Strona 16 z 21 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 207

Wątek: Obiektywy do 5D

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Sony już ponoć coś wypuszcza na FF....
    Coś wiesz konkretnego na ten temat? Jakoś nie obiło mi sie o uszy. Nie cierpię tej firmy, ale FF od Sony zmusiłoby Canona do wpadnięcia FF w moje ręce....
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Marzenia, marzenia i jeszcze raz marzenia. Nie wierzę w FF od Sony. Nikon próbował zbliżyć się do FF i skończyło się na cropie 1.1. Pamiętajcie, że Sony kupił KM i najgorszy bagnet dostępny na rynku.
    Poza tym, APS-C nie pójdzie do lamusa, za dużo w to zainwestowana pieniędzy i to musi żyć i przynosić kasę. Poza tym produkcja szkieł typu EF-S jest tańsza.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    ...Nikon próbował zbliżyć się do FF i skończyło się na cropie 1.1. ...
    Mac - albo coś mnie ominęło, albo odwołujesz się do nieoficjalnych plotek - jest jakieś oficjalne (nie spekulacyjne ) źródło, które na 100% potwierdza 1.1 u Nikona?
    Żeby nie było - jestem jak najbardziej za - grunt to konkurencja
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 29-06-2007 o 22:20

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Mac - albo coś mnie ominęło, albo odwołujesz się do nieoficjalnych plotek - jest jakieś oficjalne (nie spekulacyjne ) źródło, które na 100% potwierdza 1.1 u Nikona?
    Żeby nie było - jestem jak najbardziej za - grunt to konkurencja
    Czytałem kiedyś na forum nikona wypowiedz czornyja, że miał pewne info iż gdzieś tak w jakiś górach testowano już nowego nikona z matrycą 1,1 także zobaczymy co nam przyszłość przyniesie
    Jestem za prawie FF od nikona-większa konkurencja więcej korzyści
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

jarekA ----> Czytałem o Sony w ostatnim wydaniu Foto-Video jeśli nazwa magazynu mi się nie pomyliła bo jest ich kilka.

Mac ----> Wiadomo że skoro stworzono APS-C to musi to żyć i robić kasę. Uważam jednak że to życie będzie bardzo krótkie. W fotografii cyfrowej musi być jakiś jeden uniwersalny format a jeśli przez tyle lat 35mm świetnie się spisywało, a analogi wciąż są na rynku to naturalną koleją rzeczy wydaje się dążenie producentów do stworzenia cyfrowej wersji tego standardu.

Początki nałogu

Domyślnie

A mi się jednak wydaje, że będą 2 formaty - opłacać sie to bedzie i producentom i fotoamatorom. Przecież dla przecietnego pstrykacza wystarczy APS-C jeśli chodzi o jakość, a i ceny optyki będą nizsze. FF wymuszają tak naprawdę profesjonaliści i bardzo zaawansowani amatorzy - a tych jest jednak stosunkowo niewielu. Wiec utrzymywanie FF to dla producentów sprawa bardziej wizerunku firmy. Zauważcie, że jeśli Canon jest postrzegany na rynku jako najlepsza firma dla profi, to ma mniejsze parcie na tworzenie nowych jasnych obiektywów dla amatorow. I tu Canon ma dużo do nadrobienia w szkiełkach - praktycznie nie ma czym zawalczyć w segmencie low i troche bardziej zaawansowanych amatorów zmusza do kupna jasnych i tanich zamienników.

Domyślnie

kup sobie do 5d stalki 24,50 i 85 nie pozalujesz , to nie prawda ze trzeba miec eLki do 5d choc niektore stale elki kusza i mnie

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    kup sobie do 5d stalki 24,50 i 85 nie pozalujesz , to nie prawda ze trzeba miec eLki do 5d choc niektore stale elki kusza i mnie
    A ja sie nie zgodze z przedmowcami w kwestii tego ze FF bedzie drogi i tylko dla profesjonalistow. Ceny spadna na pysk wraz z masowoscia produkcji. Pamietacie ile kiedys telewizory plazmowe kosztowaly?? Pare razy wiecej. A jakosc zdjec jest lepsza z FF niz z APS-C bez dwoch zdan. I mozna wiecej megapikseli jakze pozadanych przez marketing upchnac

Do tego zgodze sie z Niedzwiedziem, ze nawet tanie szkielka potrafia pozytywanie zaskakiwac na 5D :-))

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    A ja sie nie zgodze z przedmowcami w kwestii tego ze FF bedzie drogi i tylko dla profesjonalistow. Ceny spadna na pysk wraz z masowoscia produkcji. Pamietacie ile kiedys telewizory plazmowe kosztowaly?? Pare razy wiecej. A jakosc zdjec jest lepsza z FF niz z APS-C bez dwoch zdan. I mozna wiecej megapikseli jakze pozadanych przez marketing upchnac

Do tego zgodze sie z Niedzwiedziem, ze nawet tanie szkielka potrafia pozytywanie zaskakiwac na 5D :-))

Marcin
    to porównanie nie do końca pasuje tam postęp jest super szybki i wielu producentów a tu mamy monopol albo prawie monopol i nikt nie ma intersu w obniżaniu cen bo po co???

nie każdy musi mieć lustrzankę i dobre szkła; 99% ludzi za 5 lat wystarczy komórka z aparatem 8mpx i tyle... a lustrzanki pozostaną dla entuzjastów...

nie zarzyna się kury znoszącej złote jajka
    30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maci78 Zobacz posta
    to porównanie nie do końca pasuje tam postęp jest super szybki i wielu producentów a tu mamy monopol albo prawie monopol i nikt nie ma intersu w obniżaniu cen bo po co???
    A jedyna realna konkurencja dla Canona to Sony, więc może za rok, jak pojawi się profi-korpus (a nie szumnie zapowiadany na ten rok model, który zapewne będzie daleko idąca przeróbką K-M 7D) doczekamy sie realnej konkurencji dla 5D

Strona 16 z 21 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów