Sprawdź prywatne wiadomości :-)
31. MMM vs Van Murder
pozdrawiam
i zapraszam do komentowania![]()
Ładne, podoba mi się. Nawet bardzo mi się podobaTakie troszke oldschoolowe, światło świetne. To jest oryginał, czy praca w PSie?
![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
to jest oryginał, golas prosto z aparatu robiony w Jpeg... nawet kadr jest oryginalny...
a tu praca w PSie
31 v.1.01
Oryginał*lepszy:d Jakie szkiełko? I jakie doświadczenie zawodowe?![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
oryginał może ma ładniejsze kolory, ale popatrz jak trafia do ludzi
http://onephoto.net/info.php3?id=431296
prawie zero zainteresowania![]()
popatrz natomiast tutaj:
http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-181263.php
zupełnie inny odbiór i jakie wysokie oceny
to jest właśnie to co chciałem ci zasygnalizować przy twoich pracach,
jak bardzo jest ważny sposób w jaki je prezentujesz
szkło moje ulubione EF 70-200 USM 2.8L
a jeżeli chodzi o doświadczenie, to focę od 8-ego roku życia, a tak na poważnie to ze dwa latka![]()
Zmiana tytułu i b&w tyle może dać?! Heh. Dziwni ludzieTo już sam nie wiem jak mam swoje prace prezentować... Kiedy ta pierwsza wersja naprawde lepsza, ciekawsza. Druga nuuda i kadr ni ten teges. Jakbyś pracował dla gazety[może pracujesz, nie wiem
] to drugie by raczej nie poszło, a pierwsze pewnie tak.
to sprawa percepcji ...drugie działa silniej na podświadomość łatwiej się skoncentrować na istotnych detalach, klasyczna kompozycja i obdarcie koloru dodają smaku i powodują że zdjęcie jest ciekawsze
pierwsze to zwykły pstryk może do gazety dobry, ale tak naprawdę mało interesujący - za dużo się dziej i rozprasza na zdjęciu, odbiorca nie wie o co chodzibez odpowiedniego komentarza nudzi
wnioski musisz wyciągnąć sam ...ja przekładam modyfikację z narzuceniem pewnej interpretacji nad czystą reporterką...![]()