Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 92

Wątek: zamienić 350d na 30d - dylemat

Zablokowany

Domyślnie

30d i 350 d to dwa zupełnie różne aparaty, dzieli je spora przepaść. Ja z powodów ekonomicznych wróciłem z 30d do 350 i mam lekką depresję.

Awatar EPHMOC
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Witam!
    Korzystając z okazji zadam inne pytanie: jeśli kupować 30D to kiedy? Teraz (gdy cena za body schodzi do 3200) czy po premierze 40D (czy może sie zdarzyc, że 30 szybko zniknie ze sklepów, gdy juz w ich ofercie będzie następca)?

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

z 350D na 30D przesiąść się warto!!! ale chyba warto z tym poczekać jeszce miesiąc bo jest naprawde duża szansa na 40D w sierpniu i 30D powinno teraz zacząć spadać z ceny .350D juz dużo nie pownno stracić na wartości bo i tak nie kosztuje teraz zbyt wiele. Narazie masz czym fotografować wiec sprawa nie jest gardłowa

EPHMOC - po prezentacji 40D minie napewno 2-3 miesięce zanim pojawi się on w sklepach w tym okresie powinien być najlepszy moment na zakup 30D bo potem faktycznie może zniknąć ( z powodu korzystnej ceny )
    Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 14-07-2007 o 11:15

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EPHMOC Zobacz posta
    Witam!
    Korzystając z okazji zadam inne pytanie: jeśli kupować 30D to kiedy? Teraz (gdy cena za body schodzi do 3200) czy po premierze 40D (czy może sie zdarzyc, że 30 szybko zniknie ze sklepów, gdy juz w ich ofercie będzie następca)?

Moze sie tez zdarzyc ze na 40D bedziesz czekal i czekal...
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Moze sie tez zdarzyc ze na 40D bedziesz czekal i czekal...
    to prawda
    pytanie czym firma canon może nas zaskoczyć w 40d?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

A jak zaczekasz, to ile możesz oszczędzić? Ja nie liczyłbym na drastyczny spadek ceny 30d.

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Mi bardzo pasował 350d, ale po zmianie na 20d (po kłopotach współpracy tamtej puszki z Tamronem 17-50) jestem bardzo zadowolony. Dołożyłem 1 kplz i nie żałuję tego.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thinredline Zobacz posta
    Tak jest zawsze. Apetyt rośnie w miarę jedzenia.
    Swoją jeśłi 5D to dlaczego nie 1D?
    To "tylko" parę złotych więcej.

Przyznam, że mam mętlik w głowie.

to nie kwestia apetytu. Mialem 24-105 F 4 IS chcialem cos szerszego bo na cropie te 24 zmienilo sie w 40 mm. Wiec wybor padl na 10-22 Canona ktory kosztowal okolo 3 tysiecy i przeznaczony tylko na cropa. Okazalo sie ze jakbym sprzedal 30D i te kase na 10-22 dolozyl do kwoty i jeszcze 500 zl extra to mialbym puszke 5D! I moje 24-105 jest juz zupelnie szeroki!e na 24 na FF. a i puszka juz pelnoklatkowa , wiec moze nazwalbym to wykalkulowaniem co byloby lepsze do kupienia.
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Moim zdaniem warto, pod warunkiem jednak, iż byłaby to zmiana na dłuższy czas (czyli przemyślana) bo jeśli za pół roku miałoby się okazać, że mamy wielką ochotę na następce 30D albo 5D to lepiej się wstrzymać. Przecież 350D można robić bardzo dobre zdjęcia póki co. Oczywiście te 'dyrdymały' tracą większy sens gdy kogoś stać finansowo na częste zamiany sprzętu.
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Toffic Zobacz posta
    Moim zdaniem warto, pod warunkiem jednak, iż byłaby to zmiana na dłuższy czas (czyli przemyślana) bo jeśli za pół roku miałoby się okazać, że mamy wielką ochotę na następce 30D albo 5D to lepiej się wstrzymać. Przecież 350D można robić bardzo dobre zdjęcia póki co. Oczywiście te 'dyrdymały' tracą większy sens gdy kogoś stać finansowo na częste zamiany sprzętu.

No wlasnie u mnie tak bylo. Moglem kupic 5D ale mnie troche szkoda bylo kasy i bronilem sie ze nie potrzebuje takiego aparatu. A po pol roku okazalo sie ze moge zmienic i tym razem juz sie nie ludzilem czy potrzeba czy nie a moze za duzo a moze za dobry. Tylko potem wyrzucalem sobie ze od razu nie kupilem 5d a przesiadalem sie jak pszczola z kwiatka na kwiatek, nie mowiac o tym ze przy odsprzedazy rzadko kiedy sie zyskuje czy na 0 wychodzi.
    Jarek

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów