Jak widać, nie należy się zbytnio przyzwyczajać do konkretnych rozwiązań![]()
Jak widać, nie należy się zbytnio przyzwyczajać do konkretnych rozwiązań![]()
Canon 350D + 24-105/4 L IS + 18-55/3.5-5.6 + w odstawce Sigma 18-200/3.5-6.3
Wszystko prawdopodobnie zależy od tego z jakim obiektywem się w danej chwili foci. Przy cięższych szkłach aparat leży mi na lewym ręku podtrzymywany od spodu (zwykle za obiektyw). Wtedy górny wyświetlacz bardzo się przydaje. Ale to tylko moje subiektywne zdanie![]()
Pozdrawiam
Marek/Biperek
nie do konca rozumiem taką argumentację , choć rozwiązanie na pewno byłoby ok. Jezeli ktos ma problemy z poprawnym rozstawieniem statywu no to ma problem...ja sobie zawsze tak ustawiam jego wysokośc aby mieć dostep do wszystkich funkcji.A najlepiej jak jest ekranik u góry i dodatkowo można włączyć wyświetlanie wszystkich ustawień na tylnym LCD. Mnie w 30D czasem brakuje takiego info kiedy mam aparat wysoko na statywie bo wtedy ciężko jest zmienić któreś z ustawień niewodocznych w wizjerze np. drive czy pomiar światła.Szczerze mówiąc zdecydowanie bardziej cenie sobie długowieczność baterii w 30d niz pradozernosc ekraniku lcd z tylu aparatu w 400d.
![]()
Zły aparat wybrałeś.
Jako rzekł gietrzy na samym początku #2:
http://canon-board.info/showpost.php...29&postcount=2
KaDyszkę trzeba było kupić i byś miał :-)
Załącznik 2683
Załącznik 2681
Załącznik 2682
http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk10d/
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 13-04-2007 o 13:30
A wiesz, miałem ostatnio K10D w łapie i się bawiłem chwilę. W pierwszej chwili to wrażenie straszngo chaosu, nie wiadomo co do czego. Ogólnie to fajna puszka z auto ISO - to mi się podoba. Brakuje tylko dużego kółka nastaw pod kciukiem, korpus mógłby być rozmiarów 30D i spust z kółkiem w odwrotnej kolejności. Żeby tylko lepsza matryca i dostępność szkiełek...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
MMM jak zwykle przesadza ;-)
Witam!
W najbliższym czasie planuję zakupić jednego z tych dwóch canonów
No i własnie nie wiem który lepszy? 400 ma 2megapixle więcej ale podobno ma też więcej szumów na wysokim iso od 350?
Poza tym 400 jest około 100zł droższa (odliczając 300zł od ceny 400D bo mamy zwrot od canona), ale czy lepsza? czy tylko dlatego że nowsza?
z góry dziękuję za pomoc w wyborze
pozdrawiam
wiwo
Dwie litery: AF.
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
I większe szumy (w 400D)![]()