Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 57

Wątek: strona www z galeriami foto - prosba o rady

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Za to poradzono mi skorzystać z CMS i serwisu Joomla! Na razie kompletnie nie wiem o co chodzi, ale podobno jest łatwe, wygląda ciekawie i przyjem,nie się tym administruje. Ktoś coś wie?
    CMS jak najbardziej, ale w zadnym wypadku joomla. mialem nieprzyjemnosc administrowac tym przez pewien czas i ilosc minusow byla znacznie wieksza niz plusow.

zaznaczam, ze nie ja zajmowalem sie konfiguracja i jestem bardzo wymagajacy w te klocki
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Coś już napisał Awatar orzeh
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier Zobacz posta
    CMS jak najbardziej, ale w zadnym wypadku joomla. mialem nieprzyjemnosc administrowac tym przez pewien czas i ilosc minusow byla znacznie wieksza niz plusow.

zaznaczam, ze nie ja zajmowalem sie konfiguracja i jestem bardzo wymagajacy w te klocki
    z całym szacunkiem, ale zanim coś komuś odradzisz, to podaj jakieś szczegóły, może akurat one energia_ki nie będą przeszkadzać. skoro miałeś problemy z joomla, to inni chętnie się o nich dowiedzą i wybór właściwego rozwiązania będzie łatwiejszy.

tak na marginesie, użycie gotowego frameworka może skrócić czas tworzenia strony i obniżyć koszty, ale jeśli ktoś chce mieć niebanalną i niepowtarzalną stronę, to lepiej zlecić stworzenie jej osobie/firmie, która się na tym zna (nieważne w jakiej technologii).
    pozdrawiam
    orzeh

Domyślnie

co z nią nie tak, bo też się zastanawiam
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Salad
    Guest

Domyślnie

Po pierwsze chcialem sie przywitac na forum

A w nawiazaniu do tematu - zrobienie modyfikowalnej galerii we flashu jest problematyczne o tyle ze nie ma on bezposredniego dostepu do systemu plikow, takze nie moze sam np. listowac katalogow. Ale jesli samym dostepem do plikow zajmie sie php, to moze on bezposrednio przekazac flashowi wszystko co potrzeba po prostu preparujac XML'a. W zalaczniku dodaje prosta, zainspirowana tym watkiem galeryjke (zrobienie zajelo okolo 1.5h) - wraz z przykladowym XML'em konfiguracyjnym (gdzie oba "durations" sa w ilosci klatek, trzeba sobie policzyc , szybkosc filmiku - 24fps), ktory moze byc bez problemu przez PHP wygenerowany. Nie jest to w zadnym stopniu dopracowany twor, ale tzw. "proof of concept"

P.S. swf'a oczywiscie odpalac przegladarka

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orzeh Zobacz posta
    z całym szacunkiem, ale zanim coś komuś odradzisz, to podaj jakieś szczegóły, może akurat one energia_ki nie będą przeszkadzać. skoro miałeś problemy z joomla, to inni chętnie się o nich dowiedzą i wybór właściwego rozwiązania będzie łatwiejszy.
    bylo to jakis czas temu, wiec zostalo raczej ogolne wrazenie niz detale.
    z tego co pamietam, to najwieksze problemy stwarzala wlasnie galeria zdjec, a w zasadzie zmuszenie jej do dzialania. - niewykrywanie upload'owanych zdjec, bledy. admin mial duuze problemy, zeby doprowadzic wszystko do porzadku.

jeszcze raz podkreslam - mnie osobiscie do gustu nie przypadla joomla jako calosc. "niemoj" interfejs i obsluga. no i "uraz" po rzekomo banalnym w instalacji i dzialaniu module. tyla.

jesli mowicie, ze uzywacie i chwalicie sobie - wierze. dla kazdego wedlug potrzeb

fotoblog

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nastier, to co innego możesz polecić w takim stylu?

orzeh, wszystko fajnie, tylko że dopracowana strona we flashu to 2000PLN, a i pomysł trzeba mieć swój i wymagania jasno określone - a to nie zawsze takie łątwe dla kogoś kto nigdy nie używał panelu administracyjnego.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Kuba - ja akurat uzywam (a w zasadzie uzylem, bo galeria w rozsypce i nie ma kiedy jej reaktywowac ) skryptu autorskiego. i jest taki, jaki chcialem, zeby byl, choc przyznaje, ze teraz napisze nowy

jesli potrzebujesz galerii szytej wg Twoich potrzeb, to moge dac namiar na PW na czlowieka, ktory zrobi to profesionalnie i za naprawde rozsadna cene. tak, wiem - brzmi jak reklama

fotoblog

Domyślnie

zintegrowałem czystą joomlę z systemem komentarzy, podzieliłem to na sekcje i jakoś nie zauważam problemów. działa stabilnie, nie wiesza się, nie zamula
    Największym problemem Joomli są hostingi a nie CMS, zreszta wkrótce zmieni się na +,
    Własnych galerii, łacznie z "flashem" jest kilkanaście (~dziesiąt), można integrować choćby coppermine, polecam "szukającym" Joomla.org, zakładka rozszerzenia

Innym rozwiązaniem, IMO, jest wykorzystanie tematów z repo JAlbum i osadzenie tego wewnątrz stron html
    Ostatnio edytowane przez joshua ; 20-06-2007 o 20:00
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

i jest taki, jaki chcialem, zeby byl, choc przyznaje, ze teraz napisze nowy
    Taaaa... takie "teraz" pojawia się średnio raz na pół roku ;-)

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Taaaa... takie "teraz" pojawia się średnio raz na pół roku ;-)
    wypraszam sobie :P pol roku temu dzialala jeszcze poprzednia strona :P

fotoblog

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów