Strona 42 z 114 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Smile

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    ...Polecono (nie ja) Martoxa, jako lepszą alternatywę kart ogólnodostępnych, do komputera dla normalnego śmiertelnika.(...) Faktem jest, że te karty są lepsze od 90% dostępnych na rynku i polecenie takiej, za te same pieniądze, jest jak najbardziej na miejscu. ...
    Witaj Tom01 .. i kolejna burza z Twoim udziałem (to nie zarzut oczywiście - stwierdzenie faktu)..
    Wiem - z PW - że nie jesteś ortodoksyjnym fanatykiem matroxa, etc. - "wpadłeś w dyskusję", w której pojawiło się masę - mniej lub bardziej uzasadnionych argumentów...
    Mam taką propozycję - wspomniałeś o 90% kart gorszych od M. ... aby przerwać falę ataków i pyskówek - dla użytkownika forum CB niewiele IMHO z tego wynika (pozostaje niesmak po wycieczkach osobistych) - WSKAŻ proszę karty, które w Twoim mniemaniu (na bazie Twojego doświadczenia) są w miarę godną alternatywą dla matroxów a jednocześnie pozwalają na nieco więcej w aplikacjach innych niż 2D.
    Na początek - gwoli przypomnienia - sugerowałeś Sapphire'a. ("To tajwan ale niezły.") i modele RADEON X1300 (do stacji jednomonitorowej) lub X1950 (2xDVI)
    Myslę, że Twoje sugestie będą dobrym punktem odniesienia dla wielu osób modyfikujących swoje komputery pod kątem obróbki w PS.
    Pozdrawiam

P.S. Krótka lista 5-10 modeli w różnych przedziałach cenowych - modele pewne, kupowane przez Twoich klientów

EDIT: To pytanie o charakterze POMOCOWYM dla innych - ja wybrałem polecany przez Ciebie model Sapphire X1950 - dzięki
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 21-06-2007 o 14:54

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Witaj Tom01 .. i kolejna burza z Twoim udziałem
    Bo ja jakiś kłótliwy chyba jestem ;-).

WSKAŻ proszę karty, które w Twoim mniemaniu (na bazie Twojego doświadczenia) są w miarę godną alternatywą dla matroxów a jednocześnie pozwalają na nieco więcej w aplikacjach innych niż 2D.
    Godnym polecenia producentem jest tajwański Sapphire. Być może dlatego, że firma ta, produkowała swego czasu karty dla ATI, firmowane jako oryginały. Coś z tej współpracy widać zostało. Druga liga to Asus, Leadtek, Gigabyte. Trzecia liga to MSI, HIS, Palit, Gainward. Poza peletonem: Super Grace, Galaxy.

Nie wdaję się w konkretne modele, bo tych jest masa i do tego ciągle się zmienia. Dobrze wiedzieć, że oferty są podzielone na karty do różnych grup docelowych. Np chłodzenie pasywne, odlewane ciężkie radiatory, okrojone wersje GPU - do zastosowań desktopowych i pracy z 2D, szybkie procesory i pamięci, wyrafinowane radiatory - do grania.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 21-06-2007 o 15:04
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Studnia
    Guest

Domyślnie

jeżeli chodzi o procek to niebawem jest premiera Core 2 duo E6850 3Ghz zapowiada się nieźle, cenowo również a do RAW'u przydają się takie smoki wiem po sobie bo mi takowego brakuje monitorki polecam Eizo pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Śledziłem dyskusję na temat kart graficznych ale niewiele z tego zrozumiałem bo wogóle nie siedzę w tym temacie.
    W poniedziałek chcę zamówić komputer więc proszę napiszcie czy zamówić ta poleconą mi:
    Galaxy GeForce 7300GT 256MB DDR3/128bit TV/DVI PCI-Express
    czy polecacie inną. Mam tez syna co czasami lubi pograć .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Studnia Zobacz posta
    jeżeli chodzi o procek to niebawem jest premiera Core 2 duo E6850 3Ghz zapowiada się nieźle, cenowo również a do RAW'u przydają się takie smoki wiem po sobie bo mi takowego brakuje monitorki polecam Eizo pozdrawiam
    jaką płytę główna do tego proponujecie?

