Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Z zaprzyjaźnionego forum

Mieszany widok

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A i teraz widzę że za dużo w temacie się nie zmieniło.Coś się pojawiło i od razu kolejka
    http://www.allegro.pl/item211051843_..._jak_nowa.html
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez D79 Zobacz posta
    Szkiełko kupowałem z Japonii...(nie w UK) ...od tego jest ebay.
    Ja kupowałem w Polsce.Nowy z gwarancją i jeszcze mi przywieźli.Wiec Twoje argumenty mnie i tak nie przekonają.Choć podkreślam że KM 7D to niezła pucha!!
    Ostatnio edytowane przez Rafał32 ; 02-07-2007 o 19:31 Powód: Automerged Doublepost
    Aparat Foto

Miasto
    Canterbury (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał32 Zobacz posta
    Ja kupowałem w Polsce.Nowy z gwarancją i jeszcze mi przywieźli.Wiec Twoje argumenty mnie i tak nie przekonają.Choć podkreślam że KM 7D to niezła pucha!!
    Ja nie należę do osób którym trzeba podstawiać pod nos ;-)
    A kupowanie na ebayu to żaden argument...tylko normalna sprawa i jedna z możliwości do zakupu.
    http://stores.ebay.com/MATSUIYASTORE
    ...tego sprzedawcy nie trzeba specjalnie rekomendować.
    Szkiełko zakupione jako Excellent+...bez jedne kropki, mechanicznie jak nowe.
    Kontakt ze sprzedającym perfekcyjny...szybki i bezproblemowy.

Dopiero zaczyna Awatar zi3000
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja nie należę do osób którym trzeba podstawiać pod nos ;-)
    A kupowanie na ebayu to żaden argument...tylko normalna sprawa i jedna z możliwości do zakupu.
    http://stores.ebay.com/MATSUIYASTORE
    ...tego sprzedawcy nie trzeba specjalnie rekomendować.
    Szkiełko zakupione jako Excellent+...bez jedne kropki, mechanicznie jak nowe.
    Kontakt ze sprzedającym perfekcyjny...szybki i bezproblemowy.
    w podobny sposób Canona też kupisz i taniej będzie niż w polskim sklepie, ale nie zmieni to wysokich cen sprzętu SONY, ani używek Minolty i KM

Miasto
    Canterbury (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zi3000 Zobacz posta
    w podobny sposób Canona też kupisz i taniej będzie niż w polskim sklepie, ale nie zmieni to wysokich cen sprzętu SONY, ani używek Minolty i KM
    Ale ja nie potrzebuję sprzętu Canona
    A odpisywałem na: "Sprobujcie dostać 80-200 2.8 Minoltowski..."

Zi co do nówek i używek (z najwyższej półki) dobrze wiesz, ze taki jest urok systemu M/KM/S i decydujący się na niego myślę, iż zdaje sobie z tego sprawę Nikt nikogo nie zmusza

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zi co do nówek i używek (z najwyższej półki) dobrze wiesz, ze taki jest urok systemu M/KM/S i decydujący się na niego myślę, iż zdaje sobie z tego sprawę Nikt nikogo nie zmusza
    ależ oczywiście, mamy co mamy i mieć inaczej szybko mieć nie będziemy. Gdyby się człek tylko cenami i dostępnością kierował, to wszyscy mieli by Canony. No i nuuudno by było
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    swoją drogą chyba będe musiał się bliżej przyjrzeć temu sposobowi na 80-200, ale to już raczej na KKM
    Ostatnio edytowane przez zi3000 ; 02-07-2007 o 20:17 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

No a urok systemu Canona jest taki, ze np. nie ma zamiennika kita w sensownej cenie Nikt nikogo nie zmusza :-P

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    No a urok systemu Canona jest taki, ze np. nie ma zamiennika kita w sensownej cenie Nikt nikogo nie zmusza :-P
    systemu idealnego nie ma

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zi3000 Zobacz posta
    systemu idealnego nie ma
    Oczywiście że nie w szczególności ma je również "nasz" system :-D Jedyna różnica jest taka, że u nas mówi się: "cholerny Canon, zobaczcie, a u Nikona jest to, a u Olka to, a u Minolty/Koniki/Sony/jak-tam-się-jutro-będzie-nazywać tamto, a ci nas tu cisną, bo wiedzą że weszliśmy w system i i tak kupimy", a na innych forach: "cholerny Canon, onaniści, mają dobre matryce, ale Nikon ma duszę, a KM IS w body" A to co jest "bzdurą" w jednym systemie, nagle staje się "urokiem" drugiego ;-) Przechlapane ma taki C

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Muflon, strzał w dzesiątke. Chyba... chyba nikt nas nie zmuszał, żebyśmy zaiwestowali w sprzęt Canona. Po sobie widze, kiedyś rodzice kupili mi małpke Canona... fociłem fociłem, pojawiło się lustro oczywiście Canona. A dlaczego? Bo byłem zadowolony z małpy to i z lustra będę. Nie przewiozłem się ( jeszcze? ) na tej firmie.
    Cieszmy się tylko, że rynek lustrzanek i wogóle aparatów jest tak duży, że każdy znajdzie coś dla siebie, inny KM inny Sonacza.... a inni Canona.

Z szacunkiem do autora tego teksty, ale co on chce pokazać? Że Canon jest do d*pu bo:

- ...
    - ...
    - ...

Skoro wybraliśmy i pakujemy kase w ten system to wiemy co robimy. Możliwe, że w tym albo innym wątku się pojawiło... zamiast się zajmować takimi rzeczami, lepiej pójść i pofocić... bo zdjęcia mają być efektem kupienia aparatu, a nie onanizm.
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M.I.K Zobacz posta
    Skoro wybraliśmy i pakujemy kase w ten system to wiemy co robimy.
    Oj, takiej pewności to ja nie miałem. Miało być dobre body i jeden-dwa przyzwoite obiektywy. A potem była pierwsza okazja kupienia eLki w dobrej cennie, potem druga i nazbierało sie tego trochę.....
    A Conon ma swoje wady, ale dostepność przyzwoitej taniej używanej optyki w Polskich realiach jest nie do przecenienia. A przez to można częściej kupić eLki w dobrych cenach. No i CB jest chyba najbardziej merytoryczne.....
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Uprawnienia umieszczania postów