czekam na odpowiedź ile życzą sobie za wysyłkę tych 3 szkieł i lampy. wczoraj napisałem i jutro jak nic nie przyjdzie to spytam czy pokryją koszty wysyłki a ja koszty ubezpieczenia. w końcu to jedna paczką...więc bez sensu.
czekam na odpowiedź ile życzą sobie za wysyłkę tych 3 szkieł i lampy. wczoraj napisałem i jutro jak nic nie przyjdzie to spytam czy pokryją koszty wysyłki a ja koszty ubezpieczenia. w końcu to jedna paczką...więc bez sensu.
Myślę,że problem tkwi w tym ,że zakupy robisz brzez Ebay.Musisz kliknąć na przedmiot żeby go kupić.Im więcej przedmiotów tym lepiej dla Ebay... poprostu KASA .Watpię czy sprzedawca zgodzi się na transakcję poza Ebay,ponieważ Ebay jest dla niego gwarancją bezpieczeństwa.Sam jestem ciekawy czy te "manewry" Ci się powiodą... Daj znać jak poszło ! Pozdro.;-)
Nie no-ja chce wszystko kupić przez ebay tylko nie chcę płacić za wysyłkę każdego przedmiotu z osobna bo przecież i tak w jednej paczce to wyślą. a prowizji przecież nie płacą za cenę wysyłki![]()
Hmm... Jak szukalem 5D, a kea-photo nie miala akurat w ofercie, to zapytalem Alberta przez ebay, czy nie maja jakiejs sztuki przypadkiem (chcialem od nich, bo robilem wczesniej pare zakupow w tym sklepie i mam zaufanie).
Akurat mieli - i nie bylo problemu. Poszlo poza ebayem, przy uzyciu paypala. Cena byla ok - taka jak partii piatek wystawionych przez nich jakies 2 tygodnie pozniej.
Generalnie - da sie z nimi dogadac. A gwarancja dla nich jest paypal.
pzdrw
5D
To dość interesujące... ale chcę przypomnieć ,że miałem problem z potwierdzeniem adresu na E.bay (jako świeży E.bajowiec) ... i musiałem wysłać zdjęcie Prawa Jazdy z widniejącym adresem podanym w E.bay i Pay.Pal.W każdym razie to dobra informacja! Kupuję dalej więć zobaczymy?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
... Myślę ,że to jest kwestia wzajemnego zaufania. Jeżeli zaufasz sprzedawcy ,a on Tobie to transakcja jest mozliwa poza E.bay. Na allegro też tak jest! Może to jest to...? Zapytam tego Alberta...
Ostatnio edytowane przez nonak ; 27-05-2007 o 23:40 Powód: Automerged Doublepost
Wlasnie zakupilem z KEA-PHOTO 580EX II. Albert wyslal maila zaraz po tym jak ja wyslal i teraz (13 godzin pozniej) jest u mnie w pracy na biurku. Poza ebayem obnizaja cene o prowizje ebaya - troszeczke jeszcze. Teraz ide do domu i szwagrowi oczy "wypale"
Witam,
właśnie dotarło do mnie małe zamówienie z DigitalRev. Wszystkie ceny jakie podają na stronie są wolne od cła i podatku... Jednak przy składaniu zamówienia ostatecznie wygląda to tak, np.:
Order No: 2011223
Order Date: 2 Jun 2007, 5:34 PM
Shopping Basket
Links Product Price Qty Total
Canon EW-78B II Lens Hood Ł12.49 1 Ł12.49
Hoya 72mm Pro-1 Super HMC Multi-Coated UV Filter Ł17.99 1 Ł17.99
Goods Total Ł30.48
Air Mail (Zone A) GBP Ł15.90
UK Import VAT/Duty Ł8.12
Total Order Cost Ł54.50
Expected Delivery Date 12 June 2007.
Sklep dolicza automatycznie vat i cło (w tym przypadku UK, bo tu obecnie przebywam). Zamówienie złożone w niedzielę dotarło wcześniej niż podawany orientacyjny termin, płatność kartą ściągneli z konta po 3 dniach. Paczuszka odpowiednio zabezpieczona, niezmielona, zawartość zgodna. Co do cen i opłacalności zamówienia to każdy chyba już sam powinien zadecydować gdzie i za ile? Ja jestem zadowolony, ponieważ i tak zaoszczędziłem jakieś 10Ł, gdybym zamawiał ze sklepu na terenie UK. Trzeba jednak pamiętać, że czym większa kwota zakupu tym również większe cło i podatek...
Pozdrawiam
7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
http://piotrplyszewski.pl/
Polecem Ci Kea-Photo (polecny tutaj na forum) u nich kupilem 580EX II i to widzisz to masz. Przesylka i Towar. Jak zaplacisz podaatek to zwracjaja. Jak napiszesz maila do nich (albert) to jeszcze lekko z ceny zjedzie (odejmij prowizje eBay'a i zaokroglij do najnizszej pelnej ceny). DigitalRev wyglada niezle - tlko (jaka w opisie) te "dodatkowe koszta" lekko zniechecaja.
Przymierzam się do 70-200/f2.8, więc tym razem na pewno będę kupował w Kea-Photo.Ceny zachęcają i sposób transakcji jaki oferują jest bardzo opłacalny przy takich zakupach.
7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
http://piotrplyszewski.pl/