Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 92

Wątek: zamienić 350d na 30d - dylemat

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thinredline Zobacz posta
    zmieniłeś na 30d?
    jesteś zadowolony ze zmiany?
    zamienilem na 30D i po 4 miesiacach uzywania moge stanowczo powiedziec ze warto bylo. Przede wszystkime znacznie mniej kapryśny AF. A inne to: sporo mniejsze szumy przy wiekszych ISO, punktowy pomiar światła z prawdziwego zdarzenia, szybszy (5kl/s), reczne ustawianie temperatury barwowej (polubilem to bardzo), drugie kólko nastaw to poezja, bardzo wygodnie zmienia sie punkty AF dzojstikiem, wieksze gabaryty - wygodniej sie trzyma, wiekszy wyswietlacz tez nie jest bez znaczenia.

do minusow nalezy to ze musialem pozamieniać akumulatory i wężyk i doplacic 1700zł.

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Powiem Ci tak: weż do ręki 30D popstrykaj parę fotek i sam się przekonasz :-)
    Tak było u mnie, tylko uznałem, że 20D jeszcze na półrocznej gwarancji polskiej za 2600 mi wystarczy. Tym bardziej, że kupiłem w zaprzyjaźnionym sklepie w Kielcach.
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Początki nałogu

Domyślnie

obecnie mam 400D i może za jakiś czas bym coś dokupował, ale na razie to bardziej 70-200 L a potem 30D chociaż... kto wie;D

Domyślnie

Przyznam, że miałem już w ręce w sklepie.
    Trochę Was zaskocze ale 1 wrażenie było negatywne.
    Ale to pewnie dlatego, że za krótko się nim bawiłem i bardzo mi przeszkadzały nawyki z 350.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    zamienilem na 30D i po 4 miesiacach uzywania moge stanowczo powiedziec ze warto bylo. Przede wszystkime znacznie mniej kapryśny AF. A inne to: sporo mniejsze szumy przy wiekszych ISO, punktowy pomiar światła z prawdziwego zdarzenia, szybszy (5kl/s), reczne ustawianie temperatury barwowej (polubilem to bardzo), drugie kólko nastaw to poezja, bardzo wygodnie zmienia sie punkty AF dzojstikiem, wieksze gabaryty - wygodniej sie trzyma, wiekszy wyswietlacz tez nie jest bez znaczenia.

do minusow nalezy to ze musialem pozamieniać akumulatory i wężyk i doplacic 1700zł.
    No to przykre. Ja w tej chwili mam 3 akumulatorki. Jeden tyle co kupiłem. Szkoda też tego wężyka. Co do tych 5kl to w testach czytałem, że to tak niekoniecznie wychodzi 5
    Ostatnio edytowane przez thinredline ; 13-07-2007 o 22:13 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak najbardziej wymieniaj. Zyskujesz 5kl/s, trwalszą migawkę, spot, pentapryzmat zamiast luster - jasniej w wizjerze, trwały korpus bardziej poręczny dla osób o większych dłoniach, iso3200 jak najbardziej używalne, pojemniejsze baterie przekładające się na liczbę fotek, ergonomiczne koło nastaw, przyzwoicie działający AF, co by tu jeszcze więcej napisać? Aha, wymieniaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Może i warto zamienić. Ale pewnie lepiej odrobinę poczekać, bo lada moment zacznie się zjazd cen 30D (prawdopodobnie czyszczenie magazynów pod 40D w sierpniu). Pierwsza jaskółka już jest, Fotojoker ma go od wczoraj taniej niż sprzedają na allegro!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Może i warto zamienić. Ale pewnie lepiej odrobinę poczekać, bo lada moment zacznie się zjazd cen 30D (prawdopodobnie czyszczenie magazynów pod 40D w sierpniu). Pierwsza jaskółka już jest, Fotojoker ma go od wczoraj taniej niż sprzedają na allegro!
    W zasadzie ta zmiana cen mnie mobilizuje.
    Z tym czekaniem to jest odwieczny dylemat. Bo zawsze przedmioty będą z czasem tanieć i zawsze będzie wychodzić coś nowego, lepszego. Błedne koło.

Cóż obniżka jest kusząca. Z drugiej strony nie chcę zrobić tego co w ub. roku kiedy zakupiłem aparat po wakacjach

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Pierwsze pytanie:
    Jakie masz szkła..

Bo jak niezbyt szybkie to zmiana ci nic może nie dac w kwestii AF..
    Ja osobiście na razie inwestuję w szkiełka, i jak już będę miał co chce ze szkieł to wymienie puszke ale na 5D, trochę bawiłem się 20D i jest wygodniejszy ale dla mnie jak nie miałem przyzwoitej szklarni to co mi z tej wygody.. jak natomiast masz porządne szkła to może to jest opcja..
    Ja w każdym razie jeśli sytuacja mnie nie zmusi (np. padnie 350D) to nie będe zmieniał puszki na 2 cyfrową..
    Na razie kupiłem 24-105, 400mm, lampę 580, teraz na celowniku będzie 35/1.4 a potem się zobaczy

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Pierwsze pytanie:
    Jakie masz szkła..

Bo jak niezbyt szybkie to zmiana ci nic może nie dac w kwestii AF..
    Ja osobiście na razie inwestuję w szkiełka, i jak już będę miał co chce ze szkieł to wymienie puszke ale na 5D, trochę bawiłem się 20D i jest wygodniejszy ale dla mnie jak nie miałem przyzwoitej szklarni to co mi z tej wygody.. jak natomiast masz porządne szkła to może to jest opcja..
    Ja w każdym razie jeśli sytuacja mnie nie zmusi (np. padnie 350D) to nie będe zmieniał puszki na 2 cyfrową..
    Na razie kupiłem 24-105, 400mm, lampę 580, teraz na celowniku będzie 35/1.4 a potem się zobaczy

Pozdrawiam
    Artur
    Mam 28-135 IS 3,5-5,6 i 100-400 IS 4,5-5,6 i na razie w zupełności mi to wystarcza.

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Pociułaj jeszcze trochę, nie jedz i nie śpij, a wejdź od razu w 5D.
    Tu różnicę będziesz miał kolosalną, szczególnie w tym czego oczekujesz od następnej puszki.

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów