Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: i-Tec X-Drive II DataBank

Mieszany widok

smedawa
    Guest

Domyślnie i-Tec X-Drive II DataBank

Jeżeli jesteś posiadaczem i-Tec X-Drive II DataBank to bardzo proszę o recenzje na temat tego urządzenia.
    Ostatnio edytowane przez smedawa ; 01-06-2006 o 10:54

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Bez urazy ... ze względu na Pana wiek podam :

i-Tec X-DriveII
    lub
    I-tec Xdrive`s II+ databank

Ja kupiłem DigiMate III z 40GB HDD - jestem Bardzo zadowolony, jak dla mnie Rewelacja pod każdym względem ... no może za wyjątkiem braku 2,5" LCD !!!

smedawa
    Guest

Domyślnie

Szanowny Młody Człowieku
    Np.na tej stronie
    http://www.e.pl/product/i-Tec_X-Driv...e302946467e305
    to urządzenie ma właśnie taką nazwę i jakie to ma znaczenie jeżeli każdy zna temat. Takie zachowanie można odpowiednio nazwać. Gratuluję zakupu DigiMate III i poczucia własnej wartości.

Jeżeli ktoś posiada i-Tec X-Drive II DataBank to bardzo proszę o informacje na temat tego urządzenia
    Ostatnio edytowane przez smedawa ; 01-06-2006 o 14:13

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smedawa
    Szanowny Młody Człowieku
    Np.na tej stronie
    http://www.e.pl/product/i-Tec_X-Driv...e302946467e305
    to urządzenie ma właśnie taką nazwę i jakie to ma znaczenie jeżeli każdy zna temat.
    Szanowny Panie, nie bardzo rozumiem Pana ataku na moją osobę ... ale cóż ...
    Zgadza się .. każdy zna temat i wie o jakie urządzenie chodzi ... a nazwę mógł Szanowny Pan wpisać w wyszukiwarkę forumową która jest tu : http://www.canon-board.info/search.php a to spowodowało by otrzymanie linków które ja Panu podesłałem.

Takie zachowanie można odpowiednio nazwać.
    Nawet może wiem jak : Grzeczność !?!?!
    Czy Pan widzi coś złego w tym że wskazałem Panu źródła z konkretnymi opiniami na temat tego urządzonka ?? O tutaj :
    Są tam moim zdaniem zawarte opinie dotyczące tego co Pana interesuje, jak chociażby ta :

cyt. "Mam cos takiego od 2 lat ... Spisuje sie OK.... zdjec nie gubi ..
    Nie nadpisuje .. nawet gdy dla pewnosci zgrywasz karte 2 razy to tworzy dwa odrebne katalogi .. np CF001 i CF002 ..
    Mozna kupic dysk 2,5 cala na 60GB i podmienic, jest nawet do tego instrukcja.

Bylem w weekend w Yokohamie i tam schodza te sprzety jak bułeczki swieze bo karty sa drozsze niz u nas a wszyscy klepia w RAWie.

A propos taki dokładnie Itec kosztuje na PLN - 876 zl wiec drozszy jest a taki Epson CP 2000 - 1500 PLN wiec taniej niz w Polsce..."
    - koniec cyt.

Gratuluję zakupu DigiMate III i poczucia własnej wartości.
    Dziękuję i dziękuję

P.s. z tym "Szanowny Panie" to z szacunku do starszych - przykro mi jeśli Pana uraziłem ale tak mnie wychowano

smedawa
    Guest

Domyślnie

Jeszcze raz serdecznie dziękuje za precyzyjne porady. Niestety DigiMate III nie chce współpracować z płytami głównymi na chipsecie VIA ( można zainstalować np.dodatkowy kontroler USB 2.0 na PCI ale to dodatkowe koszty ). Czy taka sytuacja występuje w przypadku i-Tec X-Drive II DataBank? Będę bardzo wdzięczny za informacje.

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Jeszcze raz serdecznie dziękuje za precyzyjne porady. Niestety DigiMate III nie chce współpracować z płytami głównymi na chipsecie VIA
    Tak, to niestety prawda - DigiMate III nie za bardzo się lub z chipsetami VIA (testowane akurat u mnie na KT800). Ale DigiMate II Plus tego problemu nie ma, a technicznie od DigiMate III tak bardzo się nie różni (III ma bardziej "wybajerzony" wyświetlacz). Aku mają takie samo (1200 mA). Używam DigiMate II Plus z dyskiem WD Scorpio (40 GB) i bardzo sobie to rozwiązanie chwalę. DigiMate II Plus ma jedną małą wadę - przy słabym aku i podłączeniu przez USB do komputera, potrafi stracić z nim "łączność", ale oczywiście podłączenie zasilacza od razu pomaga.
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Witam korzystam z I-Tec X-Drive II DataBank 60GB i nie mam zastrzeżeń do jego pracy .

smedawa
    Guest

Domyślnie

Serdecznie dziękuje za informacje

Domyślnie

Użytkuje zarówno X's Drive II+ jak też DigiMate III oba z 40GB HDD - DigiMate miałem problem z dyskiem przy zapisie powyżej 18 GB - materiał odzyskałem ale dla pewności zakupiłem iiny data bank by mieć zapis na dwóch miejscach tego samego materiału. Wizualnie bardziej odpowiada mi jednak Digi Mate - pasek postępu zgrywania bardzo pomaga oszacować czas pozostały do zgrania karty, W X's Drive II+ nie ma podświetlanego wyświetlacza co czasami rzeszkadza no i nie ma paska postępu wykonania zgrywania kart - to mi przeszkadza. Oba są poręczne i niewielkie - użytkuje się je dość przyjemnie. Technicznych spraw co do współpracy nie znam.
    Analog i cyfra

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DarekSzu
    Użytkuje zarówno X's Drive II+ jak też DigiMate III oba z 40GB HDD - DigiMate miałem problem z dyskiem przy zapisie powyżej 18 GB - materiał odzyskałem ale dla pewności zakupiłem iiny data bank by mieć zapis na dwóch miejscach tego samego materiału. Wizualnie bardziej odpowiada mi jednak Digi Mate - pasek postępu zgrywania bardzo pomaga oszacować czas pozostały do zgrania karty, W X's Drive II+ nie ma podświetlanego wyświetlacza co czasami rzeszkadza no i nie ma paska postępu wykonania zgrywania kart - to mi przeszkadza. Oba są poręczne i niewielkie - użytkuje się je dość przyjemnie. Technicznych spraw co do współpracy nie znam.
    Mógłbys napisać w jakich warunkach i na jakim dysku miałeś problem z DIII?
    DSLRs & lenses

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów