Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: i-Tec X-Drive II DataBank

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    a jak jest z Digimate jeśli chodzi o samo-roładowującą się baterię ??? trzyma chociaż 2 tygodnie nieużywana ?
    Nie zauważyłem takiego efektu - mój Digimate leżał ponad 2 tygodnie nie używany i pokazywał cały czas w pełni naładowaną baterię. Fakt, jest dość nowy i nie wiem jak będzie się zachowywał później, kiedy bateria będzie miała już trochę "przebiegu". Ktoś na pl.rec.foto.cyfrowa pisał kiedyś, że do Digimate pasują aku z bezprzewodowych telefonów Panasonica i całkiem łatwo się wymienia.
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

smedawa
    Guest

Domyślnie

Myślę że to bardzo dobre rozwiązanie z DigiMate II plus.
    DigiMate II plus w Positivo to koszt 145 zł do tego WD Scorpio 40GB (5400, 8MB, ATA/100) 236 zł ( gwarancja 36 miesięcy ) w Komputroniku do tego przesyłka ok. 30 zł to daje nam 411 zł za dobry sprzęt do kopiowania. Szkoda tylko że aku w DigiMate II plus jest zamontowane na stałe.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smedawa
    Szkoda tylko że aku w DigiMate II plus jest zamontowane na stałe.

jak to ? nie da się wyjąć ?

smedawa
    Guest

Domyślnie

Da się wyjąć ale podobno jest wlutowany. Przy wymianie trzeba go wylutować.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekSzu
    Użytkuje zarówno X's Drive II+ jak też DigiMate III oba z 40GB HDD - DigiMate miałem problem z dyskiem przy zapisie powyżej 18 GB - materiał odzyskałem ale dla pewności zakupiłem iiny data bank by mieć zapis na dwóch miejscach tego samego materiału. Wizualnie bardziej odpowiada mi jednak Digi Mate - pasek postępu zgrywania bardzo pomaga oszacować czas pozostały do zgrania karty, W X's Drive II+ nie ma podświetlanego wyświetlacza co czasami rzeszkadza no i nie ma paska postępu wykonania zgrywania kart - to mi przeszkadza. Oba są poręczne i niewielkie - użytkuje się je dość przyjemnie. Technicznych spraw co do współpracy nie znam.
    Mógłbys napisać w jakich warunkach i na jakim dysku miałeś problem z DIII?
    DSLRs & lenses

Coś już napisał Awatar copymaker
    Miasto
    Żory/Warszawa

Domyślnie

Przepraszam, że odgrzewam stary wątek, ale mam pytanie do wszystkich posiadaczy i użytkowników i-Tec X Drive II Databank znanego także poda nazwą Vosonic VP 2160.
    Czy pod dłuższym czasie użytkowania sprzętu możecie go polecić?
    Czy zniknęły Wam kiedyś fotki?
    30D + grip, ef-s 18-55, ef 24-105 L f/4 IS USM, ef 70-200 L f/2,8 IS USM, ef 50 f/1,8, 430ex + stofen, 2x2GB, lowepro nowa 4aw, Fomei PRV-3 Sport, i-Tec X's-Drive 40GB (vosonic vp2160)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

U mnie wszystko OK.

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez copymaker Zobacz posta
    Przepraszam, że odgrzewam stary wątek, ale mam pytanie do wszystkich posiadaczy i użytkowników i-Tec X Drive II Databank znanego także poda nazwą Vosonic VP 2160.
    Czy pod dłuższym czasie użytkowania sprzętu możecie go polecić?
    Czy zniknęły Wam kiedyś fotki?
    Używam intensywnie i oprócz zgubienia dwóch wkrętów z bocznych ścianek nie mam uwag.
    Wini

Coś już napisał Awatar copymaker
    Miasto
    Żory/Warszawa

Domyślnie

Dzięki za informację.
    Chyba sobie taki zakupię
    30D + grip, ef-s 18-55, ef 24-105 L f/4 IS USM, ef 70-200 L f/2,8 IS USM, ef 50 f/1,8, 430ex + stofen, 2x2GB, lowepro nowa 4aw, Fomei PRV-3 Sport, i-Tec X's-Drive 40GB (vosonic vp2160)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów