aparat canon powershot S2 IS nie jest za słaby na takie fotki do stocków?
    http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/13315_techniczne/

chciałabym coś z niego 'wyciągnąć', ale się przyznam, że się nieco zniechęciłam jak patrzę na wasz sprzęt przy wypowiedziach w tym długaśnym wątku ... canony 400D .... to ja cieniaska jestem ... ?
    może ktoś mi coś podpowie jak się ukierunkować przy nauce na takim aparacie, może oszczędzi mi to czasu, a mam go mało, bo chyba umrę bez pieniędzy już jutro;P
    martwi mnie np., że mój aparat ma maksymalny rozmiar zdjęcia 2592 x 1944

w sumie to na zapas nie lubię się martwić, niemniej się martwię, więc może coś podpowiecie, póki sobie naszykuję te namioty i te stoły i inne pierdoły

pozdrawiam, szczególnie matkę_wariatkę, która mnie zainspirowała, dlategoż, że zarabia nieźle i ma czas dla rodziny

Bywalec

Domyślnie

i jeszcze mam pytanie:
    czy w tych stockach wymagają aby podawać swoje prawdziwe dane w profilu?
    ja bym np. nie chciała, aby moje nazwisko tam się wyświetlało gdzieś, ale

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoaloja Zobacz posta
    i jeszcze mam pytanie:
    czy w tych stockach wymagają aby podawać swoje prawdziwe dane w profilu?
    ja bym np. nie chciała, aby moje nazwisko tam się wyświetlało gdzieś, ale
    A ile Ty masz lat Kolezanko ?

Myslisz ze ktos zaplaci Ci pieniadze w sytuacji kiedy podasz falszywe nazwisko albo w ogole go nie podasz?
    Prosza o przeslanie skanu paszportu - w dokumentach tez masz zamiar wymazac prawdziwe dane ?
    Idac dalej pomyslalas jak mieliby przeslac Ci zarobiona kwote na konto ?
    Juz o rozliczeniu sie przed Fiskusem nie wspomne.

Pozdrawiam
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Bywalec

Domyślnie

A ile Ty masz lat Kolezanko ?

Myslisz ze ktos zaplaci Ci pieniadze w sytuacji kiedy podasz falszywe nazwisko albo w ogole go nie podasz?
    Prosza o przeslanie skanu paszportu - w dokumentach tez masz zamiar wymazac prawdziwe dane ?
    Idac dalej pomyslalas jak mieliby przeslac Ci zarobiona kwote na konto ?
    Juz o rozliczeniu sie przed Fiskusem nie wspomne.
    albo to ty masz za mało latek kolego i mnie z tego powodu źle zrozumiałeś, albo to jednak ja jestem małolata i źle się wysłowiłam

uściślę zatem, 'dziecko drogie':
    pytam się nie o to czy podać swoje dane do realizacji formalności, typu imię nazwisko i numer konta

a pytam się o to, czy moje dane będą się wyświetlały w profilu po prostej rejestracji, tej na samym początku, ale może ja czegoś nie kapuję?

no źle się wysłowiłam, to dlatego, że jeszcze sie nigdzie nie na żadnym stocku nie logowałam, na razie czytam i czytam i chyba wzrok stracę, tym bardziej że angielski znam słabo, pozostaje mi na razie zacząć od stoceksperta, tam mówią do mnie w moim pięknym ojczystym języku i to jest to co lubię

potem się pomartwię o inne stocki, może ktoś jakiegoś linka podrzuci gdzie są jakieś "gotowce" albo co?

pozdrawiam ja małoletnia

Strona 61 z 254 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów