Przymierzam się do zakupu tego body.
I w związku z tym mam pytanie dotyczące obiektywów..
Czy obiektywy :70 - 300 IS USM i 50 1,8 będą pasowały do tego body czy czeka mnie zakup samych L-ek ?
Przymierzam się do zakupu tego body.
I w związku z tym mam pytanie dotyczące obiektywów..
Czy obiektywy :70 - 300 IS USM i 50 1,8 będą pasowały do tego body czy czeka mnie zakup samych L-ek ?
Ostatnio edytowane przez Reason ; 10-08-2006 o 08:12
Do niego nie pasyja tylko (z tych na rynku) EF-sZamieszczone przez Reason
5d to FF, więc wszelkie EFy będą. EF-Sy nie.
Wszystkie szkła na pełną klatkę będą pasować. Czyli wszystkie EF Canona. Nie będą pasować wszystkie EF-S Canona, Di II Tamrona, DC Sigmy.
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
No wiesz co ? Jak kupisz 5D to sobie mozesz darowac tanie szkielka, nie dlatego ze nie beda pasowac ale dlatego ze wtedy nie warto kupowac 5D, poprostu jakosc z takiego zestawu bedzie taka jak najslabszy element czyli slabaZamieszczone przez Reason
pozostaje inwestycja w dobra optyke
Zamieszczone przez Jac
Jakość 50 1.8 na 5D jest słaba ? Skąd masz takie info ?![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
z autopsjiZamieszczone przez Cichy
zostaw bokeh w spokoju, ustaw tę flaszke przy krawędzi, skręć szkło do 2,8, dalej to fajne szkło?Zamieszczone przez Cichy
nie ten aparat ;-)Zamieszczone przez MMM
Zdaje sobie z tego sprawe, ale na początek (miesiąc, dwa) chciałbym mieć mozliwośc korzystania z tych obiektywów które mam.
Rób zdjęcia tym co masz.... nie słuchaj tych "fałszywych doradców". Rób dobre fotki a potem pochwal sie nimi i niech każdemu szczena opadnie gdy je zobaczy. Mam wrażenie, że co najmniej połowa użytkowników CB ma jakieś konszachty z dystrybutorami drogich Lszkieł Canona....![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
50/1.8 jest fajnym ostrym szklem (sam mam) ale ma tak paskudny bokeh ze szkoda gadac :-( w dodatku dosc mocno flaruje .... jesli wydaje sie kupe kasy na body to chyba nie warto tego zmarnowac podlaczajac jednak slabe szkla? jakim jest 70-300 IS jak rowniez 50/1.8
ze tak powiem
u nas kosztuje 1zl, sa ludzie ktorzy placa za ten telefon 600zl - szanujemy ich ;-)