Strona 9 z 31 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 310

Wątek: Packshoty, czyli reklamowe zdjecia produktów

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A to moja pierwsza studyjna fotografia przedmiotu .... no właśnie, to jest packshot? :-) Poszło dzisiaj do akceptacji klienta.

Jeśli chodzi o szczegóły to:
    1. filiżanka stoi na stołku na szarym tle. krawędź stołka jest w miejscu gdzie spodek dotyka brzegów kadru i dlatego jej nie widać. Gradient u góry uzyskałem świecąc lampą z nałożonymi wrotami na czarne tło. Jak się przymknie górną klapę do połowy otworu przez który wylatuje światło to się robi taki fajny gradient. Lampa stała pod stołkiem na podłodze.
    2. Unosząca się para nad filiżanką.
    Wylałem kawę i wlałem wrzątek. Ustawiłem lampę 600Ws na maksymalną moc i przywaliłem od tyłu z granicy kadru z odległości 5cm tuż nad filiżanką.

Aha, całość od lewej z tyłu i lekko z góry oświetlona softboxem ośmiokątnym 80cm z gridem. Po przeciwnej stronie biała blenda.

EDIt:
    po kilku postach niżej podmieniłem zdjęcie na poprawione wg uwag.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 28-07-2007 o 13:41

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Brawo!!! Rewelacja MMM technicznie bardzo dobrze, wyczyścił bym jednak detale takie jak: dwie białe kropki w PG i drugie dwie kropki na literka H, i poprawił tą nierówną kreskę na krawędzi filiżanki (przejście białego w czarne), jest też kilka kropek wewnątrz filiżanki i na uszku, zależało Ci na tak dużym kontraście między talerzykiem a krawędzią filiżanki? mz ginie za dużo detali w cieniach ...
    ale ogólnie bardzo dobra robota
    kiedy ma iść do druku i w jakim formacie ?
    pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

dla mnie bomba tylko filizanka za bardzo zlepia sie ze spodkiem a ta papierowa podstawka to tak wystaje niechlujnie ;-) albo pokazac jej wiecej i wtedy nie zlewalaby nam sie filizanka z podstawka albo wyretuszuj ja... no i jeszcze kolor... nie wiem czy nie lepiej bedzie zdjac troche czerwonego (chociaz z samej pianki) ale to juz kwestia gustu...

Coś już napisał

Domyślnie

Mnie najbardziej rzuca sie w oczy lekko nierowne umieszczenie podstawki, lekko w lewo i będzie git
    gratsy za super zdjęcię, bardzo fajne
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panczo Zobacz posta
    Mnie najbardziej rzuca sie w oczy lekko nierowne umieszczenie podstawki, lekko w lewo i będzie git
    W trakcie sesji musiałem niechcący trącić statyw, bo ja po ustawieniu wszystkiego nie zaglądam w wizjer tylko odpalam z wężyka.

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    dwie białe kropki w PG i drugie dwie kropki na literka H, i poprawił tą nierówną kreskę na krawędzi filiżanki (przejście białego w czarne), jest też kilka kropek wewnątrz filiżanki i na uszku, zależało Ci na tak dużym kontraście między talerzykiem a krawędzią filiżanki? mz ginie za dużo detali w cieniach
    Jasne, detale są do wyczyszczenia jak tylko klient zaakceptuje ogólny projekt czyli to co pokazałem. Kontrast tak specjalnie podkręcony, jakoś lepiej MZ wygląda w ten sposób.
    To będzie stać w potykaczu przy wejściu do kina w formacie 60x90cm.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 28-07-2007 o 09:26

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

A ja się nie czepiam. Jest fajnie, byłem pewien że to photoshop. :-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jasne, detale są do wyczyszczenia jak tylko klient zaakceptuje ogólny projekt czyli to co pokazałem. Kontrast tak specjalnie podkręcony, jakoś lepiej MZ wygląda w ten sposób.
    To będzie stać w potykaczu przy wejściu do kina w formacie 60x90cm.
    czy mnie oczy mylą ? dzisiaj kropek już niema ogólne wyczyszczenie detali się przyda zwłaszcza przy wielkości wydruku(60x90cm)

Domyślnie

W przeciwieństwie do "zwykłych" bezcieniowych packshotów mnie bardziej podobają się te z inwencją, np wykonane w low-key.
    poniżej dwie fotki zrobione prze zemnie w celach auto-promocyjnych obie wykonane w akwarium z wodą przy użyciu bocznego ostrego światła głównego (600Ws) 90' w stosunku do osi obiektywu, bez dyfuzorów (prosto z garnka), w obu użyłem czarnego tła i blendy złotej po przeciwnej stronie do głównego światła, w drugiej focie dodatkowo użyłem płaskiego światła z soft box (-1.5ev w stosunku do światła głównego), w obu przypadkach tele 70-200mm na przysłonie f16 zaopatrzony w filtr polaryzacyjny w celu wyeliminowania refleksów z szyby akwarium i powierzchni przedmiotu.
    pierwsza fota zrobiona 20D druga 5D.
    1.
    2.
    w obu zdjęciach ważnym elementem jest obróbka w PS:
    w pierwszym dokleiłem tło - neon z napisem "Open Come In!" sfotografowany prze zemnie podczas wizyty w przydrożnym pubie. W drugim połączyłem kilka zdjęć bąbelków, wkleiłem płomień pochodzący z fotografii mojego grilla i występowałem nitkę podtrzymująca zapalniczkę w akwarium.
    Mam nadzieje że mój przydługi i nudnawy opis się komuś przyda...
    pozdrawiam

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    wkleiłem płomień pochodzący z fotografii mojego grilla
    niepotrzebnie się przyznałeś, to zabija całą przyjemność z oglądania tego zdjęcia :-) . Oczywiście wiadomo że robiąc w celach reklamowych wszystkie techniki są dozwolone...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    niepotrzebnie się przyznałeś, to zabija całą przyjemność z oglądania tego zdjęcia :-) . Oczywiście wiadomo że robiąc w celach reklamowych wszystkie techniki są dozwolone...
    upsss

Strona 9 z 31 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów