Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 73

Wątek: Nowe 30D i matryce syfiaste

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Mi kiedyś przyniósł gość 5d do czyszczenia. Mówił, że mu czasem na zdjeciach coś widać. Zdjęcie nieba na f20 zrobione tymże aparatem wyglądało tak :

no tutaj to faktycznie masakra ale kto robi zdjęcia na f 20 lub wyżej ręka do góry ?? Paprochy sa nie do uniknięcia i albo sie je olewa albo dmucha

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wyglada jak nasmarkane Ale kto normalny robi na f20
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak Ci zalezy na dlugim czasie to i F36uzyjesz, ale to sie baaardzo rzadko zdarza
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Jak Ci zalezy na dlugim czasie to i F36uzyjesz, ale to sie baaardzo rzadko zdarza
    A to wtedy nie lepiej uzyc ND jakiegos ? Zreszta niewazne matryce trzeba czyscic i tyle. Jak ktos nie lubi to kompakt jest idealny dla niego
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    sebol, powiem Ci więcej:
    Kupując obiektyw (mówię oczywiście o nowych) nie znajdziesz egzemplarza bez paproszka za dekielkiem
    za dekielkiem czy wewnątrz obiektywu???

Przyznaję się, jestem strasznym pedantem :-) i standardowo w każdym sprzedawanym obiektywie wypatrzę paproszek czy dwa.
    ja u siebie NIC nie widzę, a nawet jakby co to nie wiem czy ma to jakikolwiek wpływ na jakość zdjęć
    ludzie, nie przesadzajcie
    ja mam pełno syfów na f32 ale mnie to wali przedmucham gruszką i już mam znacznie mniej, a i tak nie używam takich przesłon
    I am FX

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Z ciekawości - jakie zdjęcia robisz na F29 ?
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    za dekielkiem czy wewnątrz obiektywu???

ja u siebie NIC nie widzę, a nawet jakby co to nie wiem czy ma to jakikolwiek wpływ na jakość zdjęć
    ludzie, nie przesadzajcie
    ja mam pełno syfów na f32 ale mnie to wali przedmucham gruszką i już mam znacznie mniej, a i tak nie używam takich przesłon
    Gdyby były jedynie za dekielkiem to bym nawet o tym nie wspominał.
    Pokaż no mi tę swoją eLkę, zaraz coś znajdziemy (dobra dobra, koniec żartów ).
    Ale ja nic nie poradzę, taki już jestem.

Co do małych otworów to np. ja ich używam i dlatego staram się dbać, aby nic mi nie fruwało w aparacie. Wolę zapobiegać niż potem stampować w PSie.

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pokaż no mi tę swoją eLkę, zaraz coś znajdziemy (dobra dobra, koniec żartów ).
    Ale ja nic nie poradzę, taki już jestem.
    nie no, to współczuję. właśnie oglądnąłem Aviatora i główny bohater jakoś mi się z Tobą skojarzył

Ripek - ja nie przymykam bardziej niż f11 dlatego problem syfów mnie nie tyka
    I am FX

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mnie czasami przysłona "pojedzie" w okolice 29-32-36, ale to wynika ze specyfiki fotografii. Tak to jest, jak się ustawi preselekcję czasu a w słoneczny dzień chce się zrobić panoramowanie lub rozmycie łopat wirnika czy śmigła w spottingu. Tylko mi o ND czy polarku nie piszcie bo to tam jest bez sensu. Za chwilę trzeba robić na bardzo krótkich czasach (bo odrzutowce śmigają) i nikt się w takie zabawy nie będzie pieścił. Zresztą tak osłabiony AF nie dałby rady zbyt szybko i precyzyjnie prowadzić w locie samolotów. Dlatego przed każdym pokazem dokładnie czyszczę matrycę, jak tego kiedyś nie robiłem to później miałem moc stemplowania na fotkach. Na tle jasnego nieba takie syfy są świetnie widoczne.
    Nie widzę natomiast sensu tak domykać w pełni świadomie, wtedy wychodzi cały shit z obiektywu i jak jest to słaby obiektyw to wtedy shit jest dość mocny
    FOTOINKWIZYTOR

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Wyglada jak nasmarkane Ale kto normalny robi na f20
    Najwidoczniej ja normalny nie jestem :smile: , ale z MP-E tak przesłona to norma, bardzo często F/22.

Pzdr.

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów