Ale ja nie potrzebuję sprzętu Canona![]()
A odpisywałem na: "Sprobujcie dostać 80-200 2.8 Minoltowski..."
Zi co do nówek i używek (z najwyższej półki) dobrze wiesz, ze taki jest urok systemu M/KM/S i decydujący się na niego myślę, iż zdaje sobie z tego sprawęNikt nikogo nie zmusza
![]()
ależ oczywiście, mamy co mamy i mieć inaczej szybko mieć nie będziemy. Gdyby się człek tylko cenami i dostępnością kierował, to wszyscy mieli by Canony. No i nuuudno by było
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
swoją drogą chyba będe musiał się bliżej przyjrzeć temu sposobowi na 80-200, ale to już raczej na KKM![]()
Ostatnio edytowane przez zi3000 ; 02-07-2007 o 20:17 Powód: Automerged Doublepost
systemu idealnego nie ma
Oczywiście że niew szczególności ma je również "nasz" system :-D Jedyna różnica jest taka, że u nas mówi się: "cholerny Canon, zobaczcie, a u Nikona jest to, a u Olka to, a u Minolty/Koniki/Sony/jak-tam-się-jutro-będzie-nazywać
tamto, a ci nas tu cisną, bo wiedzą że weszliśmy w system i i tak kupimy", a na innych forach: "cholerny Canon, onaniści, mają dobre matryce, ale Nikon ma duszę, a KM IS w body"
A to co jest "bzdurą" w jednym systemie, nagle staje się "urokiem" drugiego ;-) Przechlapane ma taki C
![]()
Muflon, strzał w dzesiątke. Chyba... chybanikt nas nie zmuszał, żebyśmy zaiwestowali w sprzęt Canona. Po sobie widze, kiedyś rodzice kupili mi małpke Canona... fociłem fociłem, pojawiło się lustro oczywiście Canona. A dlaczego? Bo byłem zadowolony z małpy to i z lustra będę. Nie przewiozłem się ( jeszcze?
) na tej firmie.
Cieszmy się tylko, że rynek lustrzanek i wogóle aparatów jest tak duży, że każdy znajdzie coś dla siebie, inny KM inny Sonacza.... a inni Canona.
Z szacunkiem do autora tego teksty, ale co on chce pokazać? Że Canon jest do d*pu bo:
- ...
- ...
- ...
Skoro wybraliśmy i pakujemy kase w ten system to wiemy co robimy. Możliwe, że w tym albo innym wątku się pojawiło... zamiast się zajmować takimi rzeczami, lepiej pójść i pofocić... bo zdjęcia mają być efektem kupienia aparatu, a nie onanizm.
Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.
Oj, takiej pewności to ja nie miałem. Miało być dobre body i jeden-dwa przyzwoite obiektywy. A potem była pierwsza okazja kupienia eLki w dobrej cennie, potem druga i nazbierało sie tego trochę.....
A Conon ma swoje wady, ale dostepność przyzwoitej taniej używanej optyki w Polskich realiach jest nie do przecenienia. A przez to można częściej kupić eLki w dobrych cenach. No i CB jest chyba najbardziej merytoryczne.....
chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF![]()
![]()
:rolleyes: