Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Obiektyw do 400D, stały lub zoom, do około 200mm

Mieszany widok

Setezer
    Guest

Domyślnie

No warto na pewno do zbierać do 70-200, ale uciułać przeze mnie około 1500zł, to musi trochę potrwać. Niestety (a może raczej: na szczęście) nie pracuję jeszcze nigdzie, nie zarabiam pieniędzy. Może w pół roku bym uzbierał, ale chciałbym przez ten okres się pobawić czymś lepszym od kita.

Niemalże na 100% zdecydowany jestem już na 70-210, mam nawet ofertę sprzedaży za 950zł, chyba cena w porządku. Tańszego zbyt szybko na pewno nie trafię. Sprzedawcą jest Heniek, ale muszę poczekać aż ostatecznie się zdecyduje.

70-200 f4L to w USA wydatek nieco ponad 500 USD więc jeśli masz możliwość ściągnięcia przez rodzinę lub znajomych to można się zastanowić. Mnie korci, chociaż nie wiem, czy różnica w jakości optycznej jest aż tak duża.
    1500zł... to już naprawdę niewiele, ale i tak tymczasowo muszę zadowolić sie czymś tańszym. Do zbieranie 600 złotych to już nie aż taki wielki problem, pomógłbym matce w robocie biurowej przez 2-3tygodnie i jest, z tym że okropnie mi się nie chce... ech. No nic, na początek stanie na 70-210. To tak niezdrowo raczej z kita przerzucać się na L...

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Setezer Zobacz posta
    To tak niezdrowo raczej z kita przerzucać się na L...
    Co tam nie zdrowo
    Ja po drodze ze szkieł z AF miałem tylko kita (sprzedałem) i 50/1,8 a teraz 70-200/4 (pomijając szkła na M42 które no jakby nie patrzec AF'u nie mają).
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Uprawnienia umieszczania postów