Strona 10 z 51 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

yogi, ja na razie teoretycznie bo startuję dopiero w sierpniu , ale dowiedziałem się wszystkiego w Biurze Informacji Podatkowej - niezwykle skuteczna pomoc!

Na fakturze musisz mieć:
    1) cenę
    2) dane swojej firmy wraz z NIP
    3) kraj pochodzenia kupowanego towaru
    4) koszt transportu (może być na osobnej fakturze ale koniecznie dołączonej do przesyłki - wymagane do oclenia i oVATowania)

VAT odliczysz TYLKO na podstawie dokumentu przewozowego SAD, wedle obecnej ustawy nie odliczysz VAT na podstawie faktury (dlatego kupowanie w Europie na osobę prywatną i wciągnięcie w rejestr w EU nie wchodzi w grę - a chciałem tak zrobić).

W koszta wrzucisz TYLKO na podstawie faktury z danymi jak powyżej. Inaczej mówiąc musisz mieć oba dokumenty.

OT: BTW, sam mam zamiar kupić w B&H jeśli tylko dowiem się czy mogą ściągnąć interesujący mnie towar. Wedle informacji na ich stronie uznają karty z Europy, tylko trzeba się z nimi skontaktować wysłać skan karty, którą będziesz płacił. Mają specjalną infolinię dla obcokrajowców - mam zamiar dzwonić w przyszłym tygodniu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Jakiś czas temu robiłem zakupy w B&H. Wszystko ładnie zapakowałem do koszyczka, wpisałem swoje dane, numery karty kredytowej... i okazało się że akceptują tylko karty z USA. :/
    Kompletna bzdura, kupowałem w B&H kilkanaście razy (z sukcesem oczywiście) różnymi polskimi kartami i znam co najmniej kilkanaście innych osób które też płaciły polskimi kartami z powodzeniem...

Zresztą wystarczy poczytać info na ich stronie gdzie wyraźnie pisze że można...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Tutaj sie nie zgodze z UK (100%) tez dzialaja. Masz kredytowa czy "zwykla"? Moze z PL tylko kresytowa bedzie dzialac?
    Właśnie... nie mam kredytowej tylko "zwykłą" do transakcji w sieci (Inteligo). Wyrobię w takim razie kredytówkę z mBanku. Przepraszam za zamieszanie i dzięki za wskazówkę.

Kubaman: Dziękuję za informacje. Po sesji na uczelni ( ) zajmę się tym i dam znać co i jak wyszło.

BTW. Dziwna sprawa bo ceny np. 5d nie zachęcają do zakupów poza granicami Polski (po doliczeniu cła i VATu wychodzi drożej). Inaczej to wygląda jeżeli chodzi o obiektywy - można sporo zaoszczędzić. Dziwnie, dziwnie...

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie zakupy w Hong-Kongu

Witam,

Jestem na wycieczce w Chinach. Koniec podrozy przypada na Hong-Kong. Wiadomo, ze ceny tam sa bardzo korzystne i chcialbym zakupic kilka rzeczy. Niestety mam ograniczony dostep do sieci wiec pytam bez przeszukania archiwum.

Mam do Was pytanie. Jak wyglada sprawa cla? Laduje we Frankfurcie. Co i ile wolno mi kupic, aby nie placic cla? Sam chcialem przywiezc sobie body i jakies szklo. Czy to mozliwe?

Jesli macie jakies doswiadczenie w tej kwestii bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam,

MikeP

Domyślnie

moje 350d tak kiedys przylecialo. wtedy (tu niech sie inni wypowiedza, nie wiem czy cos sie do tej pory zmienilo) mozna bylo przywiezc jeden aparat, jedna kamere, jednego lapa itd na glowe - z pudelkami itd itd
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

proszę stosować wyszukiwarkę i nie powielać tematów. Połączone
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

a wrócę do tematu - kupowałem u Alberta z Kea photo 3 szkła i lampę z czego dwa najtańsze szkła czyli 50 i 135 kupiłem przez ebaya a reszte poza. policzył mi wtedy taniej za te rzeczy spoza ebaya, a za wysyłkę ubezpieczona zapłaciłem 80 funtów. szkła mi wysłał do UK, stamtąd koleżanka mi wysłała do Polski paczką ubezpieczoną za 70 funtów a fakturę Albert wysłał do Polski z HK. sprzęt cacy, wszystko w porządku. żadnych ceł, vatów itd.
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 13-08-2007 o 11:08
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie

Witam, podczepię się pod temat, z takim pytaniem: Na ebay znalazłem Sigme 70-300mm link do aukcji: http://42.pl/u/uIZ

Cena jest 'dość' atrakcyjna, z kosztami przesyłki wyjdzie mniej niż 1/2 ceny w Polsce, nawet jeśli doliczą vat i cło to cena jest atrakcyjna, jedyne co mnie zastanawia, to to, że polecany w tym wątku Kea-photo ma ten obiektyw prawie o 100zł drożej, za to ma 100% pozytywów, czy ktoś kupował w tym digital-rev i mógłby się wypowiedzieć?

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W Digital-Rev kupowałem będąc na "wyspach", przy składaniu zamówienia doliczają automatycznie cło i podatek, mimo to czasami opłaca się u nich coś kupić. Przesyłka w ciągu 5 dni dotarła.
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dragunov Zobacz posta
    W Digital-Rev kupowałem będąc na "wyspach", przy składaniu zamówienia doliczają automatycznie cło i podatek, mimo to czasami opłaca się u nich coś kupić. Przesyłka w ciągu 5 dni dotarła.
    Kupowałeś przez Ebay`a czy w ich sklepie bezpośrednio?

Strona 10 z 51 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów