Strona 65 z 484 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pantomas Zobacz posta
    Jak również uczciwy licytujący nie powinien uczestniczyć w niepewnych aukcjach . Niestety tu również żądza taniej okazji - jak widać - przeważa .
    No wiesz. wiadomo ze pieniadze tez swoje robia i niektorzy nie maja skrupulow. Jesli mialbym kupic obiektyw ktory komus podprowadzono to nawet za 30% ceny bym go nie kupil! Mozna jednak kupic obiektywy sprowadzane z innych krajow i sa one o wiele tansze nic chore ceny w sklepach Canon Polska. W tym przypadku chyba nie jest to kradziez. Mialem do wyboru 3600 kupilem za 2800 i tyle. Poza tym mozna tez kupic i uzywane od uzytkownikow ktorzy faktycznie sa wlascicielami obiektywow a nie jakas lewizna co to nic nie ma, instrukcja sie spalila, pudelka nie ma bo miejsce zagracalo , plyty sie polamaly a ladowarke pogryzl pies. Mnie udalo sie zakupic Sigme 15 mm Fisheye za 40% ceny ktora chce sklep, ale rowniez prosilem o numery seryjne ktore sprzedawczyni bez problemu podala. DO tego dostalem pudla papiery imienna gwarancje i wszystko co tam potrzeba. Jak widac mozna legalnie i z glowa..
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Mozna jednak kupic obiektywy sprowadzane z innych krajow i sa one o wiele tansze nic chore ceny w sklepach Canon Polska. W tym przypadku chyba nie jest to kradziez. Mialem do wyboru 3600 kupilem za 2800 i tyle. Poza tym mozna tez kupic i uzywane od uzytkownikow ktorzy faktycznie sa wlascicielami obiektywow a nie jakas lewizna co to nic nie ma, instrukcja sie spalila, pudelka nie ma bo miejsce zagracalo , plyty sie polamaly a ladowarke pogryzl pies. Mnie udalo sie zakupic Sigme 15 mm Fisheye za 40% ceny ktora chce sklep, ale rowniez prosilem o numery seryjne ktore sprzedawczyni bez problemu podala. DO tego dostalem pudla papiery imienna gwarancje i wszystko co tam potrzeba. Jak widac mozna legalnie i z glowa..[/QUOTE]

JaBlam nie do konca masz racje a zastanowiles sie kiedys tak naprawde dlaczego ten sprzet jest tyle tanszy? bo jest przemycany nie placi sie za niego podatkow itd. znam jednego tipa i widze jak to sie odbywa, kombinacje z faktuarmi albo brak, wlasne gwarancje itd, to jest tez swego rodzju oszustwo, pewnie polowa nowych aparatow i kamer szcegolnie wyzszych modeli jest przywozona na tych zasadach(sprzdawanych na allegro), a kazdy albo prawie kazdy cos tam kupil wiec ......
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Jesli mialbym kupic obiektyw ktory komus podprowadzono to nawet za 30% ceny bym go nie kupil!
    W ogóle bym się nie zastanawiał. Jak mawiał Linda w jakimś tam filmie " w życiu muszą * być jakieś zasady ".
    Mozna jednak kupic obiektywy sprowadzane z innych krajow i sa one o wiele tansze nic chore ceny w sklepach Canon Polska. W tym przypadku chyba nie jest to kradziez. Mialem do wyboru 3600 kupilem za 2800 i tyle.
    Trudna sprawa, nie chcę się nad nią rozwodzić, to pole do popisu dla prawników, ja skłaniam się ku Twojemu osądowi, choć pewne wątpliwości jednak pozostaną.
    Poza tym mozna tez kupic i uzywane od uzytkownikow ktorzy faktycznie sa wlascicielami obiektywow a nie jakas lewizna co to nic nie ma, instrukcja sie spalila, pudelka nie ma bo miejsce zagracalo , plyty sie polamaly a ladowarke pogryzl pies. Mnie udalo sie zakupic Sigme 15 mm Fisheye za 40% ceny ktora chce sklep, ale rowniez prosilem o numery seryjne ktore sprzedawczyni bez problemu podala. DO tego dostalem pudla papiery imienna gwarancje i wszystko co tam potrzeba. Jak widac mozna legalnie i z glowa..
    I właśnie o to mi chodziło cały czas ... Prawdziwa cnota krytyk się nie boi .

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Czy ktoś może wie, dlaczego ten PS: http://allegro.pl/item197404742_adob...na_wersja.html taki tani? To nie jest sprowadzona z DE wersja edukacyjna albo coś podobnego?
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

http://www.allegro.pl/item213189687_..._realfoto.html

nie żebym coś sugerował... ale cena baaaaaaardzo dziwna i ten brak wyposażenia do tego mozna odczytać s/n moze kumuś się przyda... jeżeli to legal to przepraszam za sugestie... ale lepiej sprawdzić.... pozdrowienia
    Ostatnio edytowane przez maci78 ; 07-07-2007 o 00:25
    30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maci78 Zobacz posta
    http://www.allegro.pl/item213189687_..._realfoto.html

nie żebym coś sugerował... ale cena baaaaaaardzo dziwna i ten brak wyposażenia do tego mozna odczytać s/n moze kumuś się przyda... jeżeli to legal to przepraszam za sugestie... ale lepiej sprawdzić.... pozdrowienia
    "Nowy aparat CANON 5D którego nawet nie opisuje bo warto go mieć"
    Nawet jak na nowy powystawowy to jest mocno zużyty.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez johan Zobacz posta
    Czemu blef ? Cena w miarę normalna, na BH Photo koszt 1100 $. Kontaktowałem się z tym gościem, już chce za obiektyw 3500 bo lokalny sprzedawca (tommyj?) zaproponował mu 3400.

Kupię chyba na BH i przywiozę sobie w październiku
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 08-07-2007 o 12:08
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

http://allegro.pl/item214579843_cano...vat_nowy_.html

W zestawie oprócz aparatu znajduje się: aparat Canon EOS 350, obiektyw 18-55, wspaniały KOC plażowy

Fajnie - 2x350d + kit + koc za 2 099,00 zł - okazja! Czego to ludzie nie dodadzą do zestawu, żeby sprzedać.

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

No i co? Ten koc jest taki podejrzany?

Strona 65 z 484 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów