Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 73

Wątek: Z zaprzyjaźnionego forum

Miasto
    Canterbury (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zi3000 Zobacz posta
    w podobny sposób Canona też kupisz i taniej będzie niż w polskim sklepie, ale nie zmieni to wysokich cen sprzętu SONY, ani używek Minolty i KM
    Ale ja nie potrzebuję sprzętu Canona
    A odpisywałem na: "Sprobujcie dostać 80-200 2.8 Minoltowski..."

Zi co do nówek i używek (z najwyższej półki) dobrze wiesz, ze taki jest urok systemu M/KM/S i decydujący się na niego myślę, iż zdaje sobie z tego sprawę Nikt nikogo nie zmusza

Dopiero zaczyna Awatar zi3000
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D79 Zobacz posta

Zi co do nówek i używek (z najwyższej półki) dobrze wiesz, ze taki jest urok systemu M/KM/S i decydujący się na niego myślę, iż zdaje sobie z tego sprawę Nikt nikogo nie zmusza
    ależ oczywiście, mamy co mamy i mieć inaczej szybko mieć nie będziemy. Gdyby się człek tylko cenami i dostępnością kierował, to wszyscy mieli by Canony. No i nuuudno by było
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    swoją drogą chyba będe musiał się bliżej przyjrzeć temu sposobowi na 80-200, ale to już raczej na KKM
    Ostatnio edytowane przez zi3000 ; 02-07-2007 o 20:17 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez D79 Zobacz posta
    No a urok systemu Canona jest taki, ze np. nie ma zamiennika kita w sensownej cenie Nikt nikogo nie zmusza :-P

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    No a urok systemu Canona jest taki, ze np. nie ma zamiennika kita w sensownej cenie Nikt nikogo nie zmusza :-P
    systemu idealnego nie ma

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zi3000 Zobacz posta
    systemu idealnego nie ma
    Oczywiście że nie w szczególności ma je również "nasz" system :-D Jedyna różnica jest taka, że u nas mówi się: "cholerny Canon, zobaczcie, a u Nikona jest to, a u Olka to, a u Minolty/Koniki/Sony/jak-tam-się-jutro-będzie-nazywać tamto, a ci nas tu cisną, bo wiedzą że weszliśmy w system i i tak kupimy", a na innych forach: "cholerny Canon, onaniści, mają dobre matryce, ale Nikon ma duszę, a KM IS w body" A to co jest "bzdurą" w jednym systemie, nagle staje się "urokiem" drugiego ;-) Przechlapane ma taki C

Miasto
    Kraków

Domyślnie

muflon, tak to jest wszędzie, tylko punk widzenia zależnie od punktu siedzenia się zmienia, no może KKM się tu lekko wyróżnia, z uwagi na przerost chaterii i emotów nad malkontenctwem

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Muflon, strzał w dzesiątke. Chyba... chyba nikt nas nie zmuszał, żebyśmy zaiwestowali w sprzęt Canona. Po sobie widze, kiedyś rodzice kupili mi małpke Canona... fociłem fociłem, pojawiło się lustro oczywiście Canona. A dlaczego? Bo byłem zadowolony z małpy to i z lustra będę. Nie przewiozłem się ( jeszcze? ) na tej firmie.
    Cieszmy się tylko, że rynek lustrzanek i wogóle aparatów jest tak duży, że każdy znajdzie coś dla siebie, inny KM inny Sonacza.... a inni Canona.

Z szacunkiem do autora tego teksty, ale co on chce pokazać? Że Canon jest do d*pu bo:

- ...
    - ...
    - ...

Skoro wybraliśmy i pakujemy kase w ten system to wiemy co robimy. Możliwe, że w tym albo innym wątku się pojawiło... zamiast się zajmować takimi rzeczami, lepiej pójść i pofocić... bo zdjęcia mają być efektem kupienia aparatu, a nie onanizm.
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

M.I.K., najwyrazniej kompletnie nie zrozumiales tego co napisal KvM. Proponuje tekst przeczytac jeszcze raz i moze dojdziesz do tego ze sa to subiektywne opinie uzytkownika a nie proba gloryfikowania sprzetu czy odwrotnie...
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M.I.K Zobacz posta
    (....)Z szacunkiem do autora tego teksty, ale co on chce pokazać? Że Canon jest do d*pu bo:

- ...
    - ...
    - ...

Skoro wybraliśmy i pakujemy kase w ten system to wiemy co robimy. Możliwe, że w tym albo innym wątku się pojawiło... zamiast się zajmować takimi rzeczami, lepiej pójść i pofocić... bo zdjęcia mają być efektem kupienia aparatu, a nie onanizm.
    Cytat Zamieszczone przez Thunder Zobacz posta
    M.I.K., najwyrazniej kompletnie nie zrozumiales tego co napisal KvM. Proponuje tekst przeczytac jeszcze raz i moze dojdziesz do tego ze sa to subiektywne opinie uzytkownika a nie proba gloryfikowania sprzetu czy odwrotnie...
    Ja też mam podobne wrażenie (jak Thunder). Nie widzę w tym co napisał KvM chęci pokazania, że C jest do d.... Po prostu wypisał co mu "leży na żołądku" i tyle. A że nie dla wszystkich to są kwestie istotne to już inna rzecz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cóż, gdyby za rozkminianie hardware'u Canona ludzie brali się tak ostro, jak za np. reverse engineering tunerów satelitarnych, to już dawno mielibyśmy poprawiony soft, z trybem preferencji ISO, mapowaniem przycisku drukarki do czegoś użytecznego i spotem w 20D :>

BTW - szukam dobrego disassemblera dla ARMów, żeby trochę popodglądać firmware...

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów