Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Jak sie robi takie fotki?

Domyślnie

Moze ktoe cos powiedziec o tej zabaweczce: Speedlite Transmitter ST-E2

Bardzo mnie to interesuje. ma 2 lampy 550ex i jezeli ma to e-ttl to bomba.
    Moze sie ktos o tym wypowiedziec, jak sie tego uzywa, czy zawse dziala, za sciany itp. i czy warto takie cos kupic

przepraszam ze troche odbiegam od tematu.

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Speedlite Transmitter ST-E2 ma e-ttl. Z kupieniem to juz nie wiem czy warto.
    EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
    EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

czy 580EX jesli służy jako master musi błysnąć by wyzwolić (slave) np 430Ex i do jakiej odległości to działa...??
    Nie nie musi. Moze w ogole nie blyskac i wyzwalac lampy slave. Kiedys tez nad tym sie zastanawialem zeby maksmymalnie oslabiac blysk mastera ale po przeczytaniu instrukcji i kilku probach juz widze ze nie musi master blyskac.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    szczerze mówiąc to nie widzę duzej różnicy w stosunku do stofena, robiłem kilka razy zdjęcia w tym kosciele i na tej sali ( kościół idealny pod wzgledem ilości światla do robienia zdjęć) a ściany tam faktycznie są białe.
    Gdzie jest ten kosciol i sala ?
    Konkretnie ?

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Gdzie jest ten kosciol i sala ?
    Konkretnie ?
    Wszystko w Koznienicach.
    Kos. Sw. Rodziny
    Sala - dawany lokal o nazwie Kaskada, a jeszcze dawniej przedszkole (przy kasakadze na rzeczce Zagżdżonce) a moze i teraz tez sie tak nazywa?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    szczerze mówiąc to nie widzę duzej różnicy w stosunku do stofena, robiłem kilka razy zdjęcia w tym kosciele i na tej sali ( kościół idealny pod wzgledem ilości światla do robienia zdjęć) a ściany tam faktycznie są białe.
    A ja roznice widze i zastanawiam sie, czy LIGHTSPHERE Flash Diffuser moze rzeczywiscie czesciowo zastapic swiatlo studyjne jak w reklamie Gary Fonga: http://store.garyfonginc.com/lightsphere.html.
    Co o tym sadzicie?

Coś już napisał Awatar redrash
    Miasto
    scotland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rowioro Zobacz posta
    ...zastanawiam sie, czy LIGHTSPHERE Flash Diffuser moze rzeczywiscie czesciowo zastapic swiatlo studyjne jak w reklamie Gary Fonga: http://store.garyfonginc.com/lightsphere.html.
    Co o tym sadzicie?
    W tej reklamie to nie tylko zastapil ale wrecz zdjecie zrobione z LIGHTSPHEREM wyglada tam najlepiej.
    Ah te reklamy.

gilti
    Guest

Domyślnie

W kosciele sa biale sciany a wyszly zoltawe?
    To chyba jest proste do wyjaśnienia: Ściany oświetlane są przez światło naturalne, a postacie przez światło z lampy. Biel była balansowana na temperaturę jaką daje lampa i stąd taki efekt.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gizzmo Zobacz posta
    Speedlite Transmitter ST-E2 ma e-ttl. Z kupieniem to juz nie wiem czy warto.
    Warto
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów