Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: DPP i kontrast

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Norton Ghost, format, Windows XP.
    Tak ja bym zrobil. Tylko te XP to dodatkowy wydatek jakichs 300zl no i bujanie sie ze sterownikami.
    na razie wydałem 300 zł na dysk usb 320GB żeby bez problemu zbackupować - a w razie czego poprzerzucać - wszystkie swoje pliki.

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ot nietrafiony zakup i tyle.
    no niby tak, ale nie pisałbym tego wszystkiego, gdybym miał wybór - tzn. każdy kto dziś chciałby kupić nowego ładnego i nowoczesnego laptopa, przejdzie przez to samo - i to jest najgorsze....

i jeszcze jedno: sprzet jest super, ładny, lekki, chodzi na baterii prawie 4h, to tylko duperele w systemie są porażką (i trwa walka z ich wyłączaniem).

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Niby masz komputer a jednak go nie masz... - Bo ma go system (żeby nie powiedzieć MATRIX). ;-)
    dokładnie!
    pozostanie mi tylko przetrzymać ten system

a i jeszcze jedno: widzieliście office 2007??
    to jest dopiero masakra
    myślałem, że znam sie na wordzie, stylach, makrach, excelu, programowaniu...... ba, nawet kiedyś szkolenia z tego dawałem....
    a dziś w wordzie miałem problem z podstawowymi operacjami :neutral:

no nic, straszny OT się zrobił, za co przepraszam autora watku.

Cytat Zamieszczone przez Misiaque Zobacz posta
    Wracając do konatrastu, ja mając w aparacie Conatrast 0, Sharpness 0, Saturation +1 i Color tone 0 (gdzie jako +1 mam na myśli jeden stopień w górę (na dwa)) od prawie zawsze, mam następujące nastawy w DPP przy otwieraniu zgranych fotek
    generalnie od kiedy robie tylko w RAW przestałem przejmować się nastawami w aparacie - często choćby dla jaj ustawiam sobie b&w (ale się inni dziwią, że mam czarno-białą matrycę!) - przecież potem i tak wszystko sie przestawia w DPP czy w czymkolwiek innym

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Otwierając rawa z 350 z nastawem kontrast 0 DPP pokazuje -1 w 400D jak zero w aparacie DPP pokazuje 0
    kiedys był jakis artykuł czy post o tym, że w pewnym momencie canon uporzadkował i poprzesuwał te wszystkie skale w swoich body - i 350D jest sprzed porządków, a 400D już po, stąd te róznice. ale generalnie znaczenie nastaw jest podobne, tylko zero w innym miejscu
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    na razie wydałem 300 zł na dysk usb 320GB żeby bez problemu zbackupować - a w razie czego poprzerzucać - wszystkie swoje pliki.
    Jeli chcesz za darmo BARDZO DOBRY soft do robienia OBRAZOW a masz SEAGATE albo MAXTRO to oni teraz daja za DARMO program ACRONIS TRUE IMAGE (mom zdaniem rewelacja)
    Seagate has issued through their free disk utilities, Acronis True Image for imaging hard drives.
    It seems a partnership between Acronis and Seagate.
    It's called 'Disk Wizard' for Seagate and 'MaxBlast' for their Maxtor line.
    They appear to be the same app with different names.

Polecam bardzo. Niesamowiey soft za 0 pieniedzy.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    tzn. każdy kto dziś chciałby kupić nowego ładnego i nowoczesnego laptopa, przejdzie przez to samo - i to jest najgorsze....
    [OT]
    Tu trzeba by doprecyzowac - kazdy kto w tak krotkim czasie jak ty (2 dni) bedzie chcial kupic nowoczesnego laptopa...itd. Pospiech to zly doradca. Nie spieszac sie, przebierajac w mnogosci ofert przez tydzien albo i dluzej - na pewno w tym roku a pewnie i z 2 lata dluzej jakies XP poleza w magazynach i moga byc dodawane i do najnowoczesniejszych laptopow, byle dobrze i dlugo poszukac.
    [/OT]

Uprawnienia umieszczania postów