No warto na pewno do zbierać do 70-200, ale uciułać przeze mnie około 1500zł, to musi trochę potrwać. Niestety (a może raczej: na szczęście) nie pracuję jeszcze nigdzie, nie zarabiam pieniędzy. Może w pół roku bym uzbierał, ale chciałbym przez ten okres się pobawić czymś lepszym od kita.
Niemalże na 100% zdecydowany jestem już na 70-210, mam nawet ofertę sprzedaży za 950zł, chyba cena w porządku. Tańszego zbyt szybko na pewno nie trafię. Sprzedawcą jest Heniek, ale muszę poczekać aż ostatecznie się zdecyduje.
1500zł... to już naprawdę niewiele, ale i tak tymczasowo muszę zadowolić sie czymś tańszym. Do zbieranie 600 złotych to już nie aż taki wielki problem, pomógłbym matce w robocie biurowej przez 2-3tygodnie i jest, z tym że okropnie mi się nie chce... ech. No nic, na początek stanie na 70-210. To tak niezdrowo raczej z kita przerzucać się na L...70-200 f4L to w USA wydatek nieco ponad 500 USD więc jeśli masz możliwość ściągnięcia przez rodzinę lub znajomych to można się zastanowić. Mnie korci, chociaż nie wiem, czy różnica w jakości optycznej jest aż tak duża.