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Być może - dla niektórych - będzie to lamerskie pytanie - ale trudno
    Czy warto przy modernizacji komputera "pakować się" w kupno systemu Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
    Zastanawiam się, czy pozwoli to przyspieszyć PS CS3 - oczywiście pośrednio - poprzez możliwość dołożenia dodatkowych kości RAM...
    Przy 32bitowej wersji systemu operacyjnego - CS3 jest w stanie wykorzystać max.2GB RAMu.
    Znam tę sronę: http://kb.adobe.com/selfservice/view...1088&sliceId=2
    ale proszę praktyków o radę
    Jaki system wybrać przy zmianie? Vista chyba jeszcze odpada - chyba, że coś przeoczyłem i już można spokojnie w szopie na niej pracować - bez bezsensownych powtórnych aktywacji aplikacji, etc.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Być może - dla niektórych - będzie to lamerskie pytanie - ale trudno
    Czy warto przy modernizacji komputera "pakować się" w kupno systemu Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
    Zastanawiam się, czy pozwoli to przyspieszyć PS CS3 - oczywiście pośrednio - poprzez możliwość dołożenia dodatkowych kości RAM...
    Przy 32bitowej wersji systemu operacyjnego - CS3 jest w stanie wykorzystać max.2GB RAMu.
    Znam tę sronę: http://kb.adobe.com/selfservice/view...1088&sliceId=2
    ale proszę praktyków o radę
    Jaki system wybrać przy zmianie? Vista chyba jeszcze odpada - chyba, że coś przeoczyłem i już można spokojnie w szopie na niej pracować - bez bezsensownych powtórnych aktywacji aplikacji, etc.

XP Professional 32 bitowy

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tomaszu - wiem o tym, że:
    " If you are running Windows XP Professional with Service Pack 2, you can set the 3 GB switch in the boot.ini file, which allows Photoshop to use up to 3 GB of RAM.

Important: The 3 GB switch is a Microsoft switch and may not work with all computers. Contact Microsoft for instructions before you set the 3 GB switch, and for troubleshooting the switch. You can search on the Microsoft support page for 3gb for information on this switch."

Pomyślałem sobie po prostu o tym, że dodawanie RAMu, który jest coraz tańszy - jest najprostszą metodą na zwiększanie wydajności... na mojej płycie (już zamówionej) będę mógł wpakować max.8GB RAMu - stąd pytanie - czy wersja 64bit systemu to godne uwagi rozwiązanie?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

będę mógł wpakować max.8GB RAMu - stąd pytanie - czy wersja 64bit systemu to godne uwagi rozwiązanie?
    A jaki zamierzasz miec system? Bo np. XP Ci tyle nie pociagnie. Z Vista juz powinno byc lepiej.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

DoMiNiQuE - pisałem o tym we wcześniejszym poście przymierzam się do Windows XP Professional x64 Edition (i w przypadku wersji 64b. mam wątpliwości, czy te 8GB da się własnie wykorzystać)
    wiem, że jesteś "makowiec" ale z różnych względów nie biorę pod uwagę kolejnej przesiadki (po "aparatowo-systemowej") - na maca...
    Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    A... Bo np. XP Ci tyle nie pociagnie. Z Vista juz powinno byc lepiej.
    - jesteś pewien, że XP 64 nie da rady?
    - sugerujesz, że VISTA jest lepszym rozwiązaniem? (usunęli już kłopoty? - CS3 chodzi na niej bez problemu?) - jeśli tak - którą wersję polecasz?

["osiołkowi w żłoby dano... " ]
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 29-06-2007 o 16:01

Strona 42 z 114 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów