Strona 15 z 484 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

rozmawialem z tym czlowiekiem wlasnie, numery seryjne beda podane pozniejszym wieczorem. Utrzymuje on, ze osoba, ktora tu pisala w jego imieniu to nie on. Zaprosilem go do tego tematu.
    Jestem ciekawy rozwoju sytuacji
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Bywalec Awatar osasa
    Miasto
    Lubartów PL/Newport News VA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Od siebie dodam, że należało to zrobić szybko i po cichu, aby nie płoszyć ewentualnego przestępcy/pasera, a nie rozdmuchiwać sprawę w całym necie.
    Chyba troche za poźno na "niepłoszenei osobnika" skoro piszesz o tym na forum na którym on jest zalogowany ;-)
    Moim zdaniem: zestaw jest "dziwny", ale nikt nie ma jeszcze dowodów ze kradziony. Więc dopóki wina nie zostanie udowodniona nie oskarżajmy nikogo.
    Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Ludzie, dajcie se luzu. Albo dajcie znac gdzie trzeba, albo zostawcie temat.
    Sluchaj czemu sam nie dasz znac?? Tylko kolejny raz pouczasz ludzi co maja robic?
    podpis...

Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Inna sprawa ze jezeli nawet ktos chce to zglosic to niech zrobi to JEDNA osoba bo bedzie zamieszanie i problem. Pozatym wystarczy zarchiwizować strone na CD do tego wydrukowc ja. Zlozyc zawiadomienie na najblizszym / odpowiednim naszemu miejscu zamieszkania komisariacie. Najlepiej jak zrobi to ktos z Gdańska. Papiery pojda droga sluzbowa do odpowiedniej komorki.Pamietac trzeba tylko ze policjant prrzyjmujacy zgloszenie ma nam pokwitowac jego przyjecie.
    podpis...

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie no Panowie jakby nie bylo z kradzieza to tak czy inaczej te aukcje to sciema. Facet wystawil dwie aukcje na ten sam sprzet i to jest naruszenie zasad allegro. Wystarczy ze zgarnie dwa przelewy i juz jest za co zaczac nowe zycie w Anglii. Nawet jak jedna z dwoch osob bedzie chciala odebrac osobiscie to przeciez jeden zestaw ma wiec zaden problem umowi sie i grzecznie odda sprzet. Jesli nie zglosiliscie tego podobienstwa allegro to ja to zrobie.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Mckane, o czym Ty gadasz ?? Przecierz jedna z aukcji skończyła sie dopre kilka tygodni temu

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver
    Mckane, o czym Ty gadasz ?? Przecierz jedna z aukcji skończyła sie dopre kilka tygodni temu
    No i co z tego. Jeden i ten sam aparat sprzedawany jest przez dwoch roznych sprzedawcow co ewidentnie swiadczy o fakcie iz ktos ma dwa konta (a to jak zapewne wiesz jest naruszeniem zasad allegro). Co za problem wystawic go ponownie i sprzedac jeden jako dwa.

Mozliwe sa tez nieco inne scenariusze (np ze sprzedawal najpierw na swoje konto ale nie poszlo wiec teraz chce na inne np swojej siostry albo dobrego kumpla).

Tylko co z tego ... nikt tutaj nie rozwiaze tej zagadki wiec obowiazkiem jest zgloszenie watpliwosci allegro a oni juz maja odpowiednie ku temu srodki zaradcze. A takto forum sobie pogdaka a ktos umoczy 5 k.

Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Jesli nie zglosiliscie tego podobienstwa allegro to ja to zrobie.
    Nikt sie nie odezwal wiec jak masz chec to zglos. Daj pozniej znac czy cos ruszylo sie ze strony Allegro
    podpis...

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Mc Kane bez urazy ale może jakieś biuro detektywistyczne ?
    Powiedz mi JAKI to ma związek ?? A jak ktoś ma komis i sprzedaje przez allegro to co ?? Handluje swoim towarem czy cudzym ?
    to tylko przykład bo sam wystawiałem przedmioty znajomych bez dostępu do sieci i podawałem telefon bezpośrednio do właściciela.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver
    Mc Kane bez urazy ale może jakieś biuro detektywistyczne ?
    Powiedz mi JAKI to ma związek ?? A jak ktoś ma komis i sprzedaje przez allegro to co ?? Handluje swoim towarem czy cudzym ?
    to tylko przykład bo sam wystawiałem przedmioty znajomych bez dostępu do sieci i podawałem telefon bezpośrednio do właściciela.
    No to zes dowalil przyklad. Sorry ale jesli znajomi nie maja konta i daja Ci do sprzedania sprzet to juz uklad miedzy Wami. Allegro natomiast zabrania posiadania DWOCH kont przez jedna osobe, a nie korzystania wielu osob z jednego konta. Jaki zwiazek ma to co piszesz z zaistniala sytuacja ?

Ja nie wiem jak to wyglada naprawde. Sam nawet we wlasnym poscie opisalem sytuacje w ktorej polemizowalem z WLASNYMI przypuszczeniami. Dlatego tez wysle maila do allegro i niech oni sie martwia. Maja tam ludzi ktorym placa za analize aukcji i niech wykonuja to co do nich nalezy.

Wole napisac i nawet sie osmieszyc czy tez narazic na nieco bezsensowne docinki na tym forum niz siedziec z zalozonymi rekami jak ktos licytuje watpliwy sprzet i byc moze naraza sie na strate znacznej ilosci gotowki.

Strona 15 z 484 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów